Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tomaszmab napisał:

8 godzin temu, Yoda napisał:

Nie moje krowy nie mój biznes, ale LM rasa najdroższa w produkcji i sprzedając na export masz przynajmniej 1,5zł więcej. A dobrego bydła brakuje, znam trochę ludzi co tym się zajmują i mowią, że sredniego bydła jest ale dobrego na export brakuje cały czas i cena sie trzym

Czemu uważasz że LM to rasa droga w produkcji ?

Słaba płodność na byle jakim żywieniu. Wymaga zimą raczej budynków, krowy są agresywne w stosunku do obsługujących.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, AdamRo napisał:

U nas taki hf to mm.

to nie chciał bym widzieć Waszych hf'ów

2 minuty temu, Yoda napisał:

Słaba płodność na byle jakim żywieniu. Wymaga zimą raczej budynków, krowy są agresywne w stosunku do obsługujących.

w słabych warunkach nawet SM bije je na głowę

Opublikowano
12 minut temu, Kamciocbr napisał:

Widzę Waleński prężnie ogłasza odsadki. Dalej skupuje bydlo? Warto im sprzedać? 

Ogłasza się ogłasza ... ostatnio mi proponował odsadki, odpisałem mu że kupuje tylko od uczciwych ludzi i już nic mi nie odpisał 😭

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Kamciocbr napisał:

Widzę Waleński prężnie ogłasza odsadki. Dalej skupuje bydlo? Warto im sprzedać? 

Warto warto ))))) na fakturze  zamiast terminu od  razu wpisz " Bóg zapłać"  bo jak Bóg przelewu nie zrobi to waleński- Pięta zapomni heheheh

a odsadki ciekawe czy zapłacone rolniką od których je kupił,  żeby czasem nabywca potem  nie miał ich zabrane przez policje  plus zarzut paserstwa gratis))))

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

Ogłasza się ogłasza ... ostatnio mi proponował odsadki, odpisałem mu że kupuje tylko od uczciwych ludzi i już nic mi nie odpisał 😭

Dobrze mu kolego odpisałeś ,o czymś to świadczy że już nie odpisał. Oni już są spalenie Waleński pieta. Jak to mówią raz się psu ogon ucina. 

1 godzinę temu, Kentar napisał:

To zalezy, czy sprzedajesz z zamiarem otrzymania zaplaty. Jesli nie potrzebujesz zeby Ci zaplacono to smialo.

No kasę to bym chciał w 14 dniach plus waga moja. 

22 minuty temu, kanalia36 napisał:

Warto warto ))))) na fakturze  zamiast terminu od  razu wpisz " Bóg zapłać"  bo jak Bóg przelewu nie zrobi to waleński- Pięta zapomni heheheh

a odsadki ciekawe czy zapłacone rolniką od których je kupił,  żeby czasem nabywca potem  nie miał ich zabrane przez policje  plus zarzut paserstwa gratis))))

Zaprosić i kasa przed zaladunkiem.albo niech zaladuja ja mam wiązane 28 sztuk prawie naczepa i kasa do godziny 17 jak są przelewy z banku wychodzące,jak nie nie otwieram bramy i powrotem samemu niech wiążą mi je na łańcuch, A wiem jakie są warjaty może coś by ich to nauczylo. 

Opublikowano
7 minut temu, Kamciocbr napisał:

Dobrze mu kolego odpisałeś ,o czymś to świadczy że już nie odpisał. Oni już są spalenie Waleński pieta. Jak to mówią raz się psu ogon ucina. 

No kasę to bym chciał w 14 dniach plus waga moja. 

Zaprosić i kasa przed zaladunkiem.albo niech zaladuja ja mam wiązane 28 sztuk prawie naczepa i kasa do godziny 17 jak są przelewy z banku wychodzące,jak nie nie otwieram bramy i powrotem samemu niech wiążą mi je na łańcuch, A wiem jakie są warjaty może coś by ich to nauczylo. 

Kolego z oszustem tylko z daleka. Waleński - Pięta są bezsczelni   i naiwnych im jakoś nie brakuje inaczej by się nie ogłaszali. a jak im zabraknie naiwnych to będą skupować na jakiegoś kuzyna " Nowaka" Kowalskiego" i dalej bedą kraść.

A co do twoich 28 sztuk i bramy. Przelew można anulować do godziny wiec ty ich wypuścisz a oni za wioską przelew anuluja i tyle. Po za tym oszust mający dane kontrahenta   nie łapiesz???? za byki zapłacą lewymi kredytami który wezmą na twoje nazwisko, hehehe  wiec ciekawe czy ty nauczysz oszusta ucziwoiści czy oszust ciebie przebiegłości?????

Opublikowano

Gdzie mozna anulowac przelew do godziny? Pierwsze slysze. Ogolem PEWNE jest to, ze masz godziny przelewow wychodzacych. Np ja mam 10,12,15,17. Jak wysle o 9.59 to na pewno nie mam szansy go anulowac o 10;01 nawet jesli jakims cudem jest opcja anulowania.

Opublikowano (edytowane)

chyba można zablokować konto zeby  pieniądze nie zostały dalej przelane  na inne konto a czekały na wyjasnienie , tak  samo jak karte  blokujesz .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Sprawdzilem, raptem 9 bankow ma opcje anulowania przelewow JESLI nie wejda w sesje wychodzaca czyli tak jak mowilem wczesniej. Z czego raptem tylko 3 z tych bankow uwazam za normalne a reszte za szemrana.

Opublikowano

ale co to kogo obchodzi ze wyslane. liczy sie fakt wplyniecia wplywow na konto. Ja nie wypuszczam auta z podworka poki kasa fizycznie nie jest na moim koncie a spiewke ze bedzie to mam w dooopie.

• Like 1
Opublikowano

Dlatego az zapytalem w jakich partiach sprzedaje bydlo. W ZYCIU nie mialem takiej sytuacji, ze mnie ktos trzyma na podworku az kasa wejdzie. Znajomi handlarze tez nie.

Opublikowano (edytowane)

Nie, to moja robota i moj problem. W paru nowych miejscach bylem w szoku jak starsi gospodarze czesto 60+ przepraszali, ze wolno beda byka wprowadzali na samochod ale sa po operacji czy cos akurat boli. Okazywalo sie, ze poprzedni handlarze ich nauczyli, ze maja im bydlo wprowadzac. :)

Jak trzeba to i pomoge bydlaka przeprowadzic z szopy do szopy czy zakolczykowac inne. Trzeba byc ludzmi.

Edytowane przez Kentar
  • Like 1
Opublikowano

Heh w Złotnikach kujawski jest firma co za załadunek kasuja, do znajomego przyjechali po bydło z luzu to zawołali 2,5tys albo sam ma se ładować 😂 u sąsiada też kiedyś byli to chyba 100zl zawołali za załadowanie jednej sztuki ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v