Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przesada to jest, że bez badania na hak i jako dobra pełnoprawna wołowina, a chłopu czapkę drobnych z wielkich żalem i łaską. Ale jak znam życie dziennikarze za co innego się wezmą, a my jak zwykle po d*pie dostaniemy. 

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, zkordalski napisał:

Z leżakami i tak był problem i będzie nadal nie ma co ztym zrobić gdzie to sprzedac by chodź trochę kosztu cofnąć a tu teraz zaś afera idz Pan w h*j . U nas ceny za takie to  klasa (zdycha) 1zł1kg klasa (zyje coś pękło przy porodzie ) 1.5zł za 1kg klasa (żyje  porażenie po porodowe nie wstaje spaśnięta sztuka ma sie dobrze) 1.8zł 1kg  i nic wiecej nigdy nie było jak sie udało 1000zł to max ale zawsze z tym jest problem .

Zawsze  można     zabić  w domu  w legalny  sposób 

10 godzin temu, soltys48 napisał:

macie problem teraz, takie sprawy to po cichu, NIe twierdzę ,ze takie mięso powinno trafiać  do spożycia przez ludzi ale czy nie mogłoby chociaż w karmę dla psów  iść??

Każdemu kto trzyma nie raz trafiłą sie taka szt.I odpowiedzcie sobie sami czy nie boli oddać taką sztukę do "stokłosy"na spalenie?

Czemu  do  stokłosy  ???.  U nas  zbiera  Hetman  padlinę 

Opublikowano

Niemieckie lobby.Niemcy złożyli propozycję na utylizację świń ze stref to i przy okazji bydło by zutylizowali.

Opublikowano
12 godzin temu, soltys48 napisał:

Ja ja

Nawet tragicznie nie było

Sprzedałem

kiedyś je kupiłem:D

A to czemu w kondycji pastwiskowej? Zastanawiam się,za bezcen je kupiłeś i nie przylozyles się do ich końcowego tuczenia, czy po prostu taki gen słaby się trafił?

Opublikowano

Na porządnej ubojni badana jest każda.Ubuj rozpoczynają od wejscia lekarzy i kończą gdy lekarze kończą.Wiadomo było wtedy na którą chłodnię idzie bydło,czy na izolatkę,czy na wypad ,,za burtę''Tyle że to tak zza granicą.Nie wierze że w Polsce tak rzadko badają.Może i się mylę,bo w sumie na jednym przykładzie nie ma co zbytnio się sugerowac.......

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Na porządnej ubojni badana jest każda.Ubuj rozpoczynają od wejscia lekarzy i kończą gdy lekarze kończą.Wiadomo było wtedy na którą chłodnię idzie bydło,czy na izolatkę,czy na wypad ,,za burtę''Tyle że to tak zza granicą.Nie wierze że w Polsce tak rzadko badają.Może i się mylę,bo w sumie na jednym przykładzie nie ma co zbytnio się sugerowac.......

To jest tak zmontowane żeby wyglądało jak ma wyglądać a nie jak jest

W wiosce jak kręcili Ojca Mateusza to policja w odcinku z posterunku jechała na sygnale a tak naprawdę z pod mojej pryzmy z gnojem😆

znajomy do Sokołowa zdał 20 byków.kolczyki dał w reklamówce dla kierowcy.To potem zapierdałał do Tarnowa kolczykować bo wet na zakładzie wszystko do utylizacji przeznaczył

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

@pedro2   Dalej szukasz małych jałóweczki to mam dla Ciebie dzisiaj się urodziła jeerseyka pewnie całe 25 kg cena do uzgodnienia  

Za 50zl wezmę, trochę odchować i w kiełbasy pójdzie 😎

Opublikowano

Dzisiaj rozmawiałem ze znajomym,miał na tygodniu krowę leżaka.Handlarz co był powiedział że nie wezmie ,bo jest afera,pozatym woli nie ryzkować.No i  co dalej z taka krową?No ale chyba i krowa się wystraszyła bo po 2 tygodniach wstała......

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, Tomekzetor napisał:

Czemu  do  stokłosy  ???.  U nas  zbiera  Hetman  padlinę 

Stokłosa to tylko przykład 

2 godziny temu, wiko napisał:

A to czemu w kondycji pastwiskowej? Zastanawiam się,za bezcen je kupiłeś i nie przylozyles się do ich końcowego tuczenia, czy po prostu taki gen słaby się trafił?

To były sztuki w 29 miesiącu, wariat co nigdy dachu nie widziały 

Zdrowie ważniejsze 

Z ceny jestem bardzo zadowolony 

Opublikowano

Wogóle handlarz nie ma prawa brać leżaka.i nas ubojnia przyjeżdza na miejsce.strzela w łeb i takie przewozi dopiero.

Opublikowano
41 minut temu, bobienko napisał:

o jest tak zmontowane żeby wyglądało jak ma wyglądać a nie jak jest

W wiosce jak kręcili Ojca Mateusza to policja w odcinku z posterunku jechała na sygnale a tak naprawdę z pod mojej pryzmy z gnojem😆

znajomy do Sokołowa zdał 20 byków.kolczyki dał w reklamówce dla kierowcy.To potem zapierdałał do Tarnowa kolczykować bo wet na zakładzie wszystko do utylizacji przeznaczył

Dokładnie, czuć w tym materiale jakiś przekręt i ustawkę, na początku kręcone niby z ukrytej kamery i w wielkiej konspiracji a na koniec efektowne ujęcia z dronów itp. Niemiecka propaganda i tyle a cel jest jasny i dla nas niestety niemiły...

Opublikowano

A propo uzdrowienia leżaka krowy przyjechał do mnie handlarz po byki załadowaliśmy i w tym czasie przyjechał też jego kierowca drugim autkiem mniejszym na którym miał krowe od kogoś którą wciągneli na samochód bo leżała kilka dni i u mnie chcięli ją przeciągnąć na ten duży samochód aż tu po szarpaninie nagle krowa wstała i sama powoli przeszła także czasem sie nie śpieszta ze sprzedażą takich krów

Opublikowano

To zależy co jej jest bo jak coś pęknięte to już raczej nie wstanie 

Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

U mnie kolega miał SM krowy i brałem czasem od niego byczki ale sprzedał kretyn i nakupił własnie jerseya i teraz dzwoni zebym byczki zabierał bo handlarze daja mu po 200zł hahah...

jak widze jerseya to sie zastanawiam czy ktos kiedys w przeszłosci nie skrzyżował bydła z sarną :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v