Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano

jak znam życie  zakaz importu zniesiony ale który eksporter z Polski spełni wymagania Rosjan.????? Widziałeś w TVN ten polski syf wołowy  i w trosce o zdrowie Rosjan Władimir Putin na to nie pozwoli. Co innego wysokiej klasy wołowina z Niemiec i Francji.:D Dlatego raczej ruch ciężarówek z mięsem przez Polskę będzie większy, heheheh 

Teraz macie też odpowiedz czemu TVN nagrał reportaż. 

Opublikowano (edytowane)

no chyba ze tak ale ta polska wołowina pakowana w niemczech u polskiego chłopa drozsza nie będzie.

\Pamiętam jak ze świńmi było  jachało z Niemiec i Francji a polskie zakłady czekały za inspektorami z Rosji. 

p.s a jak będzie droższa to pamietaj TVN w służbie polsce działa)))))))

Edytowane przez tyran3
Opublikowano
1 godzinę temu, tyran3 napisał:

jak znam życie  zakaz importu zniesiony ale który eksporter z Polski spełni wymagania Rosjan.????? Widziałeś w TVN ten polski syf wołowy  i w trosce o zdrowie Rosjan Władimir Putin na to nie pozwoli. Co innego wysokiej klasy wołowina z Niemiec i Francji.:D Dlatego raczej ruch ciężarówek z mięsem przez Polskę będzie większy, heheheh 

Teraz macie też odpowiedz czemu TVN nagrał reportaż. 

Oglądasz TVN, bo ja nie. 

W TVN jest dużo lepsza propaganda niż u Goebbelsa za czasów Hitlera. 

Opublikowano

wiesz co ja TV to prawie wcale  TVN propaganda Tuska TVP propaganda Kaczyńskiego normalnie ogadać tego nie idzie 21 wiek tzw. wolność mediów a propaganda jak w latach 30 

a spróbuj powiedziec coś innego to albo jesteś nazista albo bolszewik.

Opublikowano (edytowane)

wiesz co ja TV to prawie wcale  TVN propaganda Tuska TVP propaganda Kaczyńskiego normalnie ogadać tego nie idzie 21 wiek tzw. wolność mediów a propaganda jak w latach 30 

Nie przejmuj się w 22 wieku będzie tak samo i w kolejnych też 😊 media są dobrym narzędziem żeby sterować ludźmi i nikt nie odda możliwości wpływ na społeczeństwo

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja wiem ale kiedyś to  mniej było widoczne a teraz to masakra. 

Jakby TVP relacjonowały ceny bydła to byś miał " dzięki dobrej zmianie hodowcy dostają duże pieniądze za bydło jeszcze nigdy tak dobrze nie było- w tle nowiuśkie audi  i klinkierowa stodoła"

za 30 minut fakty TVN " przez działania pis hodowcy bydła przez katastrofalne ceny bankrutują- w tle chudy dziadek z tygodniowym zarostem na końskim wozie a w tle rozlatujaca sie lepianka"

Opublikowano (edytowane)

W piątek była u mnie firma Ur......k z Mińska Mazowieckiego. Po ciężkich negocjacjach dogadaliśmy się co do ceny. Chcieli ważyć na swojej wadze ale zaproponowałem jednak ogólną- bydło z luzu. Jednak stwierdzili, że coś na pokładzie im nie pasuje i odbiorą dziś. Jednakże nikt nie dojechał i tel milczy. Resztę możecie sami sobie dośpiewać. Dodam tylko że klasyfikator lekko podpity i jałówka MM nie jest dla niego mięsna. Takich kabaretów jeszcze nie miałem :) 

Nazwy celowo nie wpisałem aby nie mieć problemów jednak każdy kumaty w tym temacie się zorientuje 

Edytowane przez robert123farmer
Opublikowano

Jak chce się zobaczyć jak w tym kraju źle ,to się ogląda jedną stację a jak chce się zobaczyć dobrobyt to drugą :). No i być człowieku mądry.

Opublikowano

Jak to jest z dopłatą do bydła chodzi mi o jałòwki które są zacielone w lipcu mają się wycielić i czy mogę je podać jako na dopłate do krów i czy muszą mieć 24 miesiące

Opublikowano
9 minut temu, robert123farmer napisał:

W piątek była u mnie firma Ur......k z Mińska Mazowieckiego. Po ciężkich negocjacjach dogadaliśmy się co do ceny. Chcieli ważyć na swojej wadze ale zaproponowałem jednak ogólną- bydło z luzu. Jednak stwierdzili, że coś na pokładzie im nie pasuje i odbiorą dziś. Jednakże nikt nie dojechał i tel milczy. Resztę możecie sami sobie dośpiewać. Dodam tylko że klasyfikator lekko podpity i jałówka MM nie jest dla niego mięsna. Takich kabaretów jeszcze nie miałem :) 

Nazwy celowo nie wpisałem aby nie mieć problemów jednak każdy kumaty w tym temacie się zorientuje 

Wiesz problemy to byś miał jakbyś napisał wprost ze Cię chcieli oszukać na wadze , a ty napisałes tylko stan faktyczny a ludziska sami się domyslają przecież. 

A z drugiej strony lepiej jakby mieli bydło zabrać a kasy na święte dygdy co nie bedzie nigdy.

Opublikowano
13 minut temu, robert123farmer napisał:

@zkordalski ich zachwalał

9 minut temu, Gringo1 napisał:

Jak to jest z dopłatą do bydła chodzi mi o jałòwki które są zacielone w lipcu mają się wycielić i czy mogę je podać jako na dopłate do krów i czy muszą mieć 24 miesiące

na 15 maja musi mieć 24 miesiace wtedy można zgłaszać jako krowę

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, robert123farmer napisał:

Widocznie mnie nie polubili. 

zadzwoń ze zgadzasz się na ich wage wtedy Cię napewno polubią:D

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

@zkordalski ich zachwalał

na 15 maja musi mieć 24 miesiace wtedy można zgłaszać jako krowę

Wystarczy pomyśleć wcześniej i zarejestrować na takie obywatelki cielaki, aby 20 msc miały i już jest krowa. Ja tak zrobił 😉

Opublikowano
7 godzin temu, karol091193 napisał:

A ile chcesz za taką krowę dostać? ja w ubiegłym tygodniu sprzedałem trochę bydła i za krowę prawie 800kg hf bez kilku kg dostałem 6zł brutto więc myślę że to dobra cena. za Jałówkę mm ale to był typowy angus o wadze ~540kg dostałem 7zł brutto, no ale za byki jak ładny To po 7,5 brutto a jak słabszy to mniej

Tak realnie myślałem koło 6 netto bo krowa ładna koledzy co sprzedawali mleczne to maks 4 brutto dostali a jeden co mial mm nie sprzedał powiedział że lepiej czekać u nas lokalnie byki maks 6 netto

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v