Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Panowie powiedzcie jak rosną angusy bo nigdy nie miałem,np.w porównaniu z LM. I jaka jest cena z dużego byka też np. w porównaniu do lm. Ja mam 40 bbxhf do sprzedania i chyba będę się rozglądal za kupcem 

Opublikowano
6 godzin temu, ciastek12 napisał:

Warmia dzwoniła za bydłem i mowił ze dobry hef ( ponad 800kg) 7.5 netto. Płatność 14 dni. Jakieś opinie o nich?

zapytaj @Thomas2135

55 minut temu, karolr2 napisał:

Panowie powiedzcie jak rosną angusy bo nigdy nie miałem,np.w porównaniu z LM. I jaka jest cena z dużego byka też np. w porównaniu do lm. Ja mam 40 bbxhf do sprzedania i chyba będę się rozglądal za kupcem 

Czyżbyś złakomił się na odsady od Kiedla??

Na piątek umówione jałówki po 13,7 netto za R

Opublikowano

sprzedane byki 27.12 do pośrednika/ handlarza (pojechały do Biernackiego):

-hfxbb waga brutto: 923kg cena 8,60netto, hfxbb waga brutto:780kg cena: 8,00netto

-miesznce waga brutto:650kg,760kg,780kg cena:8,00netto

-hf waga brutto:803kg, 670kg cena:7,70netto

Opublikowano
20 minut temu, chudy123 napisał:

sprzedane byki 27.12 do pośrednika/ handlarza (pojechały do Biernackiego):

-hfxbb waga brutto: 923kg cena 8,60netto, hfxbb waga brutto:780kg cena: 8,00netto

-miesznce waga brutto:650kg,760kg,780kg cena:8,00netto

-hf waga brutto:803kg, 670kg cena:7,70netto

daj mi namiar na tego handlarza 

Opublikowano
27 minut temu, soltys48 napisał:

ciekawi mnie jakie to były te hf'y na taką cenę......

u biernackich R przed nowym rokiem 13,8

byki były w dobrej kondycji, nie  sama skóra i kości

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

zapytaj @Thomas2135

Czyżbyś złakomił się na odsady od Kiedla??

Na piątek umówione jałówki po 13,7 netto za R

Do tej pory okrakiem chodzę, bo d*pa boli. 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v