Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Regał
Opublikowano
42 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

pewno dla tego na forum go nie ma

Jest . Tylko ten temat jakoś omija .

Opublikowano
Thomas2135 napisał:

To taki żart w stronę Adama, bo pisał, żs trzeba dobrze drukować. O moją uczciwość się nie martw. Wyślij to rozliczenie, żebyś znów nie zapomniał.

Wyśle jak bede miał po 16zl tak jak sołtys;)

Opublikowano

No widzę że w końcu wzór do naśladowania znalazłeś ?

Opublikowano
Rolnik7343 napisał:

No bo pewnie nikt już mu nie dał 14zl za kilogram i się nie odzywa 

Bynajmniej nie poszły w O klasie jak twoje tylko w U+ :) Ale Ty i tak zadowolony że Cie wtedy...ali na klasie I że masz kilka stowek w plecy ;)

Opublikowano

Jarek , czy na pewno dobrze użyłeś słowa - bynajmniej ? Czy znowu wina telefonu ?

Opublikowano
Rolnik7343 napisał:

wy***ali mnie tak na kasę że za O dostałem więcej niż spora część za U ;) klasa to mi lata wiesz koło czego .... ;)

Ty nadal nie rozumiesz że za U klasę w tej ubojni dostał byś więcej jak za O ale może to i lepiej że żyjesz w takiej nieświadomości;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Potwierdzone te obniżki o 0,40 - 0,50gr. Od poniedzialku?To na żywą??? Pytam się bo ktoś wyżej pisał że Biernacki placi 10,8 za o klase od poniedziałku więc za dobrego hfa kręci się koło 6 zł (inna sprawa kiedy kasa). 3macie powyżej 24 m-cy czy sprzedaliscie coś ostatnio...?!? A propos Jałówki limousine na eksport - Liban, 100% rasy do maksymalnie 9,5 netto... Aż się wierzyć nie chce

Możliwe że pewnym rozwiązaniem byłby eksport opasów do Niemiec, Czech lub innych najbliższych sąsiadów. Pisałem o tym... Ostatnio kilku naganiaczy z obcokrajowcami było u mnie, wiem że wolą ukroic jak najwięcej tego tortu dla siebie ale może jest szansa na lepszą cenę... 

Edytowane przez Berthold
  • Haha 1
Opublikowano

Jak nie ?Zawsze lubię się pośmiać z ciebie , Ten byk chyba najlepszy u ciebie . :D

Opublikowano

Gra na spadki...

3 godziny temu, debrzyna napisał:

@soltys48Pisał ze trzyma Mnie sie podoba  "czymacz bydła" 😊

Może być CZYMACZ 

1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Jak nie ?Zawsze lubię się pośmiać z ciebie , Ten byk chyba najlepszy u ciebie . :D

Nie Tylko Ty 👌🤣

Opublikowano (edytowane)

Jarek    U ciebie to w zależności ile strączki odliczysz i już mogą być . :D

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Pewnie szybciej broda Ci wypadnie jak będzie taka cena;)

zetorki12 napisał:

Jarek    U ciebie to w zależności ile strączki odliczysz i już mogą być . :D

Ty nauczyciel nikt się Ciebie nie pytał więc nie wpierw..alaj się między rozmowę;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v