Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
2 godziny temu, maroko napisał:

Andrzej Mejsner jak płaci za bydło? Dziś widziałem jego samochód przejeżdżający przez moją miejscowość.

Przeważnie  zawsze mniej niz pośrednicy  i inne ubojnie.  A przyjeżdżać to mógł i po tuczniki

Opublikowano
Kret1992 napisał:

sprzedawal ktos teraz byki hf na zywą w mazowieckim ??

6- 6.3 netto hf do 24 miesięcy o klasa 12.1 netto

Opublikowano
Riczson napisał:

Kret1992 napisał: sprzedawal ktos teraz byki hf na zywą w mazowieckim ?? 6- 6.3 netto hf do 24 miesięcy o klasa 12.1 netto Dzis dzwonilem do swojego odbiorcy. byk hf do 7zl brutto

Opublikowano

Minister nic nie może bo kolegom właścicielom ubojni niebedzie w koło piura robił😂a można kontrolować wagi u handlarza lub waga na ubojni do kilograma i sprawdzanie w agencji z wydrukiem waga ciepła i wbc kontrolowana niezależnie ,klasyfikacja konkretną a nie na oko i w sumie 3 klasy mięsa w Polsce wychodzą r o i p

Opublikowano

Znowu wybrzydzaja a to waga a to wiek jeszcze za kolor skóry się przy walą ,jak bydła brakowało to wszystko szło aby sztuka bo załoga na ubojni stygnie a płacić im trzeba 

Opublikowano (edytowane)

HF nie martw się za rok postojowe będą płacić załodze  bo pazerni rolnicy  sprzedawać bydła nie chcą)))))

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Za hf 33 miechy ponad 7 zł 🤔jaja normalne ... Chyba jakiś desperat je kupił 

Opublikowano

Koledzy ja tam nie wiem , ale handlarz jak ma chody w ubojni to i "przeterminowane" byki sprzeda w normalnej cenie albo z potraceniem 20-30 gr a nie w cenie krowy. Tyle tylko ze u mnie za młode LM nikt nie da 7 zł a HF max 6 zł  a tu HF 33 miesięczne za 7 zł????? 

no cóż mnie już na tym forum nic nie zdziwi. AdamRo handlarz a mówi ludzkim głosem, Berthold kosi trawę w której z głodu by nawet zając zdechł, tu kuźwa całoroczna wigilia panuje i cuda ogłaszają.:D

Opublikowano
54 minuty temu, kanalia36 napisał:

Koledzy ja tam nie wiem , ale handlarz jak ma chody w ubojni to i "przeterminowane" byki sprzeda w normalnej cenie albo z potraceniem 20-30 gr a nie w cenie krowy. Tyle tylko ze u mnie za młode LM nikt nie da 7 zł a HF max 6 zł  a tu HF 33 miesięczne za 7 zł????? 

no cóż mnie już na tym forum nic nie zdziwi. AdamRo handlarz a mówi ludzkim głosem, Berthold kosi trawę w której z głodu by nawet zając zdechł, tu kuźwa całoroczna wigilia panuje i cuda ogłaszają.:D

Znam takich co pod domem maja mniejsza trawę a koszą co tydzień, podlewaja jeszcze i wywalają na śmietnik bo dać komu ni ma... Nawet zająca nie ma 🤣🤣🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Żonka moja się śmieje że ona pod domem już 8 pokos tnie a ja drugi tylko mam na polu

Opublikowano
32 minuty temu, Thomas2135 napisał:

@gregor12841 nie wiem czy dobrze Cię kojarzę. Tu gdzieś spod Baranowa? 

Znasz tych oszustów? 

https://www.olx.pl/oferta/skup-bydla-i-koni-gwarancja-zadowolenia-CID619-IDrLgXL.html

tu u nas ich ogłoszeń wisi od groma, ale raczej nikt z nimi nie handlował. U nas głównie bierze Płoski i Mierzejewski. Wklep ich numer w google to kilka ich ogłoszeń z mazur jest. Ocyganili kogoś od Ciebie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v