Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

kordalski czy masz wagę czy nie masz  wage się na fakturze wpisuje.

A co do numerów  skoro handlarze Ci nie wpisują  to nie znaczy ze tak ma być. A jak Ci nie zapłaci co wtedy???? sąd ząda numeru dokumentu z którego wnosisz roszczenie, a Ty co masz???? nic. Nie masz  numeru faktury a więc nie masz faktury a więc  nikt Ci nic winnien nie jest.

Jak bym Cię chciał oszukać to taką fakture bym Ci wypisał i nie zapłacił. Przez 2-3 lata mógbyś  mi na pędzel wskoczyć  i to podwarunkiem ze miałbyś świadków transakcji. Jakbyś ich nie miał nie zapłaciłbym Ci nigdy i nic byś mi nie zrobił.

Opublikowano

Sołtys no czytałem już o tym trochę, ale napisałem żeby pokazać jak oni sami się między sobą babrają. Byłem dowieźć papiery bo kontrole miałem w poniedziałek

.   Swoją drogą powiem wam, że w tym tygodniu w okolicy hardkor z kontrolami z weterynarii. U weta kolejki po karty leczenia bydła, mandaty się sypią. U mnie na szczęście spoko chłop był tylko kazał pobiałkować pomieszczenie na pasze za miesiąc ma sprawdzić. 

Opublikowano

cena bydła jest zwiazana troche z brexitem  , w krajach należących do królestwa czesc rolników zwiekszyła uboje ze wzgledu na obawe o handel z UE po wyjsciu z UE  przez co nadwyżka trafiła na rynki wspólnoty co z kolei spowodowało spadki zamówien w polsce na młode bydło .

Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

Sołtys no czytałem już o tym trochę, ale napisałem żeby pokazać jak oni sami się między sobą babrają. Byłem dowieźć papiery bo kontrole miałem w poniedziałek

.   Swoją drogą powiem wam, że w tym tygodniu w okolicy hardkor z kontrolami z weterynarii. U weta kolejki po karty leczenia bydła, mandaty się sypią. U mnie na szczęście spoko chłop był tylko kazał pobiałkować pomieszczenie na pasze za miesiąc ma sprawdzić. 

Na drogach dopiero jest hardkor z kontrolami środków transportu zwierząt....

Opublikowano

A jak już poruszanie od dłuższego czasu temat transportu zwierząt, to może orientujesz się ile wynosi kara za ich transport bez szkolenia??? osobiście handluje z ubojnią która położoną jest 70km od mojego miejsca zamieszkania.Kiedyś skupowali 5km odemnie bydło, ale od jakiegoś czasu już nie, bo różnie bywało z ilością sztuk, tzn. raz były 3 a innym razem 15.Po większa ilość przyjeżdżają sami, ale po 1-2 szt to im za bardzo się nie opłaca jak nie mają nic obok mnie, a myślę nad kupnem własnej przyczepy.

Opublikowano

to zrobię na pewno, chce po prostu wiedzieć orientacyjnie, czy to 500zl czy 5tys, bo transportować 2szt i nie mieć z tego ani grosza to lepiej zawieść na drugi skup 8km od domu, tylko jakoś nie lubię sprzedawać im bydła

Opublikowano

Tylko przy okazji wyrobienia papierów na przewóz ściągamy sobie na głowę kolejne kontrole. Inspektor sam powiedział, brał pan w zeszłym roku zaświadczenie od nas o dobrostanie itd (do modernizacji) i automatycznie znalazł się pan na liście do rutynowej kontroli

Tylko przy okazji wyrobienia papierów na przewóz ściągamy sobie na głowę kolejne kontrole. Inspektor sam powiedział, brał pan w zeszłym roku zaświadczenie od nas o dobrostanie itd (do modernizacji) i automatycznie znalazł się pan na liście do rutynowej kontroli

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, debrzyna napisał:

Jakie papiery oglądają Bo chyba nie byka na przyczepie  Papier najważniejszy ?

Bydlaka też....przede wszystkim biżuterię 

Czy nie za dużo, czy nie są wymieszane duże z małymi itd

Z kwitów to uprawnienia i odbiór przyczepy

Kara do nawet 8 tyś 

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Zadzwon prosze Mossakowski Tomek odbiera ma punkt przeładowczy dla OSSI sprzedaje tez cielaki jałówki krowy jak byś chciał to polecam:)

Coś więcej do kontaktu?? W jakim rejonie skupuje??

Opublikowano
38 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Zalezy ile masz sztuk na sprzedaż:) Znajdziesz go na necie ma strone na Facebooku

Jak wpisuje w necie to wyskakuje tenisista... podaj jakiś konkretny namiar na priv że sztukami różnie od 5 do 20 zależy kiedy

• Haha 2
Opublikowano

Rozliczenie z koła za dwa byki. Hf 655 na zakładzie 353 mięsa wybicie 53,85 po 12,77 O3 ponad dwa lata bo słabo rósł. lm 720 na zakładzie miesa 477 wybicie 66,25 po 13,67 U3 22 miesiące.

Opublikowano

To ten HF Ci nawet przyzwoicie się wybił  wyszło netto 6,9 zł. Powiem Ci więcej  jak zaczniesz przeliczać jak niektóre cudaki z forum  to cytuje" po przeliczeniu 7,40 netto  7,99 brutto. i sąsiadowi gul skacze:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v