Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Po niedzieli też będę wiedział po ile , ale chciałem się zorientować . Dzięki chłopaki za podpowiedź .

Opublikowano (edytowane)

Tak jak napisałem krowa ok 750kg,tłusta i ze niby za tłuszcz płacą, i 6 dawał.Ale to wszystko gdzieś zagranice wyjeżdża do Włoch czy Hiszpani.

I nie mam już żadnego byka i mieć nie będę,same krowy.Od h.. Vatu trzeba oddać i się nie opłaca na vacie trzymać byki.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

pieski w twoim profilu są w porządku (podobają mi sie )Ale mając byki po 1300 kg to raczej bym takie foto wstawił A tak to jak byś miał za żonę mis polski a w portfelu zdjęcie  teściowej nosił 😎

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

radek nie używaj słowa sprzedałem "oddałem prawie za darmo" to prawidłowe wyrażenie. Kuźwa co za czasy krowa nawet 3000 zł nie dała a potem wołowina w sklepie tzw. dwójka  na kiełbasę 20 zł 

ps. u mnie maciora drozsza niż krowa  świat się kończy !!!!!!

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

Mi dawał 6zł i wyszła by ponad 4tyś ale nie sprzedałem bo do dopłat potrzebna i muszę trzymać do marca.

Opublikowano

1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Spokojnie, swiat sie nie konczy. Sprzedawalem maciory po niecale 2 zl i jeszcze zyjemy. 

• Like 1
Opublikowano

w lipcu sprzedałem byki do piety zapłacił z lekkim poslizgiem. wczoraj bylem na zebraniu swojej grupy i cos weszlismy na jego temat i w samej grupie czempin czy jakos tak nie zapłacił im ok 2ml zł i sie bawi w irlandi a z tego co słyszałem to zbierał byki z bardzo duzej częsci kraju wiec troche kasy nazbierał. W sierpniu chciał brac byki odemnie i szczęscie ze mu nie sprzedałem ufff

Opublikowano
2 godziny temu, kanalia36 napisał:

radek nie używaj słowa sprzedałem "oddałem prawie za darmo" to prawidłowe wyrażenie. Kuźwa co za czasy krowa nawet 3000 zł nie dała a potem wołowina w sklepie tzw. dwójka  na kiełbasę 20 zł 

Życie zatoczyło krąg, kilkanaście lat temu miałam identyczną sytuację sprzedaliśmy krowę , a za kilka dni maciorę i za nią wzięliśmy więcej kasy niż za krowę. Pominę fakt cen środków do produkcji rolnej tyle lat temu, bo szkoda nerwów.

Opublikowano
1 godzinę temu, Sokol2 napisał:

w lipcu sprzedałem byki do piety zapłacił z lekkim poslizgiem. wczoraj bylem na zebraniu swojej grupy i cos weszlismy na jego temat i w samej grupie czempin czy jakos tak nie zapłacił im ok 2ml zł i sie bawi w irlandi a z tego co słyszałem to zbierał byki z bardzo duzej częsci kraju wiec troche kasy nazbierał. W sierpniu chciał brac byki odemnie i szczęscie ze mu nie sprzedałem ufff

ostrzegałem już w maju  to biznes rodzinny wieloletni, nie martw się jeszcze nie raz onim uszłyszysz

Opublikowano
2 godziny temu, beata12596 napisał:

Życie zatoczyło krąg, kilkanaście lat temu miałam identyczną sytuację sprzedaliśmy krowę , a za kilka dni maciorę i za nią wzięliśmy więcej kasy niż za krowę. Pominę fakt cen środków do produkcji rolnej tyle lat temu, bo szkoda nerwów.

Ojciec kilka lat do tyłu za maciore kupił ponad 2 tony saletrzaku . to były czasy 😊

Opublikowano

Jarku jakbyś tak zachwalał sołtysa jak masz w zwyczaju))))))))) ze sołtys super ze sołtys wpaniały)))))) a potem sołtys by nie zapłacił ludzią 2 melony to też byś się ukrywał)))))) Ciekawe ile z tych 2 melonów to kuszenie rolników przez TelefonyRadom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v