Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, Partyzant85 napisał:

Masz @Cybulek17

No zobacz,  znowu nie zrozumiałeś  . Napisałem "Pokaż cytat gdzie napisałem,  że pracownik albo ojciec zajmuje się karmieniem bydła

Podpowiadam: słowo klucz to KARMIENIEM 

Opublikowano
22 minuty temu, Cybulek17 napisał:
35 minut temu, Partyzant85 napisał:

@Cybulek17 - tak, tak, tylko ty, no i ten pracownik o którym już kiedyś pisałeś.  No i ojciec bo pisałeś też, że dwie i pół osoby pracują przy bydle - ty, pracownik i ojciec.
Sam się zdecyduj która wersja prawdy jest najprawdziwsza bo za każdym razem co innego.

Pokaż cytat gdzie napisałem,  że pracownik albo ojciec zajmuje się karmieniem bydła.

Ale co ty mi wyskakujesz z karmieniem. Pisałeś wyraznie, że dwie i pół osoby zajmują się bydłem i ci zacytowałem tego posta.

Opublikowano

Do obsługi paszowozu potrzebna jest jedna osoba , to tak jakbyś  nie wiedział.  Obsługa  lely calm jest też raczej dla osób młodszych bo to się trzeba trochę znać , to nie wiadro . Tata bardzo słabo widzi a z elektroniki akceptuje tylko telefon z klapką .

Opublikowano

Mało mnie obchodzi obsługa paszowozu. Wyraznie napisałeś, ze przy bydle pracuje 2,5 osoby - ty, pracownik i ojciec z doskoku. A teraz wypierasz się swoich słów.

Forum to nie grupa młodych gwiazd na fejsbuku i spotkasz tu rozsądnych ludzi, którzy wytkną ci każdą głupotę, którą wypisujesz.

Opublikowano

A Ty dalej udajesz idiote ,albo  nim jesteś.  

Napisałem,  że tylko JA zajmuję się karmieniem , a ty doj***łeś się,  że przecież 2.5 osoby, kłamiesz i takie tam  ... 

Więc tłumaczę jak debilowi,  że karmię ja, a pracownik w tym czasie ścieli/wygrania obornik etc.

Opublikowano

Cybulek a po co sie tlumaczysz, byki masz konkret, stac cie na pracownika to aby sie chwali a ojciec jak ma siedziec w domu i maja mu glupie pomysly do glowy przychodzić to niech lepiej wsiadzie na ten ciagnik i cos zrobi☺ niektórym tu poprostu zal d.. sciska

• Thanks 5
Opublikowano

No przecież wiadomo, że "młody rolnik" nie będzie się ścieleniem zajmował.  Znam pełno takich jak ty "hodowców".

Karmisz ty a pracownik i ojciec od brudnej roboty - gratulacje.

Opublikowano

dobra, słuchajcie. kilka, jak nie kilkanaście stron pitolenia czy się opłaca czy nie, potem kilka, czy cebulek ma 1 czy 0,5 pracownika, a nikt nie rusza tematu CEN bydła. Może by się jaki moderator zainteresował i przetrzebil trochę towarzystwo. konwersacja w myśl zasady: moja prawda jest najmojsza i jest bardziej mojsza niż twojsza. dzień świra na żywo.

• Like 4
Opublikowano

Bananowski dobrze prawisz 😁Warm-maz ile za dobre kwadratowe krowy wam płacą? 

Opublikowano
19 minut temu, Partyzant85 napisał:

No przecież wiadomo, że "młody rolnik" nie będzie się ścieleniem zajmował.  Znam pełno takich jak ty "hodowców".

🤦🏻‍♂️ co jest brudną robotą ? Machanie joystick'iem w ładowarce ? Weź się szanuj. 

I koniec spamu którego wcale nie powinno tu być.  Bananek ma rację.

Opublikowano

Kwestia czy przy tak nedznych cenach  jest sens otwierać nowy temat??? ja bym nie zamykał tego

a jeżeli już   to proponuje   temat " wyłudzanie bydła 2020":D

Opublikowano

A ile można cenić za takiego,,karzelka''hf ok 350-400kg w wieku uwaga uwaga 19msc.bo stał sobie taki okaz,super zakup ale nikomu nie przeszkadzał a teraz planuje zakonczyć ten interes i nie mam pomysłu gdzie się go pozbyć bo na skup chyba za mały?

Opublikowano
1 minutę temu, danielek24 napisał:

A ile można cenić za takiego,,karzelka''hf ok 350-400kg w wieku uwaga uwaga 19msc.bo stał sobie taki okaz,super zakup ale nikomu nie przeszkadzał a teraz planuje zakonczyć ten interes i nie mam pomysłu gdzie się go pozbyć bo na skup chyba za mały?

kolego zabij w ubojni i do lodówki 

Opublikowano
7 minut temu, danielek24 napisał:

5 netto dostaniesz jak ktos ma dostep do malej rzezni.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, rolnikw napisał:

Cybulek a po co sie tlumaczysz, byki masz konkret, stac cie na pracownika to aby sie chwali a ojciec jak ma siedziec w domu i maja mu glupie pomysly do glowy przychodzić to niech lepiej wsiadzie na ten ciagnik i cos zrobi☺ niektórym tu poprostu zal d.. sciska

Tacy którzy pracują od x lat nie da się tak łatwo od roboty odegnać ... On woli robić i jeszcze nawet dokładać niż siedzieć w domu przed tv, sam się i tym przekonałem ;)

1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

A może ojciec chce być tym od brudnej roboty choćby miał nawet jeszcze za to płacić ? Sam się o tym przekonałem że starych nie oduczysz roboty ;) do puki może łazić to będzie robić i tyle ...

1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Kwestia czy przy tak nedznych cenach  jest sens otwierać nowy temat??? ja bym nie zamykał tego

a jeżeli już   to proponuje   temat " wyłudzanie bydła 2020":D

Może lepiej "kanalia odradza 2020" ?

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, Kentar napisał:

Juz widze jak Kanalia opisuje sprzedaz:

Sprzedany byk MM: dolozone 1200 do hodowli

Sprzedana jaloweczka SM: dolozone 900 do hodowli

Kentar na dziś tak właśnie wyglada sprzedaż to nic smiesznego

Dziś to jakaś kpina kto kupił??, jaka cena???  jakie warunki??? zapłacił???

Na tym forum  rozmowy powinny wygladać tak:

Kto wyłudził???

Biernacki

ile  jałmózny dał

6,5

a zapłacił czy narazie tylko ukradł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v