Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pojechala krowa 630kg brutto 5.7 zl brutto

Byki ponoc do 7.4zl brutto miesne do 6.3 zl brutto hf. 

Mam nadzieje ze cena byka do listopada wzrosnie bo przez te trzymanie 35 sztuk na handel bedzie.😩

• Thanks 1
Opublikowano

Ponoć jałowki i krowy brak

1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Idioci , lewactwo pier**lone

I od tego krowy chorują na bse.

cały rok molestuja za cyce a tylko raz sex,i to z inseminatorem,każda baba by oszalała😆

@rolnikw nie mogę odczytać wiadomości bo af szaleje

Opublikowano
42 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

to co to za krowa była o.O

Rolnik jak sama nazwa wskazuje KROWA czyli coś wielkiego😊 A poważnie to taka wielka i tłusta coś ala ncb 

Opublikowano

Widzialem i krowy i byki po ponad tonie, zazwyczaj u starszych pan 80+ ktore dbaja o te zwierzaki jak o dziecko, woda cieplutka do picia, warzywka i pare godzin rozmowy dziennie.

• Haha 3
Opublikowano

Cena może pójdzie w górę tylko czy będzie czym karmić. Ponoć ostatni rok dopłatą ma być do buraka bez niej to nie opłaci się siać całkiem. 

W tym roku owinięcie w werbkowicach jednej kulki ma kosztować 80 zł i 3-4tony liczą wysłodków na nią a w niej jest realnego ok 1050 kg więc może być ciekawie. 

Opublikowano
22 minuty temu, Ursus932 napisał:

Rolnik jak sama nazwa wskazuje KROWA czyli coś wielkiego😊 A poważnie to taka wielka i tłusta coś ala ncb 

Twoim zdaniem nasza ncb może konkurować z monbeliard czy jakoś tam?

Opublikowano
8 minut temu, damian007 napisał:

Twoim zdaniem nasza ncb może konkurować z monbeliard czy jakoś tam?

Nie mam pojęcia , MO nigdy nie miałem na oborze

Opublikowano
15 godzin temu, marijusz napisał:

Zarzekałem sie ze nigdy wiecej byków nie kupię Ale totalny zastój nikt ani o kiszonke ani o siano nie zapyta Chyba bedzie trza coś kupić pamietam kiedyś zawsze jak cielaki tanio kupowałem to jak urosły w dobrej cenie sprzedawałem 

Poczekaj trochę jest taka susza że paszy będzie brakować 

Opublikowano

Paweł czy to słynny getmor daje aż tyle zarobić?daj znać nam wszystkim  po ile sprzedają półtusze z przyrostów 

Hapalby jak reksi szynkę takie półtusze u klasowe pewnie nie drożej jak po 12 😂 bo i tak z dobroci biorą żeby na utylizację nie wysyłać jak już ma tę 421kg bo potem to już nie zdatne.😉

Opublikowano

Koledzy ciekawe kiedy zakłady i handlarze każą sobie płacić za odbiór bydła za starego i za dużego))))))) bobienko już chce od artka kupować cielaki po 50 zł))))) a artek wariat  zamiast bobienkę ze w ogóle chce  w tyłek pocałować to chce kasować jeszcze 750 zł normalnie skandal)))))))

Widzę ze rozwój bydła opasowego w Polsce idzie w najlepsze)))))))

Opublikowano

Są czasem na Podlasiu ogłoszenia na olx litewskie tylko poco 

Opublikowano

Teraz to można kupić ale paszporty, hehehe  Ceny słabe bydło trzeba przetrzymywać   a zakłady  mają wymagania wiekowe. wiec nowy paszport od artka i zgłoszenie ucieczki starego dziada))))))))

I mamy cud byk roczny  900 kg wagi)))))))

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v