Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, asus921 napisał:

Skup bydla "RAGE"  Kobylin/Krotoszyn ktos sprzedawal do nich ? Jakies opinie ? Platnosc/waga?

Robił u nich ostatnio naganiacz w spadku po " Walących w Pięty", nie chciał dać kasy więc temat zdechł

Opublikowano (edytowane)

@Berthold

Wiem, bo od niego dostalem wlasnie SMS. Juz tam nie robi.

A co masz na mysli "Nie chcial dac kasy wiec temat zdechl" ?

RAGE ci nie wyplacilo kasy? Czy nie chcieli dac kasy przy odbiorze? Czy jeszcze cos innego ?

Edytowane przez asus921
Opublikowano
1 minutę temu, asus921 napisał:

@Berthold

Wiem, bo od niego dostalem wlasnie SMS. Juz tam nie robi.

A co masz na mysli "Nie chcial dac kasy wiec temat zdechl" ?

Przedpłaty, jak słyszę o handlu na pewny 14to dniowy termin to mnie szlag trafia... 

Opublikowano

Rolnik bo mamy dwie rózne wizje liczenia, Ja licze ( tak liczą rzeczoznawcy i ekonomiści) wszystko po kosztach rynkowych a wy liczycie po kosztach wytworzenia np. ja licze belkę siana po 60 zł - koszt rynkowy a niektórzy tu koszty paliwa, siatki i nawozu i wychodzi im np. 30 zł.

Ja twierdze ze bydło jest mega nie opłacalne ale jak się policzy koszty wytworzenia to niby jest zysk.

Dlatego takie slogany typu  robie inwestycje i mi się opłaci to kpina.

Taki jarek chwali się ze ma nową maszynę za 2 lata cięzkiej pracy a ja mómówie  ze miałbyś 2 takie maszyny jakbyś rogacizne sprzedał wzioł dopłaty z 2 lat a ziarno, kiszonki, siano sprzedał.

Dlatego niech wrzuci swoje koszty po cenach rynkowych 

Ps, ja ziarno mam swoje, łaki też prawie to ja też niby zarabiam na HF ale ja wiem ze jak rogacizny się pozbęde a produkty sprzedam będe miał wiecej

dlatego jak chcecie dyskutować kawa na ławe kosztorys po cenach rynkowych nie slogany

Opublikowano

1 minutę temu, Berthold napisał:

Przedpłaty, jak słyszę o handlu na pewny 14to dniowy termin to mnie szlag trafia... 

Mi zapropowali przelew na "podworku" i wysle potwierdzenie przelewu z biura, ale wiadomo, ze potwierdzenie tez mozna sobie podrobic.

Komu sprzedales jak mozna wiedziec? Moze byc na PW

Opublikowano (edytowane)
Dnia 18.10.2019 o 08:34, przemek28_28 napisał:

To daj sobie z nimi spokój. Sąsiadowi nie wypłacili za polowe z 4 jałówek przez miesiąc aż przestali odbierać tel. Przyjechali za 3 miesiace znow tylko do innego i brali 3 byki, sąsiad kawał chłopa skrzyknął kilku z trzonkami od szpadli, siekier i stanęli w bramie. Nagle znalazła sie kasa za tamte jałówki bo mieli akurat przypadkiem przy sobie i za byki tez zapłacili gotówka. Z 2 lata juz ich nie było w moich stronach.

opinie o firmie Rage  z naszego forum

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
4 minuty temu, kanalia36 napisał:

opinie o firmie Rage  z naszego forum

Ku.wa to juz chyba nikomu w wielkopolsce nie mozna sprzedac. Jak na wadze nie opierd to kasy nie wyplaca...

A ty kogos polecisz, bo z tego co pamietam jestes PJA.

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

I kto ma teczki?

mam dobrą pamięć i kojarzę pewne fakty))))

Opublikowano
10 minut temu, kanalia36 napisał:

ja wiem ze jak rogacizny się pozbęde a produkty sprzedam będe miał wiecej

I jak duzo ludzi zaniecha rogacizny ,wystawi pasze do sprzedania to cena ich  spadnie i to" więcej" może być problematyczne Wtedy bydła zacznie brakować a pasza tania ,to co robi rolnik zakupuje cielaki z połowy europy i dalej opasać  

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Może sołtysa przejaskrawiłem ale on żyje z handlu to jego główne żródło utrzymania hodowla to u niego poboczna działalność jak sam pisze hobistyczna bo bydło lubi i nawet za 2 złote będzie hodował, w dodatku miesza się ze sztukami biednymi które kupi po okazyjnej cenie.

I dalej gówno wiesz, tylko powielasz bzdury, które ktoś napisze. Byłem rok temu u kolegi i widziałem jego grajdołek. Handlarzem na pewno nie jest. Jak jedziesz do kogoś to kupujesz wszystko to co chce sprzedać, ale nie to co lepsze. Ja takich co tylko "bycka by wzieni, bo jałoski to nieee" od razu zbywałem. Co ja sprzedam komuś 3-4 byczki a z jedną jałówką będę bujał się pół roku i kupca szukał? Kupujący chce mieć towar, sprzedający stałego odbiorcę. To się nazywa współpraca. 

Opublikowano (edytowane)

Thomas czego ty sie tak burzysz nawet sołtys nie ma pretensji a ty sie zachowujesz jak jego kochanka))))) oburzona bo mojego lubego jakaś kanalia obraziła)))))))

asus921 nie mam kogo polecić tu jest takie złodziejstwo ze szkoda słów. Murawski z żerkowa wypłacalny tylko swoja waga inaczej Cię wydyma, a jak wie ze masz wage to nie wiem czy przyjedzie))))  

swoja waga i gotówka inaczej problemy

Ja likwiduje i sprzedaż bedzie tak jak u sołtysa grzecznościowo przez dużego   bambra

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano
10 minut temu, kanalia36 napisał:

Thomas czego ty sie tak burzysz nawet sołtys nie ma pretensji a ty sie zachowujesz jak jego kochanka))))) oburzona bo mojego lubego jakaś kanalia obraziła)))))))

asus921 nie mam kogo polecić tu jest takie złodziejstwo ze szkoda słów. Murawski z żerkowa wypłacalny tylko swoja waga inaczej Cię wydyma, a jak wie ze masz wage to nie wiem czy przyjedzie))))  

swoja waga i gotówka inaczej problemy

Ja likwiduje i sprzedaż bedzie tak jak u sołtysa grzecznościowo przez dużego   bambra

Nie burzę się, ale w tej swojej małej główce nie możesz pojąć, że powielasz głupoty będąc przekonanym, że się znasz, że wiesz. Myśl co piszesz zamiast pisać co myślisz. Tak samo o handlarzach piszesz pierdoły i udajesz że coś wiesz o aktualnej sytuacji na rynku. 

Opublikowano
17 minut temu, Thomas2135 napisał:

I dalej gówno wiesz, tylko powielasz bzdury, które ktoś napisze. Byłem rok temu u kolegi i widziałem jego grajdołek. Handlarzem na pewno nie jest. Jak jedziesz do kogoś to kupujesz wszystko to co chce sprzedać, ale nie to co lepsze. Ja takich co tylko "bycka by wzieni, bo jałoski to nieee" od razu zbywałem. Co ja sprzedam komuś 3-4 byczki a z jedną jałówką będę bujał się pół roku i kupca szukał? Kupujący chce mieć towar, sprzedający stałego odbiorcę. To się nazywa współpraca. 

Teraz też tak jest ? Jakiś czas temu dzwoniłem po firmach to ludzie już nie chcą byków tylko coraz więcej pyta się o jałówki , zresztą też dzwoniłem pytać o jałówki bo byków nikt nie chce widzieć 

Opublikowano

Thomas  o handlarzach wiem co pisze 2/3 to złodzieje do natychmiastowego aresztowania.

Opublikowano
22 minuty temu, asus921 napisał:

Ku.wa to juz chyba nikomu w wielkopolsce nie mozna sprzedac. Jak na wadze nie opierd to kasy nie wyplaca...

A ty kogos polecisz, bo z tego co pamietam jestes PJA.

To czemu na WBC do ubojni nie sprzedaż?

Opublikowano
18 minut temu, kanalia36 napisał:

Sołtys ma w d*pie twoje pisanie bo za wiele sensu tam niema.

Fakt od czasu do czasu napiszesz coś z sensem ale to coraz rzadziej 

1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

Kanalia to tyran ale styl pisania ma podobny do ozzborna czy jakoś tak. To wszystko ten sam typ?

Nie 

Opublikowano
18 minut temu, kanalia36 napisał:

Znasz to powiedzenie "mądrzejszy ustępuje głupszemu" to teraz się zastanów dlaczego sołtys odpuścił 😏 

Opublikowano
Przed chwilą, boogii napisał:

To czemu na WBC do ubojni nie sprzedaż?

Ktorej ubojni konkretnie? Przy rolziczeniu WBC do niepewnej wagi i niepewnej platnosci dochodzi jeszcze niepewne wybicie i niepewna klasa poltuszy.

Opublikowano
4 minuty temu, przemek28_28 napisał:

Kanalia to tyran ale styl pisania ma podobny do ozzborna czy jakoś tak. To wszystko ten sam typ?

Eee nie, nasz kochany ozzi to inaczej pisał i jak coś mu nie pasowało to zaczynał na PW wyzywać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v