Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
35 minut temu, artek27 napisał:

Moze i jest ale zrozumcie to ze tam jest inaczej wszystko drozsze niz u nas. Wieksze zarobki ale i wieksze koszty.

Większe koszty... Ale nie cieląt... 

Opublikowano
1 godzinę temu, artek27 napisał:

Moze i jest ale zrozumcie to ze tam jest inaczej wszystko drozsze niz u nas. Wieksze zarobki ale i wieksze koszty.

Zgodzę się co do zarobków że są większe ale ceny w sklepach to są porównywalne do naszych a dużo jest tańszych .wiem bo niedawno wrzuciłem z Niemiec 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, soltys48 napisał:

Jakie cielaki? Zdychy z obie mlecznych co miały iść do gazu 

nie wiem  z jakich obor ale mialem okazje jednego kupic i nie uwazam byl slabszy od krajowych mm a wrwcz przeciwnie

Opublikowano
2 godziny temu, maciej123 napisał:

Do świąt byki zdrożeją ? Jak obstawiacie? Ktoś,coś wie :)

Raczej wątpię.ja części dziś zdałem na wbc.cena może skoczyć między świętami a 3 króli mało handlarzy w tedy bierze i może być ssanie.ale tego burdelu w tym sektorze nie przewidzi nawet wróżbita Maciej😀

Opublikowano
1 godzinę temu, johny1991 napisał:

na cenyrolnicze podają że u zachodnich sąsiadów za byka R 3.7 ...przy kursie 4.28 daje prawie 16 zł netto...myslicie że rzeczywiście jest taka średnia cena w Niemczech?

1 godzinę temu, artek27 napisał:

Takie ceny są i takie powinny być u nas , a o wiekszych kosztach to artek zwykła propaganda naszych złodzieji koszty produkcji rolnej w Polsce i Niemczech prawie są takie same, tylko pier**lą o kosztach aby polski rolnik sprzedawał za psie pieniądze Biernackim

Opublikowano
3 minuty temu, kanalia36 napisał:

Takie ceny są i takie powinny być u nas , a o wiekszych kosztach to artek zwykła propaganda naszych złodzieji koszty produkcji rolnej w Polsce i Niemczech prawie są takie same, tylko pier**lą o kosztach aby polski rolnik sprzedawał za psie pieniądze Biernackim

Prawda że takie ceny powinny być u nas ,ale nie będą bo muszą nas po prostu wykończyć 

Opublikowano
  • Elegencko tak sie dyma ludzi :D Ja nie wiem trzeb być j**nietym żeby wejść w opas bydła na kontrakcie to nie świnia że krótki okres odchowu że aby treściwa i woda ....
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, tomcio551 napisał:

No tak

No tak kasa na 7 dzień.Jak ja już mu sprzedaje bydło kupę lat.To tego szanuje........................

Żądam natychmiastowego zaprzestania oczerniania, DOBREGO wizerunku firmy Biernacki, kolega powyżej mówi że zawsze ma kasę na 7 dzień bo sprzedaje Biernackiemu kupę...  Lat.😁

Ja mu  wierzę 😉😉😉

17 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Edytowane przez Berthold
  • Haha 2
Opublikowano

Ludzie czego wy sie po Biernackim spodziewacie!!!!!! Tyle pisania na forach w internecie w gazetach a pełno idiotów która mu wierzy w co kolwiek u niego  to tylko gotówka/ przedpłata i swoja waga a jak nie to za brame. W 2020 ogłosi upadłość to ciekawe ilu skomlaczych będzie  na tym forum.

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Akurat przed Agrobiznesem leciała reklama biernackiego że można wziąć bydła na opas w kontrakcie 😄

Ło kurla toć to pewne 230 zł po roku a ja tępy nie spisałem tel.pewnie już zapisy poszły.lojojoj jakoś muszą z tym żyć.bo jak nie potentat to kto nas wybawi z ostatnich oszczędności ze skarpety 😆

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Akurat przed Agrobiznesem leciała reklama biernackiego że można wziąć bydła na opas w kontrakcie 😄

Drugą część chcecie ? Bo jeszcze druga strona jest 

daj wszystko

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Drugą część chcecie ? Bo jeszcze druga strona jest 

Dawaj, zaczytuje się w tym... 

Opublikowano

Praktyka Biernackiego nic nowego nie płaci jeszcze oburzony ze ktoś śmie o tym napisać

Opublikowano

W dzisiejszych czasach ładować się w takie interesy budować na kredyt Obora na opasy jeszcze do tego wpuszczać bydło test na kredyt tym bardziej od Biernackiego to patologia pewno jest wielu takich którzy się nie przyznają do takiej sytuacji ostatnia głupota

Opublikowano

Panowie wiem ze nie ten temat ale zapytam

Co dac byczkowi około 100kg 3 miesiace na biegunke ma ostra biegunke juz pare dni dokładnie od soboty wieczór dostał enroxil przez 2 dni nie przechodziło pojechałem do weta dał proszki we wtorek dalej ostra biegunka zawołałem innego weta najlepszego od bydła dał mu 2 zastrzyki i 2 zostawił jedn dałem wczoraj drugi dzis i dostaje cj z owsem do picia wode z siemieniem przonym nic mu nie przechodzi co robic ?? poprawy nie widac

wczesniej dostawał kawe i make ziemniaczana i jajka i tez nie podziałało siana jesc nie chce

stało sie to z dnia na dzien nie zmieniałem paszy ani nic

biegunka ma teraz kolor jasno brazowy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v