Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

OSI z tego co wiem najlepiej płaci własnie za krowy

Ale sąsiad oddawał krowy i skończył z nimi zawsze gdzieś przy wybiciu brakowało względem żywej wagi

Opublikowano

sam nie wiem ,mam trzy krowy nie opasane,ale i nie wychudzone i pogonił bym z nimi  dwa byki,jeden to sztacheta hf,drugi ładny mm. Ale sam nie wiem,jak długo czeka się za płatnościami? Bydlo musi być jakoś specjalnie przygotowane? Ten cały ich naganiacz co mi wypisał ten sfs mówił że bydło pod certyfikat musi być czyste bez żadnych małych "przylepek,kulek". Mam je czyste,ale wiadomo jak jest,na nogach czy ogonie zawsze są jakieś "bizonki". To co trzeba to wyprać w perwolu czy olać to i oddać tak, czy jaki #uj?

Opublikowano

u mnie poprzednie poszły jako lekko brudne i w tej "kategorii" nic nie odejmują z ceny ... te też myśle że pójdą w tej kategorii
a płatność do 10 dni z reguły kasa na koncie jest po 6-7 dniach

te co są wiązane to przed odstawą troche sie obskrobie jak ma gnój naprzylepiany ... bo jest taka możliwość a kto tam bedzie czyścił te z luzu ... szkoda nerwów i żeby były czyste to by trzeba było tyle ścielić że by sie na słome nie zarobiło

Opublikowano
lukaszwlkp napisał:

2 godziny temu, leszek1000 napisał:

W tygodniu przyjadą po byki z Pniew . Pierwszy raz będą bo mają 50gr więcej jak pośrednik 

Pniewy szukają bydła więc i cenę mogą podnieść. 

Z jakich okolic jesteś?

kolego jak z ceną za O w tym tyg? Za dostawę we wtorek wyszło 12.5 netto

Opublikowano (edytowane)

Za pojedyncze sztuki było 12.8 za O do dwóch lat i 12.4 do 30 miesięcy. Cena z czwartku z odbiorem dziś, jutro. Powtarzam za pojedyncze sztuki

Edytowane przez lukaszwlkp
Opublikowano
3 godziny temu, Elvis1090 napisał:

czyli jak  w ubojni płaca 13,4 netto za "U" a na zywa dostane 8zł netto to co lepiej zywa czy poubojowo?? 

100% lepiej na żywo

3 godziny temu, Rolnik7343 napisał:

poszło 13 szt. zobaczymy co bedzie jak faktura przyjdzie .... z wagą szału nie narobiły .. błędy w karmieniu teraz już wiem że do tych wiązanych i do tych na luzie trzeba inne pasze szykować

Co masz na myśli na uwięzi na luzie Jaka pasza

Opublikowano

kolega tak samo miał na łańcuchu to rosły mu do 700 kg poszły na luz  to ledwo po te 620 łapią sam mówi że ta sama pasza jak by na łańcuchu to wieksze by były bo nie biegają tylko stoją żercie cały czas pod pyskiem a tam to nie chce im się wstac i iść się najeść  teraz jak  ma na luzie jakiegoś mega słabego stawia je na łańcuch i pasie 

Opublikowano
9 minut temu, lukaszwlkp napisał:

Gadałem z kierowcą na radiu to na dziś 12,7

dokładnie ;) a przed aferą były 13,10

57 minut temu, nexeqadore napisał:

100% lepiej na żywo

Co masz na myśli na uwięzi na luzie Jaka pasza

a jaka pasza ? ta do tych na luzie bedzie musiała mieć więcej białka, energi, itd ogólnie więcej dodatków na przyrost
żaden 750kg nie przekroczył mimo kiszonek do oporu także jakoś za bardzo zadowolony nie jestem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v