Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Paulina1985 napisał:

No w sensie, ze jesteś przeciwnikiem smoczków.😅 z wiadra :) pamiętam pamiętam :) No to dobrze, niech się zdrowo chowają i rzadko nie sr@ją 🤪👍

jednak wolę żeby rzadko, ale na gęsto :)

Opublikowano (edytowane)

Czy to tak ciężko nauczyć się podłączyć kroplówkę,wystarczy wyczuć żyłę lub wiedzieć którędy idzie.I wtedy PWE,Glukoza,sól fiziologiczna, można kupić w aptece tanio bo weterynarze za takie rzeczy biorą w h..j kasy po 200zł.Gdzie te preparat są tanie.

Rolnik też musi być weterynarzem i nie tylko.

Na biegunkę najlepszy węgiel,lub stara metoda z jodyną.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Taka czynnosc moze uratować źycie krowy czy cielaka i liczy się czas.Paraliź czy biegunka wirusowa atakuje szybko.Lub cielak ustawi się zle podczas porodu i bendę dzwonił po wet zeby go przekrencił.

Opublikowano

Juz byl jeden artykul, ze rolnicy "gwalca krowy zeby dawaly mleko"- zaraz bedzie kolejny, ze rolnicy maltretuja cieleta zeby na sile jadly i rosly. Juz widzialem jakas "Karolina" reagowala oburzonymi mordkami.

• Like 1
Opublikowano

Nigdy nie ufaj kobiecie. :D

Pamietam, jak za dzieciaka slyszalem od jednego znajomego ojca "Kto z kobieta mieszkal ten w cyrku sie nie smieje" - za ch*j tego nie rozumialem, teraz rozumiem i wiem jakie to smutne powiedzenie. 🤣

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
20 minut temu, Kentar napisał:

Nigdy nie ufaj kobiecie. :D

Pamietam, jak za dzieciaka slyszalem od jednego znajomego ojca "Kto z kobieta mieszkal ten w cyrku sie nie smieje" - za ch*j tego nie rozumialem, teraz rozumiem i wiem jakie to smutne powiedzenie. 🤣

Ale to chodzi o kobiety z brodami w podeszłym wieku czy niewolnictwo w domu hehe

Opublikowano (edytowane)

Z psami jest tak ze jaki pies taki właściciel jak pies łagodny to i właściciel dobry a jak pies agresywny to właściciel zły..Zobaczcie po swoich sąsiadach czy mają charakter jak ich psy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesi0 napisał:

Czy to tak ciężko nauczyć się podłączyć kroplówkę,wystarczy wyczuć żyłę lub wiedzieć którędy idzie.I wtedy PWE,Glukoza,sól fiziologiczna, można kupić w aptece tanio bo weterynarze za takie rzeczy biorą w h..j kasy po 200zł.Gdzie te preparat są tanie.

Rolnik też musi być weterynarzem i nie tylko.

Na biegunkę najlepszy węgiel,lub stara metoda z jodyną.

Praktykowałeś podawanie tych środków z apteki? Porownywales je pod względem składu? Zastanawiam się czy faktycznie nie ma różnicy w składzie a weterynarze tylko kasę golą 

Opublikowano
2 minuty temu, mk9422 napisał:

Praktykowałeś podawanie tych środków z apteki? Porownywales je pod względem składu? Zastanawiam się czy faktycznie nie ma różnicy w składzie a weterynarze tylko kasę golą 

Niema, jest to samo co weterynaryjne a kosztuje taka butelka kilka zł.Tylko procenty trochę mniejsze jak w glukozie.

Opublikowano
23 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Z psami jest tak ze jaki pies taki właściciel jak pies łagodny to i właściciel dobry a jak pies agresywny to właściciel zły..Zobaczcie po swoich sąsiadach czy mają charakter jak ich psy.

Kiedyś jeden pień ugryzł mnie prawie "tam" ciekawe jak ja mam to interpretować 😅

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

Kiedyś jeden pień ugryzł mnie prawie "tam" ciekawe jak ja mam to interpretować 😅

Moje psy nie atakuja jedzenia ktorego nie sa w stanie na raz zmiescic, a skoro Ciebie atakowal... zinterpretuj sobie. 🤣

Opublikowano
8 minut temu, mk9422 napisał:

Mam weterynarza co po grubych imprezach na kaca podaje sobie te same kroplówki co daje bydłu więc wniosek samemu można wyciągnąć. Jak bierzesz od weterynarza to pierw licz marżę a później licz dostawę pod dom. Z czegoś muszą żyć i budować swój dobrobyt.

Opublikowano
3 minuty temu, Kentar napisał:

Moje psy nie atakuja jedzenia ktorego nie sa w stanie na raz zmiescic, a skoro Ciebie atakowal... zinterpretuj sobie. 🤣

Akurat to był pies który już parę lat był i nadal jest na gospodarstwie 😛 za młodych lat jak jeździłem motorynką wsiadałem na nią i wtedy coś mu odwaliło 👍

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Weterynarze potrzebne ale to biznes jak każdy inny,nawet inseminacje to nasienie za 20zł a ty płacisz 80zł bo na droższym już marże musieli by brać mniejszą i przeważnie mają najtańsze.

Zrobiłbym sobie taki kurs na własny użytek.

11 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Akurat to był pies który już parę lat był i nadal jest na gospodarstwie 😛 za młodych lat jak jeździłem motorynką wsiadałem na nią i wtedy coś mu odwaliło 👍

Widocznie twój ojciec ma zły charakter bo pies uważa tylko jedną osobę czyli jego.Nie ma takiego czegoś jak dwóch panów lub wiencej,jest tylko jeden.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Tu jest różnie ;) jak ktoś przyjedzie inni muszą krzyczeć żeby go wyganiać a mnie wystarczy że zobaczy i już z podkulonymi ogonem ucieka 

Ogólnie są rzeczy które go denerwują ... Głośne motory, sygnał dźwiękowy, jak ciągnik puszcza powietrze i syczy 

Edytowane przez Rolnik7343
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v