Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Że też k**wa lubią wynajdywać afery w rolnictwie 😏 A prawdziwe poważniejsze w tym kraju to omijają

Opublikowano
9 godzin temu, AdamRo napisał:

Nie za słabo się cenisz ?

Daj kogoś kto da mi więcej niż 7.5 na żywo to dołożę sztuk do solówki .

Dziś jednego pognałem....cena uzgodnione w poniedziałek a dziś pi 20 gr mniej

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Miał być odbiór wczoraj będzie w poniedziałek bo mają tyle bydła, że ubojnia nie wyrabia. To jak ma być cena?

Edytowane przez kb4512
Opublikowano
2 godziny temu, kb4512 napisał:

Miał być odbiór wczoraj będzie w poniedziałek bo mają tyle bydła, że ubojnia nie wyrabia. To jak ma być cena?

W Polsce tak już jest, jak jest czegoś dużo to nie ma ceny dotyczy to wszystkiego owoców ,warzyw ,bydła ,trzody itd mam do sprzedania byki hf mieszanki ale za te pieniądze to grzech sprzedawać 6.50  .w naszym rejonie Wlkp. likwidują bydło też trzeba tak zrobić bo człowiek sam siebie nie szanuje za takie pieniądze pracować.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, ACoCieTo napisał:

W Polsce tak już jest, jak jest czegoś dużo to nie ma ceny dotyczy to wszystkiego owoców ,warzyw ,bydła ,trzody itd mam do sprzedania byki hf mieszanki ale za te pieniądze to grzech sprzedawać 6.50  .w naszym rejonie Wlkp. likwidują bydło też trzeba tak zrobić bo człowiek sam siebie nie szanuje za takie pieniądze pracować.

Gdzie to bydło dokładnie likwidują?

Bo ja tyż z Wlkp i na ta chwilę nowi dochodzą 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Gdzie to bydło dokładnie likwidują?

Bo ja tyż z Wlkp i na ta chwilę nowi dochodzą 

Może dochodzą bo nie znają co to za chleb z daleka to się fajnie patrzy dawne kaliskie jeden kuzyn poszedł na tiry ,drugi sąsiad na 8 godzin na etat ,następny siano,wszystko sprzedaje i mówi że nie będzie chował ten co nie ma zobowiązań ten likwiduje,w jeden miesiąc można byka zarobić .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, KamilSokoowski napisał:

JarekBazydlo wazyles ją głodną czy najedzoną?

U mnie wszystko chodzi luzem i pasze maja cały czas wiec trudno powiedziec:)

35 minut temu, ACoCieTo napisał:

Może dochodzą bo nie znają co to za chleb z daleka to się fajnie patrzy dawne kaliskie jeden kuzyn poszedł na tiry ,drugi sąsiad na 8 godzin na etat ,następny siano,wszystko sprzedaje i mówi że nie będzie chował ten co nie ma zobowiązań ten likwiduje,w jeden miesiąc można byka zarobić .

U nas w wiosce tylko u mnie jest juz bydło reszta pokasowała. Kilka lat temu jeszcze było 6 gospodarstw co miało przynajmniej 20szt bydła opasowego. Tyle że w okolicy jest teraz duzo osob co przechodzi mocno na krowy mleczne ale to w ilosci przynajmniej 60szt dojnych krow. 

Edytowane przez JarekBazydlo
Opublikowano
1 godzinę temu, ACoCieTo napisał:

Prawo popytu i podaży 😉 ja muszę sprzedać bo paszy mało a na polach też nie ciekawie 👎 zawsze chciałem mieć trochę owiec i jak dalej będzie to się pojawią żeby zagospodarować łąki. 

Opublikowano

U nas zaczynają wyprzedawać bydło na redukcję stada z braku pasz 

Opublikowano

Mazurskie bydło po 6 zł. zapowiadają spadek do 5 zł.  Susza na słabych glebach jest niespotykana od dziesięcioleci.  Pełne szopy bydła trzymało się do dopłat.  Teraz nastąpiło nasilenie sprzedaży i przez to tanieje. Rolnicy likwidują chów świń bo się nie opłaca a na domiar kontrole z ASF wymagają oddzielnych pomieszczeń. Na słabych ziemiach w uprawach nędza, nędza i tego już nic nie zmieni.

Opublikowano

U mnie też wiecej byków już nie będzie Dziś już znajomy dzwonił o bele Teraz juz niektórzy chcą 150 zł za sianokiszonke  ,słoma 70-80 zł bela Po jaki ch,j  mi sie z bykami tarmosić i teraz prosić PANA Grzesia aby łaskawie kupił coś odemnie .A i po starej znajomości będę ładował w niedzielę bo taki termin mu pasuje

Bydło powinni hodować ci co ustalają cenę !

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
48 minut temu, marijusz napisał:

U mnie też wiecej byków już nie będzie Dziś już znajomy dzwonił o bele Teraz juz niektórzy chcą 150 zł za sianokiszonke  ,słoma 70-80 zł bela Po jaki ch,j  mi sie z bykami tarmosić i teraz prosić PANA Grzesia aby łaskawie kupił coś odemnie .A i po starej znajomości będę ładował w niedzielę bo taki termin mu pasuje

Drugi rok z rzędu susza. Ludzie głównie sieją kukurydzę i rzepak. W tym roku za balot porządnej tegorocznej słomy myślę, że trzeba będzie płacić jak za złoto po 100 zł.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Michalrolnik napisał:

Jakie macie doświadczenia z osi Poland czyli foodworks? Warto tam sprzedawać byki? 

sprzedaje do nich od kilku lat

Edytowane przez Rolnik7343
Opublikowano
2 godziny temu, marijusz napisał:

Ludzie szanujmy się ,pracujemy ciężko cały rok dzień za dniem i nikt nas nie szanuje dadzą ochłapy w postaci dopłat i myślą że będziemy wszystkich utrzymywać , co  my przeszliśmy ostatnio od tych pośredników jeden na przykład to mówi że jak mi się nie podoba to mam sobie zupy ugotować z tych  jałówek .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v