Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Jak ty masz zapłacić to   za 12 za hf to   ugryzę się w język.........

To tak jakbyś  upuścił mydło w Tureckim więzieniu  a sprzedawca hf pomógł Ci je podnieś))))))

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
33 minuty temu, damian007 napisał:

Ursus już wiem o co chodzi. Porownales sumę kosztow -mleka od krowy i stówki z wartością rynkową cielaka 30 dni.

No właśnie jaka to jest wartość rynkowa cielaka hf/ho?

Miałem dziś super propozycje hf 2 tyg. 12 zł za każdy kilogram. 

Kolejna hf 90 kilo po 13

Brać?? 🤔

Bieri.ktos na tym opasie w koncu musi zarobic i basta.chocby sprzewca cielaka

Opublikowano
15 godzin temu, Elvis1090 napisał:

a to dlatego ze przez pieniądze z etatu mogę więcej zainwestować i szybciej się rozwinąć... ale ty tego nie zrozumiesz bo po wypowiedzi widać ze głowy do interesów to ty nie masz

Dobrze, że ty masz głowę do interesów. Żerowanie na pomocy teścia i dokładanie z etatu żeby się rozwinąć to twoja droga do sukcesu. Powiem ci jedno - nie radzisz sobie w życiu skoro starsi ludzie muszą pracować na twój rozwój.

Opublikowano
7 godzin temu, mickas092 napisał:

Płaczecie że sie nie opłaca a patrzcie jaki chłopak robi biznes przy 6 brutto za kg przyrostu :D

k**wa ale ja jestem gamoń🙄

kiedy tak nauczę sie liczyć

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, debrzyna napisał:

Jak przejdziesz na tucz kontaktowy

U Biernackich:D

Opublikowano (edytowane)

są lepsi od wuja...

9 minut temu, debrzyna napisał:

Jak przejdziesz na tucz kontaktowy

jak ma zdechnąć to niech zdycha moje...........

Gdyby nie ta lokalizacja w filmiku to stawiałbym ,ze to wypociny guru ............................

https://www.youtube.com/watch?v=NwtIOOJTIkQ

aż se zobaczyłem tego szczyla.........

i powiem Wam,ze to co mówi może być prawdą.............

tylko rozgrywa sie to w FS

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

To jakiś gość podstawiony   przez ubojnie i tyle to robienia wody z mózgu rolniką

Opublikowano (edytowane)

Husaria na łapie, dla mnie to jasny przekaz, ze nie mam do czynienia ze zbyt bystrą osobą xD 

EDIT: Gościu nie pamięta nazwy firmy z którą podpisał kontrakt. Fejk jak nic.

Edytowane przez misio3p
Opublikowano

Debil j**any i tyle.oleju we łbie co u dzieńcioła walącego w latarnię

A ja znowu najebany,zaraz koszta tych świąt przedstawię🤣

Opublikowano (edytowane)

Aj kurła takie życie😀mam 3 siostry dużo starsze,rodzice starzy.dla mnie toważystwo to tacy 40-50 lat.wśrod takich czuję się najlepiej.bo z ziomami w swoim wieku nie umiem się dogadać.a wiadomo że z takimi to trzeba pochlać🤣

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
32 minuty temu, misio3p napisał:

Husaria na łapie, dla mnie to jasny przekaz, ze nie mam do czynienia ze zbyt bystrą osobą xD 

EDIT: Gościu nie pamięta nazwy firmy z którą podpisał kontrakt. Fejk jak nic.

oczywiście ze to lipa  ubojnie durni chcą złapać cielaki na kontrakcie karma za 1000 zł za hektar zanim ludziska się zorientują to dwa lata taniego bydła  będą mieli.

p.s bobienko to ten co sołtys pisał i od tych wyliczeń  gość ma pare filmików

Opublikowano

O tym samym gościu było na poprzedniej stronie. Posłuchałem z 2 minuty jego pierdolenia i wyłączyłem film, byzmesmen jak się patrzy. Bo on ma swoją sieczkarnie i siewnik to po kosztach paliwa tylko robi, więcej takich ludzi potrzeba.

Opublikowano

No jak by był pod ręką to bym mu zajebał w tchawicę

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

O tym samym gościu było na poprzedniej stronie. Posłuchałem z 2 minuty jego pierdolenia i wyłączyłem film, byzmesmen jak się patrzy. Bo on ma swoją sieczkarnie i siewnik to po kosztach paliwa tylko robi, więcej takich ludzi potrzeba.

Ten cep chyba nie wie ile sieczkarnia+ ciągniki opierdoli ON w dobrej qq

Opublikowano (edytowane)

Od żniw bez wapna i obornika

Talerzówka 120

Orka 250

Siew nawozów 2x50(sól +mocznik)

Uprawa 150

Siew 120

Oprysk(PO kosztach tylko chwasty) 50

Zbiór 750

Ugniatanie 150

Folia (dobra)250

Mocznik 250x1400=350

Sól 200x1500=300

Fosforan 150x1800=270

Nasiona 400

Herbicyd 100

To ok 3.3tyś 

Wyliczenia takie powiedzmy ŚREDNIE 

Edytowane przez soltys48
Jakaś zwiecha
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v