Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
52 minuty temu, bekba napisał:

Ciekawe... 

Screenshot_2019-07-11-19-35-04-901_com.facebook.katana.png

Pewny zysk... Ale dla tych co sprzedają zarodki

Opublikowano
3 godziny temu, zbitom793 napisał:

Agrounia o spadajacych cenach bydła chce rozmawiać. Ewentualnie zawsze z Patrycją można sie zapoznać 

Screenshot_20190711-173358.png

do polityki se chce zmien panie strone

Opublikowano

Cena która jest na dzień dzisiejszy za byka to totalny brak szacunku dla pracy rolnika i wyjeba na maksa, inaczej tego określić się nie da, spadki cen były człowiek sprzedał, przetrwał ale nie aż takie jak teraz.  Niech tak robią jak robią, zostaną nieliczni i będą bulić jak za złoto. Kocham rolnictwo i prace na gospodarstwie ale tak wkurwio...  to jeszcze nie byłem.

• Like 1
Opublikowano
komizmo napisał:

Słuchajcie, jaka jest szansa że jałówki z Estonii- angus niby 100% są faktycznie angusami? Zaryzykowalibyscie taki zakup bez kart hodowlanych? W paszportach mają wbite że to angus i są z jednego stada. Ale jaka jest pewność, że to nie są jakieś krzyżówki ku#wy z mułem?

Jak tam u nich jest, ktoś się orientuje?

tak pewnie jak i u nas. Masz urodzenie wpisujesz mm i kto Ci sprawdza? nikt... a to czysty hf. A przy sprzedaży cielaka Panie to mięsny, ciemny język itp. Już takie teksty słyszałem grunt to dobra gadka

Opublikowano

Do 3,4 zł za kg HF juz blisko))

A co do AgroUnii  100 tys. złotych wpłacasz  i 1 na liście wyborczej w okręgu, dalsze miejsca troszkę tańsze

Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

Słuchajcie, jaka jest szansa że jałówki z Estonii- angus niby 100% są faktycznie angusami? Zaryzykowalibyscie taki zakup bez kart hodowlanych? W paszportach mają wbite że to angus i są z jednego stada. Ale jaka jest pewność, że to nie są jakieś krzyżówki ku#wy z mułem?

Jak tam u nich jest, ktoś się orientuje?

Moje HH z estoni to kloce a też niektóre jakieś  mieszance

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

Utopił sporo kasy u KANI,jak zawsze wypłacił przed czasem tak teraz 4 tygodnie po i na raty. Na ta chwilę jeszcze płaci 

Dużo on kupował w Warmińsko-Mazurskim? 

I czy to nie jest czasami Pan Paweł? 

Opublikowano
36 minut temu, ab23 napisał:

4.5 hf takie   pierdolenie dziś miałem 

To każdy słyszy co innego, z tego co ja się orientuje bydła na rzeźniach zaczyna brakować

• Like 1
Opublikowano

O kani było głośno już pół roku temu a dwa miesiące temu trąbili nawet w RMF że sponsor piłkarzy a zle zarządzane i maja bardzo bardzo dużo zadłużenia

Opublikowano

Oby tak było ją mam wysp na koniec roku  to pewnie przejdą  kupić  na kolanach 

11 minut temu, maciej123 napisał:

To każdy słyszy co innego, z tego co ja się orientuje bydła na rzeźniach zaczyna brakować

Opublikowano

Panowie przecież to co my teraz mamy na rynku to nie jest poparte niczym co by to tłumaczyło.. jeden kupiec tłumaczy że nie idzie towar bo nie chcą zakłady i ani jednej sztuki więcej do transportu nie mogą dołożyć, zakład tłumaczy że nie będą ładować magazynów bo nie ma zbytu. Po 8 nie idzie załadować ale po 6 to już nagle każda ilość. Po 14 nie ma zbytu ale po 10 to i magazyn jest wolny i brak zbytu nie szkodzi. Już to mówiłem kto musi niech sprzedaje kto nie musi niech trzyma co ma nie wymienia taniego byka na drogiego cielaka czy odsadka. Może i głupoty smole niech każdy sam oceni co mu bardziej pasuje 

Opublikowano
12 godzin temu, debrzyna napisał:

@tomaszmabA skąd ty wiesz ze to klacz 

IMAGE026.JPG

Nie wiem , tak strzeliłem ;)

Opublikowano
4 godziny temu, zetorki12 napisał:

No coś ty . Ludziom nie wierzysz ? Skoro ktoś tak mówi , to znaczy że tak jest . :ph34r:

Nawet pan J?

2 godziny temu, Marmurek12 napisał:

Dużo on kupował w Warmińsko-Mazurskim? 

I czy to nie jest czasami Pan Paweł? 

Tam raczej nie kupował 

Opublikowano
8 godzin temu, ab23 napisał:

Oby tak było ją mam wysp na koniec roku  to pewnie przejdą  kupić  na kolanach 

Kurcze to nam rynek zalejesz i znowu w dół pójdą

Opublikowano
Dnia 1.01.2019 o 13:22, donweter1989 napisał:

No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?

Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/

Często widzę w trakcie logowania ta pierwsza wiadomość że stycznia tego roku, i tak sobie myślę że odpowiedź jest już znana... 😣

Opublikowano

Sprzedałem 3 sztuki mieszańce - bo musiałem - bo w innych kojcach mniejsze sztuki przerosły i mi kojce roznoszą.

Sprzedałem na wbc - po przeliczeniu  na żywą wyszło po 6 zł. Handlarze proponowali na żywą po 5,30. Dwa były pow. 24 m. Chyba powinienem się cieszyć - tyle że jakieś 8-10 lat temu  po tyle były ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v