Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Kolego 2 tygodnie  temu był u sąsiada u świni  bo miały biegunkę. 20 pare sztuk szczepił  i 200 zł wziął za wizytę ( 10 zł od 2 kg prosiaka)  i były 3 wizyty.  a jak leczy cielaki  to 150 zł  najmniej  a 2-3 razy jest. 

Jak kiedyś kupiłem Hf małego za 600 zł a leczenie kosztowało mnie 4 wizyty 750 zł!!!!! Jakbym nie miał dostęp do leków i leczył sam to lepiej łopatom dobić niz leczyc

Opublikowano
3 minuty temu, kanalia36 napisał:

Kolego 2 tygodnie  temu był u sąsiada u świni  bo miały biegunkę. 20 pare sztuk szczepił  i 200 zł wziął za wizytę ( 10 zł od 2 kg prosiaka)  i były 3 wizyty.  a jak leczy cielaki  to 150 zł  najmniej  a 2-3 razy jest. 

Jak kiedyś kupiłem Hf małego za 600 zł a leczenie kosztowało mnie 4 wizyty 750 zł!!!!! Jakbym nie miał dostęp do leków i leczył sam to lepiej łopatom dobić niz leczyc

Tak to można się licytować kto dał więcej , Ale jeśli masz sumienie to nakazuje chociaż próbować pomóc zwierzakowi . ja też parę dni temu w krowę władowałem 1300 A i tak wylądowała na bakutilu Ale próbuje się  bo z różnych już przypadków bydło udało się wyleczyć

Opublikowano (edytowane)

nie chwal się o tym dostępie do leków tutaj bo zaraz nic nie kupisz na lewo...…. new  afera wybuchnie

Edytowane przez kazik6
  • Like 2
Opublikowano
12 minut temu, kazik6 napisał:

nie chwal się o tym dostępie do leków tutaj bo zaraz nic nie kupisz na lewo...…. new  afera wybuchnie

Przecież nie napisałem że ja podawałem tylko wet był 4 razy

Sorry to chyba nie do mnie😏

Opublikowano (edytowane)

Dziś pojechały 2 byki HF, 755 i 811 kg brutto. Cena 5.50 netto.  Kuj-Pom na pograniczu z Łódzkim i Wlkp.

Tuż przed aferą TVN cena na HF 7.40 netto, wtedy za podobne sztuki wyszło ok. 11700 teraz niecałe 8500 brutto

Edytowane przez Przeemko
Opublikowano
18 minut temu, Przeemko napisał:

Dziś pojechały 2 byki HF, 755 i 811 kg brutto. Cena 5.50 netto.  Kuj-Pom na pograniczu z Łódzkim i Wlkp.

Tuż przed aferą TVN cena na HF 7.40 netto, wtedy za podobne sztuki wyszło ok. 11700 teraz niecałe 8500 brutto

U nas można zapomnieć o 5,5 za hfa... 

Opublikowano
2 minuty temu, Berthold napisał:

U nas można zapomnieć o 5,5 za hfa... 

Dzwoniłem w tamtym tygodniu, cena była 5.50 netto, dzwoniłem w tym tyg. w pierwszej chwili dostałem cenę 5 netto. Po godzinie telefon że może zabrać po 5.50 więc może to świadczy o tym że faktycznie przestaną spadać ceny a nawet rosnąć, ale kto wie. Zależało mi żeby sprzedać bo miejsca mało i paszy nie za bogato. 

• Thanks 2
Opublikowano

podziękujcie za tą cenę bydla telewizji TVN. który ładnie to rozpropagował. PO-TVN .... PIS-TVP. od dawna wiadomo że media to 3 władza... a zachodowi zależy żeby kupić od was tania wołowinke.... macie produkować tanio żeby oni mieli tanio. a pośrednik przyjedzie po byki targując cenę powie: przód ma tylu nie ma. A przyjedzie drugi i powie tył ma przodu nie ma..... i tak to pasiecie za miskę zupy. To mówi ja ... były hodowca trzody, od 3 lat pracuje na etacie jako elektryk w państwowej spolce i teraz wiem jakie życie jest piękne. jeżdżę 4 razy w roku na wycieczki mam wolne weekendy i nie martwię się że coś kwiczy w chlewie. A 25 ha gospodarstwa traktuje jako hobby , uprawiam tylko pszenicę i 1ha warzyw..... panowie nie narzekajcie tylko zmieniajcie coś w swoim życiu. Nie róbcie czegoś dla idei...tylko to co wam w duszy gra.... Miłego Wieczorka. idę na piwko do ogrodu bo właśnie zaczynam 3 tygodniowy płatny urlop bo kolejny mam dopiero we wrześniu... pozdrawiam

• Like 4
Opublikowano

Ludzie wstrzymajcie się na litość z tą sprzedażą. Koło mnie nie daleko jest ubojnia to auta załadowane bydłem co chwila gnają. Skąd ma cena wzrosnąć?

Opublikowano

Niech wszyscy przytrzymują i po kilku mies wszyscy maja zaczac sprzedawac na raz? I wtedy ta 'podniesiona' cena sie utrzyma? Haha dobre 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, wincenty5 napisał:

Jest jakaś górna granica wiekowa dla jałówek po której może być potraktowana obniżeniem ceny albo nawet pójść jako krowa?

30 miesięcy... 

Opublikowano
41 minut temu, bamberszol napisał:

podziękujcie za tą cenę bydla telewizji TVN. który ładnie to rozpropagował. PO-TVN .... PIS-TVP. od dawna wiadomo że media to 3 władza... a zachodowi zależy żeby kupić od was tania wołowinke.... macie produkować tanio żeby oni mieli tanio. a pośrednik przyjedzie po byki targując cenę powie: przód ma tylu nie ma. A przyjedzie drugi i powie tył ma przodu nie ma..... i tak to pasiecie za miskę zupy. To mówi ja ... były hodowca trzody, od 3 lat pracuje na etacie jako elektryk w państwowej spolce i teraz wiem jakie życie jest piękne. jeżdżę 4 razy w roku na wycieczki mam wolne weekendy i nie martwię się że coś kwiczy w chlewie. A 25 ha gospodarstwa traktuje jako hobby , uprawiam tylko pszenicę i 1ha warzyw..... panowie nie narzekajcie tylko zmieniajcie coś w swoim życiu. Nie róbcie czegoś dla idei...tylko to co wam w duszy gra.... Miłego Wieczorka. idę na piwko do ogrodu bo właśnie zaczynam 3 tygodniowy płatny urlop bo kolejny mam dopiero we wrześniu... pozdrawiam

Weź nie pier... jak słucham takich ludzi to mnie śmiech ogarnia. Dywersant jeden zasr..., weź się skup na tym piwku i na urlopie a nie na agrofoto siedzisz. Pewnie w ODR - że siedzisz albo ulice na wsiach zamiatasz, a dla poprawy samooceny i samopoczucia bzdury popiszesz... Rolnictwo to misja, większa jak u księdza, a Ojcowizna to świętość... 

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Berthold napisał:

41 minut temu, bamberszol napisał:

Weź nie pier... jak słucham takich ludzi to mnie śmiech ogarnia. Dywersant jeden zasr..., weź się skup na tym piwku i na urlopie a nie na agrofoto siedzisz. Pewnie w ODR - że siedzisz albo ulice na wsiach zamiatasz, a dla poprawy samooceny i samopoczucia bzdury popiszesz... Rolnictwo to misja, większa jak u księdza, a Ojcowizna to świętość... 

kolego emocjonalnie podszedles do mojej wypowiedzi ja napisałem kulturalnie i proszę o kulturę. Jakbys doczytał że zrozumieniem to byś zauważył że pracuje jako główny elektryk w firmie w branży transportu dalekobieżnego. Ja to samo przechodziłem co wy tu piszecie. I dałem do zrozumienia że jak chodzę do pracy to mam spokojną głowę w końcu. ja przez 10 lat nie mogłem pozwolić sobie wyjechać na wczasy bo ciągle to maciory się prosili i codzienne obowiązki wywalać gnój itp. ciul mnie strzelał jak koledzy odpoczywali a ja harowalem w gnoju....wyraziłem moją opinię tylko....

• Like 3
Opublikowano

najgorszą sytuacje maja Ci co ich susza dotknęła, bydłu nie ma co dać i trzeba sprzedać. Jak kasa potrzebna a pasza jest to mozna np.2 sztuki sprzedać a nie całą partie. Ja sie z moimi bujam na razie z nadzieją na lepsze ceny. w końcu muszą chamy podnieść ceny :)

Opublikowano

to ja proponuje odwrotnie.

wpisywać firmy które zalegają z terminem Wpisac firmę , sumę długu i ilość dni zwłoki. Jak firma zapłaci  post skasować.

Zobacz Jimiego 2 miechy czekał za kasą jak poszła fama na forum odrazu zapłacił

Opublikowano
22 minuty temu, kanalia36 napisał:

to ja proponuje odwrotnie.

wpisywać firmy które zalegają z terminem Wpisac firmę , sumę długu i ilość dni zwłoki. Jak firma zapłaci  post skasować.

Zobacz Jimiego 2 miechy czekał za kasą jak poszła fama na forum odrazu zapłacił

Masz rację, ale proponuję sprawdzać na KRD albo Bik-u, mają więcej czasu i motywacji od nas na takie sprawy... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v