Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, kjak napisał:

nie jestem zwolennikiem po bo mają sporo za uszami  ale oni chociaż nie bruździli w gospodarce a ci pieniążki z gospodarki wypompowują  i to na prawo to na lewo a tak swoją drogą jestem ciekaw który zakład wyrwie się z podwyżkami skoro od nowego roku wzrosną koszty produkcji tak czy siak zapłacimy my rolnicy ludzie prowadzący działalność itp...  ale jak wiadomo mamy socjal który nam to zrekompensuje także całujmy pana J niechaj panuje... tylko jak patrze po znajomych robiących coś na własną rękę jak i na siebie to tak jakoś nie widzę po ich minach dobrej zmiany ani sprzętu ani inwestycji... tyko wegetacja...

W normalnym panstwie firme buduje sie latami a w Polsce w kilka lat i willa z basenem i nowy merc na podwórku. A ludzi zatrudniac od najniższej krajowej pod stolem reszte wyplaty, oszustwa na podatkach i kombinowanie...

• Like 3
Opublikowano
46 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Dobry jak każda inna partia w Polsce... Potrafia utrzymac plebs z naszej kasy...

O kur** ślachcic się znalazł. Ty tak samo jesteś z plebsu jak cała wieś. Nie zapominaj.

Opublikowano
1 minutę temu, Thomas2135 napisał:

O kur** ślachcic się znalazł. Ty tak samo jesteś z plebsu jak cała wieś. Nie zapominaj.

Mnie nie utrzymuje państwo nie daja mi mieszkania za darmo Ci ludzie to plebs bo nawet do pracy Ci nie przyjda bo po co jak Państwo wszystko daje

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

Mnie nie utrzymuje państwo nie daja mi mieszkania za darmo Ci ludzie to plebs bo nawet do pracy Ci nie przyjda bo po co jak Państwo wszystko daje

poszedłbyś do pracy za to co chciałbyś płacić?

• Like 3
Opublikowano

Nie tylko kasa stanowi kim jesteśmy. No ale wiadomo, hodowca bydla to prawie lord.

Opublikowano (edytowane)

5 minut temu, zetorki12 napisał:

Nie tylko kasa stanowi kim jesteśmy. No ale wiadomo, hodowca bydla to prawie lord.

Tak ale jeśli siedzi na ławce pijany gosc a obok jego partnerka nie mniej trzezwa codziennie to o czyms to swiadczy. Spytaj sie takich czy chce isc do pracy to zobaczysz co Ci odpowiedza.

Edytowane przez JarekBazydlo
Opublikowano
5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Tak ale jeśli siedzi na ławce pijany gosc a obok jego partnerka nie mniej trzezwa codziennie to o czyms to swiadczy. Spytaj sie takich czy chce isc do pracy to zobaczysz co Ci odpowiedza.

A to tacy wcześniej do pracy chodzili?

Jak wygląda cena na ten tydzień?

Opublikowano

Tak czytając te posty zastanawiam się czy tak samo głośno komentował i krzyczał jeden z drugim jak mi ot tak dowalili 12 lat więcej do emerytury?! Gdzie byliście pieniacze wtedy?! PO robiło z nami co chciało, nie dawali nic nikomu tylko sobie majątki pomnażali, sprzedali nas za garść srebrników ( a raczej za posadę rudego) unii negocjując najniższe dopłaty, to za ich rządów mieliśmy 20 mamek i nie dostaliśmy ani centa, bo dopłaty były od 3 do 10 krów, jak miałeś więcej to figa z makiem. Nie będę już wspominać o corocznych głośno zapowiadanych podwyżkach od nowego roku, bo to był standard. Tych przykładów można mnożyć do woli. Mnie też denerwuje jak patolasy na opiece gdzieś mają chodzenie do pracy, bo socjal biorą, tak było jest i będzie. Nazywajcie mnie mocherem czy jak chcecie, ale już jadłam żabę zwaną PO, SLD , PSL i jeszcze paru i wiem, że dla nich ważne było tylko koryto dla swoich. Dałam szansę dla PISu , bo robią coś dla ludzi i nie piszcie , że kupili mnie za 500+ , bo nie biorę. Sorki za pisanie nie w temacie, ale już nie mogłam się powstrzymać, żeby wyrazić swoją opinię. Pozdrawiam .

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

A reki po zadeżaden socjal nie wyciądnąłeś?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jasiuhonda napisał:

W normalnym panstwie firme buduje sie latami a w Polsce w kilka lat i willa z basenem i nowy merc na podwórku. A ludzi zatrudniac od najniższej krajowej pod stolem reszte wyplaty, oszustwa na podatkach i kombinowanie...

W normalnych krajach ludziom nie wytyka się ile zarobili. Kiedyś były żarty, że na zachodzie człowiek chce mieć więcej od sąsiada, a w Polsce ludzie marzą by sąsiad miał mniej niż my. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Popatrz dokładnie jak to jest z to 13 niby daja ale zabieraja do siebie wiecej...

A ile zabierają ??

Lepiej niech dadzą twojemu ojcu 13 i rodziną z dziećmi 500+ niż jak Po-psl luke VATowską dla pseudo biznesmenów i bogacili jednostki

Edytowane przez Gość
Opublikowano

ktoś ma jakieś informacje o cenach bydła? bo jeśli ktoś chce sobie poczytać ten temat musi przebijać się przez strony dyskusji o polityce, i wzajemnych docinkach. Żeby nie było spamu, może nie do końca w temacie, ceny byczków hf 5-6 zł/kg

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v