Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Żniwa 2025
Opublikowano
5 godzin temu, Thomas2135 napisał:

U mnie po krowę jeden od zeszłego wtorku jedzie a drugi od soboty obiecuje. Dziś miał być i znów nie przyjechał. I siedź kur.. w domu i czekaj aż łaskawca raczy przyjechać. Nigdzie wyjechać nie można na dłużej, żeby coś załatwić tylko czekać. 

A zazwyczaj wtedy wypada najwięcej wyjazdów.....Nie przyjechał w termin-SAYONARA

Znajomy sprzedał w czwartek krowe MMxSM(typ mleczny).Nie mam pojęcia jaka waga dokładna ale okolo 700kg to po 6,20.Niby okoliczni handlarze max 6 proponowali.

Opublikowano (edytowane)

No co nie byłem  wtedy  na tej lekcji ☺

8 minut temu, soltys48 napisał:

to co odsady nie potaniały??

Nie poszły w dół 😊

Edytowane przez ab23
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Baks00 napisał:

A zazwyczaj wtedy wypada najwięcej wyjazdów.....Nie przyjechał w termin-SAYONARA

Znajomy sprzedał w czwartek krowe MMxSM(typ mleczny).Nie mam pojęcia jaka waga dokładna ale okolo 700kg to po 6,20.Niby okoliczni handlarze max 6 proponowali.

Rozumiem niechęć jakby to była stara chabeta hf a moja to simka ponad 800 kg. Pewnie odstrasza ich słowo gotówka, choć każdy mówi, że bez problemu przelew lub gotówka.

Opublikowano

radek pisałem dobry miesiąc temu że HF to będziecie dobijać zaraz po urodzeniu albo za 100 zł sprzedawać  7 zł to za malucha 350-400 zł a byk dyzy 6 zł  wiec nawet za darmo cielaka nie warto tuczyć bo zje wiecej jak za niego dostaniesz po 2 latach. 

Radek jak dają Ci 7 zł to handlarza w ręke całuj a nie wybrzydzaj

Opublikowano

Przed świetami rok w rok mam najwiekszy wysyp bydla, zaklady na ktore oddaje to samo. Ludzie na swieta chca miec kase. Zgadnij co zrobia zaklady lecace w kulki po calosci.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

W grudniu Hf 10 zł na żywo 😀

za całego byka chyba))))))

Opublikowano
3 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Rozumiem niechęć jakby to była stara chabeta hf a moja to simka ponad 800 kg. Pewnie odstrasza ich słowo gotówka, choć każdy mówi, że bez problemu przelew lub gotówka.

Widocznie co mają powiedzieć......

Nie ma co sie przejmować-to oni dzięki nam żyja.

Kiedyś handlowałem z pewnym handlarzem.Zawsze dzwonił kiedy będzie,jak zapchał samochód oddzwaniał że za 4 dni zabierze bo nie ma miejsca.Naprawdę konkretne podejscie do klienta,Kiedyś nawet mnie przypiliło i przyjechał powiedział że wezmie za tydzień bo będzie dopiero,a teraz ma auto zapchane.Cenę dogadaliśmy,kase wysłal na drugi dzień a ja krowe ,,sprzedano'' jeszcze tydzień  karmiłem i doiłem....

Opublikowano
6 minut temu, Kentar napisał:

Przed świetami rok w rok mam najwiekszy wysyp bydla, zaklady na ktore oddaje to samo. Ludzie na swieta chca miec kase. Zgadnij co zrobia zaklady lecace w kulki po calosci.

To ile płacisz teraz za bydło? U klasowy 62% wybicia? 

Opublikowano

Koledzy zakłady mają zabawę na Tytaniku, branża tonie a oni graja i świętują który da mniej. A potem będzie zdziwienie jak bydła będą szukać.  Tylko ciekawe od kogo kupią ??? taka drobnica jak ja sie wycofa z hodowli a Ci duzi mogą popłynąć zanim cena do góry pójdzie

Opublikowano
19 minut temu, kanalia36 napisał:

Koledzy zakłady mają zabawę na Tytaniku, branża tonie a oni graja i świętują który da mniej. A potem będzie zdziwienie jak bydła będą szukać.  Tylko ciekawe od kogo kupią ??? taka drobnica jak ja sie wycofa z hodowli a Ci duzi mogą popłynąć zanim cena do góry pójdzie

Dadzą radę 😉 narazie cicho siedzą żeby ich nie komentować, dzisiaj byk 799br po 7.30 br wg mnie słaby R,waga moja

42 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Opublikowano

Ja zauważyłem że zawsze mają jakiś powód do obniżek cen, wiosną bo rolnikowi potrzebne pieniądze na nawozy itp, w maju bo jest wysyp bo można już sprzedawać sztuki kture były zgłoszone do dopłat, przed żniwami bo dużo ludzi sprzedaje bo kasy brakuje, jesienią podobno w  górach wyprzedają z wolnego wybiegu a w grudniu bo przed świętami każdy chcę zdążyć.

Opublikowano

To  u mnie chłopaki z agromiru trzymają fason bo zadzwonił i przeprosił, że nie da rady podjechać... Kasa już na koncie 🏎️🏎️🏎️🏎️

Lecim na wczasy, wreszcie słońce, woda, piasek 😌😎😎🤣

Opublikowano
11 minut temu, pedro2 napisał:

To  u mnie chłopaki z agromiru trzymają fason bo zadzwonił i przeprosił, że nie da rady podjechać... Kasa już na koncie 🏎️🏎️🏎️🏎️

Lecim na wczasy, wreszcie słońce, woda, piasek 😌😎😎🤣

Znajomy dał mi kilka lat temu do nich numer. Miałem 2 krowy na sprzedanie i do tej pory nie przyjechali. Dzwoniłem zapytać po tygodniu czy przyjadą to usyszałem, że już jadą, kierowca będzie dzwonił. Nie zadzwonił.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

.... zatrudnię do pracy przy betoniarce

No właśnie mam do zabetonowania troszku u siebie, a Ty co myślał? 😋 Na nic innego nie zostanie, parę worków cementu i po zysku...

Thomas tyle bydła co ode mnie kupili, przez kilka lat prawie wszystko do nich oddaję to wiesz... Inaczej podchodzą, tyle co mieli okazję zayebać przez te lata to aż szacunku nabrali. Przywiózł mi dobry trunek na spróbowanie 

Yebią, ale nie z premedytacją tylko z szacunkiem 🤣 

Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał:

turek podobno robi krótką przerwe w zakupach , 1 tydzień lub 2 tygodnie .przerwe ma .   

A gdzie jest Turek bo z tego co mi wiadomo to z racji na zawirowania w ich kraju to nie u nas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v