Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jaka jest sensowna kwota jaką można zapłacić za kilogram cielaka (jakiś mieszaniec mięsny, podobno krowa kryta simentalem) w wadze około 70kg?

Edytowane przez misio3p
Opublikowano

Bardzo chwalą na Czarnkowie tego gościa z Żakowa koło Leszna od skupu bydła że cena i gotówka   i super tylko zastanawia mnie dlaczego pojawił się 200km dalej jakieś opinie poproszę

Opublikowano
2 minuty temu, ab23 napisał:

Bardzo chwalą na Czarnkowie tego gościa z Żakowa koło Leszna od skupu bydła że cena i gotówka   i super tylko zastanawia mnie dlaczego pojawił się 200km dalej jakieś opinie poproszę

a ZIWOS TRADE?? Słyszałeś?

Opublikowano
20 minut temu, Baks00 napisał:

Od 7 do 20zl/kg zależy. ..

Wiedziałem, że o czymś zapomniałem i już to poprawiłem. Sprzedający określił byczka jako mieszaniec mięsny, krowa kryta simentalem.

Opublikowano

Ciezko dokładnie określić cenę bez obrazu...Ja mam taką jalowke 2-miesięczna. , tylko ojciec simental mleczny.(sztuka na mleko)Cena zależna od rejonu, budowy itd.Możesz dać i 600 zł a możesz i 1200.Nie wiem czy ktoś ci pomoże  dokładnie podać cenę.A i na takie pytania kieruj się do tematu Ceny cieląt 2019☺

Opublikowano
12 godzin temu, hobbysta82 napisał:

ul. WÓLCZAŃSKA 128/134/---
95-527 ŁÓDŹ
ŁÓDZKIE. To jest centrum miasta.  W biurowcu trzymają to kupione bydło?

nie wiem gdzie trzymają... kasę płaca po 4-5 dniach od kupna to co mi za różnica gdzie je zabierają.

18 godzin temu, kanalia36 napisał:

Elvis a ten Bratex to nie czasem nowe wcielenie firmy Kopii znanych z forum i nie tylko złodzieji ????? 

od 5 lat im sprzedaje i cały czas nazywają się Bratex wiec nie wiem czyje to wcielenie

15 godzin temu, kanalia36 napisał:

A ha czyli stary numer zawodowych oszustów spółka z o. o  rok działanie normalne a potem  kupowanie jak długo się da   bez zapłaty. Odpowiedz jedna ubojnia nie zapłaciła nie mam z czego. i kolejna firma 

tak jak pisałem wczesniej, przez 5 lat handlowania nigdy nie zdarzyło sie zebym czekał za kasa wiecej jak 5 dni.

Opublikowano

Spółka koopi obecny bratex zawinęli się z podlaskiego w 2013 ,ja kasę jeszcze zdążyłem odzyskać po 5 miesiącach od sprzedaży ale wielu niestety po dziś faktury mają.tez byli na moim terenie parę lat i trochę tych rogatych wywieźli odemnie.to mnie nauczyło Ze jak coś jest spółką z oo to biznesu się na przelew nie robi

Opublikowano

Co za dyskusja. A ja ze swojej strony polecam Kobylin, bez problemu pieniądze, zwazylem kilka byków samemu i zero oszustwa na wadze, ceny ok. Już wiele lat tylko tam sprzedaje. Co do tanich cielakow z Mazur i Podlasia to nie takie proste. Sam jeździłem i zwozilem te gady różnie się trafia. Już od dłuższego czasu czasy się skończyły na cielaki po 150 zł. Moim zdaniem jeżeli cielaki kupione z normalnej hodowli i nie zdychaja to ok, można powiedzieć że uczciwy handlarz ale są handlarze co zwoza cielaki z różnych zakątków polski i zagranicy, ledwo żywe, zaxzesxzepione antybiotykami i takie szybko zdychaja a handlarz powie i się wyprze że cielak był zdrów. Ja tam kupiłem stado cielakow z Estonii, 25 sztuk, misne, po 2500 zł sztuka 200-300 kg teraz już mają ok 700 kg na wiosnę planuje sprzedać to będą naprawdę duże. Spokojne, wszystko chodzą luzem itp. Miałem Hf to rozpierdol był non stop, walczyły, niszczyly co tylko idzie. Przy tych mogę sobie chodzić między nimi. Teraz już mi zaoferowano 7.7 zł netto

• Like 2
Opublikowano
51 minut temu, lukasz0920 napisał:

Co za dyskusja. A ja ze swojej strony polecam Kobylin, bez problemu pieniądze, zwazylem kilka byków samemu i zero oszustwa na wadze, ceny ok. Już wiele lat tylko tam sprzedaje. Co do tanich cielakow z Mazur i Podlasia to nie takie proste. Sam jeździłem i zwozilem te gady różnie się trafia. Już od dłuższego czasu czasy się skończyły na cielaki po 150 zł. Moim zdaniem jeżeli cielaki kupione z normalnej hodowli i nie zdychaja to ok, można powiedzieć że uczciwy handlarz ale są handlarze co zwoza cielaki z różnych zakątków polski i zagranicy, ledwo żywe, zaxzesxzepione antybiotykami i takie szybko zdychaja a handlarz powie i się wyprze że cielak był zdrów. Ja tam kupiłem stado cielakow z Estonii, 25 sztuk, misne, po 2500 zł sztuka 200-300 kg teraz już mają ok 700 kg na wiosnę planuje sprzedać to będą naprawdę duże. Spokojne, wszystko chodzą luzem itp. Miałem Hf to rozpierdol był non stop, walczyły, niszczyly co tylko idzie. Przy tych mogę sobie chodzić między nimi. Teraz już mi zaoferowano 7.7 zł netto

BM Kobylin najgorsze dziady ze wszystkich

• Haha 1
Opublikowano

Ale o których mówimy

Bo były 2

BM Kobylin ze Zdun

i ZM BM Kobylin z kobylina (te zakłady mięsne w nazwie to tylko dla picu  żeby dobrze brzmiało jak ktoś ich nie znał a to zwykli handlarze, na początku w spółce z Biernackim)

Jedni i drudzy są grzeszni :D ale tych pierwszych już na rynku nie ma.

Opublikowano

Jarku ja wcześniej chciałem jachać na Podlasie, teraz likwiduje ostatecznie i nie odwołalnie.

Kentar ja rozumiem ze każdy chce zarobić  ale wy handlarze nieraz rozumu nie macie a pazerność graniczy z obłędem. Jak Ty kupisz cielaka za 600 zł a sprzedaż za 750-800  zł mi to to jest handel. Ale jak ty wyłudzisz cielaka za 200 zł a potem chcesz 1000 zł to jest złodziejstwo. Na FB masz Oleś sprzedaż cielaków  ogłasza się ze sprzeda  mięsne po 1200 zł ja tu patrze a tu zwykłe RW ze Słowacji kupił je tam za 200 zł a teraz chce 6 razy tyle to jest złodziejstwo. Kentar a niestety 2/3 handlarzy to k**wy i złodzieje mniejsze lub większe. 

To co ja mam przed sprzedażą detektywa zatrudniać który handlarz uczciwy????

Co do Bratex  to tylko

kwestia czasu kiedy ponowią numer z Kopi. To głośne było wiec teraz muszą w miare płacić bo by ich do paki wszadzono. Ale złodziej zawsze bedzie złodziejem

Co to Kobylina to uciekać z daleka. Waga trefna, pieniądze tez po miesiącach proszenia, jeszcze co jakiś czas  przypały  i ciąganie się po Sądach. Znam rolnika  który sprzedał  im 8 krów  czeka za kasą 2 tygodnie po terminie  dzwoni do nich a  ci zamiast przeprosić to z mordą na niego ze sprzedał im chore bydło  weterynarz musiał je na samochodzie uśpić, firma za to zapłaciła i ze mu nić nie zapłacą a wzasadzie to on im powinien zapłacić za uśpienie i za transport. 2 rok już z nimi po sądach  buja .

O tuczu kontraktowym w ich wykonaniu krążą legendy niektórzy  gospodarstwa potracili  radze sobie poczytać gowork o kobylinie włos na głowie się jeży.

Opublikowano

Kanalia bez obrazy,ale ja się zgadzam z Kentarem.Nikt nikogo nie zmusza do kupna czy do sprzedaży.!A jak ktoś wie gdzie tanio się kupi to niech pojedzie  zobaczy jak to jest.Sam wiesz ze jak coś sprzedajesz to chcesz  jak najwięcej zarobić.Fakt są tacy co przesadzają z cenami,ale to przez ludzi którzy  swoim popytem nie myślą o opłacalności. 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Baks00 napisał:

Kanalia bez obrazy,ale ja się zgadzam z Kentarem.Nikt nikogo nie zmusza do kupna czy do sprzedaży.!A jak ktoś wie gdzie tanio się kupi to niech pojedzie  zobaczy jak to jest.Sam wiesz ze jak coś sprzedajesz to chcesz  jak najwięcej zarobić.Fakt są tacy co przesadzają z cenami,ale to przez ludzi którzy  swoim popytem nie myślą o opłacalności. 

Baks ale wedle tego rozumowania ceny 6 zł za byka też sa ok bo przecież nikt nie zmusza cię do sprzedaży bydła a handlarz i Biernacki chcą jak najwiecej zarobić, mimo że mięso z rozbioru np. żydą sprzedaje w tej samej cenie prawie co np. Francuzi, którzy swoim rolniką płacą 2 zł wiecej. 

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Baks ale wedle tego rozumowania ceny 6 zł za byka też sa ok bo przecież nikt nie zmusza cię do sprzedaży bydła a handlarz i Biernacki chcą jak najwiecej zarobić, mimo że mięso z rozbioru np. żydą sprzedaje w tej samej cenie prawie co np. Francuzi, którzy swoim rolniką płacą 2 zł wiecej. 

No masz racje,ale jak by zapotrzebowanie  było duże  a towaru brak to szukał byś ratunku w mniejszym zarobku.Czasami porównywanie do innych krajów  nie ma sensu.Dlaczego?Stacjonowalem  trochę w Irlandii ,spróbuj  tam kupic cielaka.W moim przypadku uwierz 28kg na haku robi , ,wrażenie ''

Opublikowano (edytowane)

Tam gdzie byłem w okolicy nie ma szans.Fakto ze ja byłem 3 lata temu.Ale z tego co pisałem z chłopakami to nadal jałówki rolnicy trzymaja.Jałówki bardziej cenią jak byczki.I nadal dużo drobnicy trafi na ubojnie.Piszę  na swoim przypadku może się coś zmienia może w innym rejonie  jest inaczej?A ty wyczytałes gdzieś czy  masz  jakieś dojścia do tego tematu ?

Edytowane przez Baks00
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v