Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Regał
Opublikowano (edytowane)

Do miasta ciężko zmusić żeby jechał A Ty chcesz za granice wysłać😮, chyba by trza uśpić albo chociaż głupiego jasia podać😊

23 minuty temu, turtojs napisał:

Wyślijcie tych swoich ojców na wczasy zagraniczne to zmienia zdanie, że nie samą obora ludzie żyją...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
turtojs napisał:

Wyślijcie tych swoich ojców na wczasy zagraniczne to zmienia zdanie, że nie samą obora ludzie żyją...

ot to, dokładnie w punkt! wystarczy nawet jakaś jedniowa wycieczka krajoznawcza, żeby zobaczyli ile tracą życia na obore

• Like 1
Opublikowano

Niektorym to sie jednak wydaje ze nie ma zycia poza obora.U nas dwoch starszych facetow lekko po 70 gdy ich synom juz odechcialo sie pracowac w przy krowach zlikwidowali stado i chyba z tego przejecia i braku zajecia jeden dostal zawalu a drugi udaru naszczecia zyja do tej pory

Opublikowano

Uwielbiam słuchać o opłacalności urlopach na wsi itp zwłaszcza  u gospodarzy coto rodzice aby tylko został będą z renty na mlekomiks i cielaki suplac aby młodym za ciężko nie bylo i odczuwali ten zysk podczas przelewu

Opublikowano
Dnia 29.08.2019 o 11:23, ACoCieTo napisał:

Cielaki nie schodzą , handlarze sami dzwonią za pół roku ciekawe co będą z nimi robić .

Dnia 29.08.2019 o 12:51, dsbh napisał:

Będą hodować ,zobaczą jak to jest a później będą od siebie nawzajem kupować i wybrzydzać a to za chudy ,a to "przodka ni ma " a to wiek nie taki.

20 godzin temu, kanalia36 napisał:

Koledzy handlarze  forumowe co wy mówicie o nowych wstawieniach cielaków, dziś byłem u znajomego handlarza cielaków po 1 sztukę ( zal mleka od krowy) i gość nic niema mówi ze od miesiąca nie kupuje bo niema kto mu tego kupić, ostatnią parię co kupił na mazurach chowa sam pod wiatą mówi 90 % kupna cielaków mniej niż przed aferą a zajmuje się handlem 10 lat.!!!  

Kurde ,prorok jestem czy jak ?

6 godzin temu, MariuszDe napisał:

Niektorym to sie jednak wydaje ze nie ma zycia poza obora.U nas dwoch starszych facetow lekko po 70 gdy ich synom juz odechcialo sie pracowac w przy krowach zlikwidowali stado i chyba z tego przejecia i braku zajecia jeden dostal zawalu a drugi udaru naszczecia zyja do tej pory

Tak na serio ,to coś w tym jest.Starsza osoba jest przyzwyczajona do pracy. Musi coś tam dłubać wokół domu , o ile siły pozwalają wyjdzie w pole na przykład. Słyszałem ostatnio takie zdanie od starszej osoby: Dopóki się pracowało ,to się było zdrowym a teraz na emeryturze się choruje.

Opublikowano

Starsze osoby jak już mają emeryturę to w dalszym ciągu muszą coś robić oczywiście dla zdrowia i dla tego żeby czuć że są jeszcze potrzebni nie zapominajcie że wszystkich nas czeka SKS .mam sąsiadów koło 50 tacy schorowani nie mogą pracować ale w gospodarce rętki sobie załatwili i do pracy chodzą podwójnie państwo okradają .           Apropo forum i cielaków gdzie dzisiaj była dostawa bo chłopy z przyczepkami jechały od Zagórowa.

Opublikowano

Mój ojciec ma 75 lat i robi same pierdułki przy gospodarstwie,a to wody naleje a to ziele wypryska,to z cielakami pogada i przy okazji wypatrzy z którym coś nie tak,i tych pierdułki to się nazbiera bo nawet jak jećhać na wódkę to zajrzy do bydlaków. i jak zabraknie ojca to się zajebię chyba na śmierć,ale pewnie 13zł za O nie wróci to sobie też ulżę😅a w okolicy to robota szuka ludzi a nie ludzie roboty.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, turtojs napisał:

To weź go za przeproszeniem swojego ojca w d... kopnij i powiedz ze pier**lisz taką robotę że on Ci będzie całe życie rządził jak masz gospodarzyc

Zaraz zaraz nikt mi nic nie rządzi ani mówi co mam robić. A Bydło i tak będę trzymała podobnie jak@soltys48 choćby było po 2 zł bo to lubię

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mój tato jest 36rocznik i dwa razy rocznie zalicza sanatorium I jakąś wycieczkę  a co robi powtarz słomy słomy  bo głodne a od emerytury to są  wnuki i prawnuki i wiadomo  im dalej mieszkają  tym bardziej kochane

Opublikowano

W Zagórowie to jest chłam, tam jadą cielaki których handlarz nie może u siebie w domu sprzedać, lepsze sprzeda u siebie albo porozwozi po rolnikach a padlina  jedzie na rynek w Zagórowie. A ceny to głowa mała.

Opublikowano

Nikt nikim nie rządzi, przekazał gospodarstwo i zarząd, ale zapiernicza mimo choroby, ręce bolą, borelioza i co mam zajść powiedzieć " co cię obchodzi nie wpierdalaj się"??? Decyzja jest w miarę podejmowana wspólnie, wspólnie siedzimy w gównie i tak samo wszystko zawsze przedyskutujemy. Niekiedy trzeba spędzić chwilę żeby przetłumaczyć, że tak będzie lepiej. Niekiedy nic nie mówić i zrobić po swojemu i potem sam widzi,że jednak dobrze... Ojciec to ojciec, nie parobek

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v