Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ursus a to napewno na apetyt?😅coś ta nazwa mi nie pasuje do braku apatytu😂

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, bobienko napisał:

Ursus a to napewno na apetyt?😅coś ta nazwa mi nie pasuje do braku apatytu😂

Kiedyś byłem w sklepie rolniczym i starszy dziadek przyszedł bo mu byk nie chce jeść to kobitka daje mu to A on że na krowy to jeszcze skacze i mu staje😀😀

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Słuchaj moze mam mylny ale wiem jak jest odpowiedni produkt, o odpowiednim woltazu to nie zamarznie, zrobi sie trochę jak syrop ale nie zamarza.

No ja pije różne alkohole i nawet popularna małpka cytrynówki mi na zamarzła przez dobę tylko zgęstniała a tamto whisky zrobiła sie kula lodu.

Opublikowano

Zgadza się,po wyjęciu i postawieniu na stół butelka oszroniona ostro ale wódka musi lecieć😆

Opublikowano

A spotkałeś sie kiedyś żeby wódka lub whisky zamarzło w takiej tem jak piszą w tamtym artykule? No i czemu jedna flaszka zamarzła a druga nie?

Tak jak Bobienko pisze wyjdzie szron ale wódka leci, trochę jak syrop ale nie ma problemow z nalaniem, a jak wchodzi w gardelko😂

Opublikowano
6 minut temu, przemek28_28 napisał:

A spotkałeś sie kiedyś żeby wódka lub whisky zamarzło w takiej tem jak piszą w tamtym artykule? No i czemu jedna flaszka zamarzła a druga nie?

Tak jak Bobienko pisze wyjdzie szron ale wódka leci, trochę jak syrop ale nie ma problemow z nalaniem, a jak wchodzi w gardelko😂

Z nalaniem problemów nie ma, ani z nawaleniem... 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

Uuu to musiało być ekstremalnie sucho u ciebie

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
10 minut temu, bobienko napisał:

Uuu to musiało być ekstremalnie sucho u ciebie

Było sucho jak rosło, jak trzeba zbierać to pada. Co do Krone to usługa oczywiście, ja mam dwa Pronary 14tki, i wieltonke +Hl8011, starcza ale jak daleko wozić zawsze lepiej się wspomóc... 

Opublikowano

Te to tak doraźnie interewncyjnie jak nie ma nic pod ręką...

Opublikowano
15 godzin temu, Ursus932 napisał:

Jaki powód?

Biedronka to zlewki i pomyje jeśli tyczy sie piwa mocniejsze alkohole też. Na dnie puszek są kropki to któres tam płukanie kadzi i destylatorów.

Opublikowano
5 godzin temu, marijusz napisał:

a co ta kukurydza niskopienna czy z antywylegaczem  przesadziłeś?

Przestań, ta kuku jest dość wysoka jak na ten rok w naszych stronach... 😁 Poważnie!!! 😎😎😎

Opublikowano
8 godzin temu, BENNY82 napisał:

Biedronka to zlewki i pomyje jeśli tyczy sie piwa mocniejsze alkohole też. Na dnie puszek są kropki to któres tam płukanie kadzi i destylatorów.

To nie płukanie tylko przedłużanie terminu przydatności 

Opublikowano
7 godzin temu, marijusz napisał:

a co ta kukurydza niskopienna czy z antywylegaczem  przesadziłeś?

Widocznie nie wiesz jeszcze czym jest prawdziwa susza a nie ta urojona w głowach narzekaczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v