Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, pedro2 napisał:

Dzwoniłem do braciaka, wczoraj dostał kasę. Gość przy policji robił przelewy, sprawa w sądzie

No to miał chłopina szczeście.od jutra znowu zacznie popijać😆

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Nie szkoda takie małe sprzedawać? U mnie po norwegach byczki nie są nabite, dopiero powyżej 600kg biorą na siebie aż miło patrzeć, ponad miesiąc minął jak ostatnio sprzedawałem i różnica jest kolosalna. wzrokowo oczywiście bo nie ważone

napewno by urosły..jednak jak daje im ziemniaki..a ostatnio ich ceny są bardzo wysokie..po drugie byki też noga staniec..wiec trzymalbym za darmo..noi 2 z nich miały taka zabawę że jak im nalozylem kiszonki w zlob to one na łeb i kiszonka w gnoj...

poza tym ja je kupiłem w wadze 375 po 7.2 więc nie narzekam

Opublikowano (edytowane)

No tak, nigdy nie przewidzisz, ale ja takich poniżej 750 nie sprzedam.  Dzwonił, że jutro przyjedzie to zobaczę co powie. 

@AdamRo możesz coś więcej powiedzieć? Taki młody gnój aż się wierzyć nie chce, że nie był tylko słupem, a ktoś większy za sznurki pociągał... I raptem kasę znalazł... 

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał:

Od samego początku tej sprawy obstawiałem tego kolesia.

Brawo ja.

Byk rzeczywiście będzie dołował, niestety jałówka prawdopodobnie też tylko mniej. Krowa bez zmian.

Tylko kto to, jak się nazywa? Jest artykuł tylko nie ma najważniejszego czyli nazwiska, bo po co ostrzec rolnika.

Opublikowano
5 godzin temu, pedro2 napisał:

Kurde żeby to człowiek miał szklaną kulę co będzie za 2msc,  nie wiem czy sprzedawać, dwa największe mają pewne po 800+kg, reszta mogła by postać do marca bo ładnie jedzą i przybierają. 

Jakie macie przewidywania, przecież jest was tu tylu doświadczonych sołtys, bobienko i reszta udzielających się? Że o Jarku nie wspomnę 😋

Żeby ja to wiedział.....

Sam sprzedałem sztuki co mogły jeszcze stać 

Wg mnie teraz nie sprzedawaj czekaj, ok kwietnia mają powinno być ciut drożej jak teraz 

4 godziny temu, kuchaj napisał:

sprzedane 3 byki i jalowka na wagę żywą 2x mm 7.4 1x hf 7.10 1x jalowka mm 6.4

Co to za jałówke sprzedałeś 

Opublikowano

walenski jest ok. płaci w ciagu tygodnia. szczesnego akurat  zabardzo nie lubie mam z nim zle doswiadczenia jak pracował u biernackiego. duzo obiecywał a zas telefonu nie odbierał

Opublikowano

dziś poszło 9 szt hf 7 szt 20 mies- 792kg brutto i 2 sztuki 17 mies 670kg brutto cena 7,5 netto na gówno 7% waga moja.

Opublikowano

Bartek następnym razem może coś utarguje. dopiero drugi raz zabieral. czarnecki.

Opublikowano

tak waga moja dlatego cena taka sobie. chciałbym 7.8 netto wyciągnąć ale się nie dało. same erki by musiały być.

Opublikowano

ładnie. mi wychodzi jak sprzedawałem na wbc że gubiły różnie. od 25 nawet do 45kg. oczywiście z luzu nie okarmiane.

Opublikowano

Hf to raczej na żywa wagę lepiej bo nie wybija się jak mięsne, a do tego jeszcze na wbc okradają bez żadnego sumienia i konsekwencji więc według mnie to na żywa wagę lepiej. Mam 10 szt na sprzedaż jakieś mieszanki hf z simem około 650kg wagi, jeden mieszaniec 75%simentala 700kg w niecałe 19 msc i do tego jeszcze krowa 650kg mała i w dobrym mięsie. Nie wiem czy czekać do wiosny czy teraz chociaż połowę sprzedać. Żebym później nie musiał ich 2 miesiące za darmo opasac.

Opublikowano
2 godziny temu, juzek89 napisał:

Tylko kto to, jak się nazywa? Jest artykuł tylko nie ma najważniejszego czyli nazwiska, bo po co ostrzec rolnika.

Powiem wam tylko jedno. Koleś mocno uwierzył w ze można drogo kupować a jeszcze drożej sprzedawać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v