Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

galeria
Dożynki 2025
Opublikowano (edytowane)

To może czas się ujawnić oficjalnie

Edytowane przez Gość
Opublikowano
38 minut temu, leszek1000 napisał:

Rynek Arabii Saudyjskiej ponownie otwarty dla polskiej wołowiny

Muszą chwilę pocieszyć że będzie lepiej aby ludzie obory z powrotem zapełnili i za jakiś czas jeb obuchem w łeb i 11 na wbc pod byle jakim pretekstem aby się jeszcze więcej nachapac

Opublikowano

koledzy co tak narzekacie przecież  najgorsze co moze być to  niestabilność rynku a tu stabilizacja niesamowita 12,40-12,80 za kg  Tylko sie cieszyć i rozwijać hodowle  kazda ubojnia i handlarza mnie poprze)))))))

Opublikowano (edytowane)

O kanalia to nie wiedziałem.trzezwieje z tego szczęścia i popierdzielam po odsady najlepiej po 12 netto  300 kg i będzie biznes.ale dla ubojni.a tak serio to krowy rok temu sprzedałem po 12,5 na wbc netto😂

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

O kanalia to nie wiedziałem.trzezwieje z tego szczęścia i popierdzielam po odsady najlepiej po 12 netto  300 kg i będzie biznes.ale dla ubojni.a tak serio to krowy rok temu sprzedałem po 12,5 na wbc netto😂

Wczoraj straszył jeden spadkami cen, mówił że łaskawie może przyjechać odebrać, dawał 6,5 netto. Dzisiaj od rana było oglądać trzech pośredników i jedna ubojnia. Towaru mało, najniższa oferta 7 netto... Ktoś coś znajet z cenami w tym tygodniu??? 

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, AdamRo napisał:

Zbigniew z Radomia nadal nagania, na fejsie.

Ten od telefonów.

On chyba gdzieś od Brzózy.

Ostatnio u znajomego kręcił się jakiś handlarzyna, dawał za dwa byki po 4000,

Byki ważyły po 730kg, ostatecznie sprzedał innemu po 7,30 brutto.

Opublikowano

sołtys a tak z ciekawości biedaczysko Pięta próbuje jeszcze kupować czy już go reżimowe państwo całkiem zniszczyło)))))

Opublikowano
16 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

Tak jak napisaliście mało towaru jest na rynku. Dużo osób już zrezygnowało z hodowli

Nie jest możliwe ze ubyło towaru na rynku Towaru może być mniej dopiero za 1,5 roku kiedy zostanie sprzedane to co jest w oborach Nawet gdyby cześć zrezygnowała z kupna cielaków to i tak musza dochować te co mieli w momencie spadku cen a mieli dużo 

• Like 1
Opublikowano

Dzisiaj dwie chabety poszły po 4.30 i 3.30 netto. Za byka MO który musi jeszcze poskakać facet oferował 7 plus VAT. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v