Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
33 minuty temu, Sokol2 napisał:

teraz tam dzwoniłem co tam z nim wyszło to powiedział ze usiadł wczoraj na aucie i nie chce wstac i beda zabijac na aucie... kurde byk ponad 700 kg i takie cos znowu...  na auto weszedł sam

Normalna spiewka handlarza. Moge sie zalozyc ze jak zadzwonisz pozniej to bedzie mowil ze pol byka piszlo do utylizacji bo mieso sie nie nadawalo do spozycia. A jak bylo naprawde to nikt nie wie tylko handlarz.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Sokol2 napisał:

teraz tam dzwoniłem co tam z nim wyszło to powiedział ze usiadł wczoraj na aucie i nie chce wstac i beda zabijac na aucie... kurde byk ponad 700 kg i takie cos znowu...  na auto weszedł sam

Sokół jak ci tak powiedział to już grosza nie zobaczysz. Usłyszysz ze byk poszedł do utylizacji i masz szczęście ze zakład Cię nie obciąży za to jeszcze.))))) A za dwa dni kupisz swojego byka w sklepie firmowym. Nic nowego.

Opublikowano (edytowane)

ja we czwarte czwartek sprzedałem dwa byczki w cene nie wnikałem bo wiem ze każda cena poniżej 13 zl to dla mnie brak zarobku W wagę też nie wnikam bo wiem ze jak ktoś bedzie chcial mnie o....bać i i tak to zrobi A tu prosze pozytywnie jestem zaskoczony!

1567427415496207699415.jpg

Edytowane przez marijusz
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, artek27 napisał:

Normalna spiewka handlarza. Moge sie zalozyc ze jak zadzwonisz pozniej to bedzie mowil ze pol byka piszlo do utylizacji bo mieso sie nie nadawalo do spozycia. A jak bylo naprawde to nikt nie wie tylko handlarz.

dzwonił ze mam przyjechać na ubojnie zobaczyc jak wisi na haku. powiedział ze wyleciało z niego pełno ropy i bedzie przerobiony na zarcie dla zwierząt a w dupe z tym wszystkim

Opublikowano (edytowane)

jak miał tyle ropy to handlarz pewnie chociaż auto zatankował ! pierdolenie głupot 

Cały zaropiały i żył fenomen jakis Sprzedałem z 700-800 sztuk i nigdy czegos takiego nie było Może być jakaś część do wyrzucenia ale nie cała tusza

Edytowane przez marijusz
Opublikowano
17 minut temu, marijusz napisał:

jak miał tyle ropy to handlarz pewnie chociaż auto zatankował ! pierdolenie głupot 

Cały zaropiały i żył fenomen jakis Sprzedałem z 700-800 sztuk i nigdy czegos takiego nie było Może bys jakaś część do wyrzucenia ale nie cała tusza

no mowił ze cud ze on zył... jutro pojade zobacze ale chociaż i tak nic nie wskuram

Opublikowano
2 godziny temu, marijusz napisał:

ja we czwarte czwartek sprzedałem dwa byczki w cene nie wnikałem bo wiem ze każda cena poniżej 13 zl to dla mnie brak zarobku W wagę też nie wnikam bo wiem ze jak ktoś bedzie chcial mnie o....bać i i tak to zrobi A tu prosze pozytywnie jestem zaskoczony!

Pniewy nie zawodzą. Ile miały na żywo, że takie ładne sztuki mięsa?

Opublikowano
10 godzin temu, Kentar napisał:

Odpowiedz nie bedzie jednoznaczna. Ogolem to albo sie umawiasz na zywa albo na wbc. ALE jest jedno ale. Np. odbieram od Ciebie 10 sztuk na zywa wage i trafia sie jedna jakas mala sztuka, trefna, powiedzmy byczek 580kg z wyschnietym udem i jest duza szansa, ze mieso z tego uda bedzie odrzucone na zakladzie i byk nie da 280kg miesa i jego cena bedzie nizsza i wtedy zebym ja nie dolozyl za duzo a Tobie nie zaoferowal za niego za malej ceny to go bierzemy na WBC i mamy wilka sytego i owce cala. :)

Cały szkopół w tym że cena dogadana na żywo pierwsza partia sztuk na wagę na samochód klapa w górę papiery na stół a tu zamiast faktur do łapy to umowa odbioru bydła i gadka że jak wyjdą to cena będzie. 

widziałeś cwaniaka..? 😄😄😄

Opublikowano

dla tego warto napisać   - wydeje mi się że .........  i tu można posądzić daną firme o nie uczciwe praktyki .a pisanie wprost że ktoś nas oszukał lub pomawiać nie jest zbyt dobrym posunieciem    ,  zamiast pisać twierdząco swoją wypowiedz napisać w formie pytającej .

Opublikowano

Odjechał z pretensjami pustym samochodem. Pan pośrednik zdenerwowany i niezadowolony ja niezadowolony i rozśmieszony. 

1 godzinę temu, Kentar napisał:

I jak sie to skonczylo?

Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

Hahahaha  zaczelo sie jutro mam audyt marketingowy  z  pniew  chyba pójdę  siedzieć 

Chodzi o tą Żanetę co przyjeżdża i spisuje czym karmione, warunki utrzymywania itd?

Opublikowano

chyba  po co im to i tak z nimi nie handluje   

15 minut temu, lukaszwlkp napisał:

Chodzi o tą Żanetę co przyjeżdża i spisuje czym karmione, warunki utrzymywania itd?

Opublikowano
1 godzinę temu, damian007 napisał:

Odjechał z pretensjami pustym samochodem. Pan pośrednik zdenerwowany i niezadowolony ja niezadowolony i rozśmieszony. 

czyli chciał cię opierdzielić. Bo jak zaczołeś zdejmować bydło z paki to każdy dla świętego spokoju wypisał by fakture z ustaloną ceną i tyle, a ten wolał zdjąć bydło niż to zrobić.

Opublikowano
1 minutę temu, kanalia36 napisał:

czyli chciał cię opierdzielić. Bo jak zaczołeś zdejmować bydło z paki to każdy dla świętego spokoju wypisał by fakture z ustaloną ceną i tyle, a ten wolał zdjąć bydło niż to zrobić.

Rzetelny kupiec. Doszedł do wniosku że to moje bydło to jednak chłam i cytuje '' co to za byki pedały takie'' chyba ta moja waga na nich tak zadziałała wyniszczające jak na niej chwilkę postaly, dobrze że się ocknoł bo czemu ma tracić na moich rogaczach. 

Uwielbiam takich ludzi.. oblatanych jak Antka trampki w podorywce.😊

Opublikowano
1 godzinę temu, ab23 napisał:

Hahahaha  zaczelo sie jutro mam audyt marketingowy  z  pniew  chyba pójdę  siedzieć 

U mnie była dwa razy  Ale jesli nie im nie sprzedajesz i nie chcesz sprzedawac to to nie musisz sie spotykać

Pamientaj że kiszonka w silosie albo folia od ziemi

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, damian007 napisał:

Rzetelny kupiec. Doszedł do wniosku że to moje bydło to jednak chłam i cytuje '' co to za byki pedały takie'' chyba ta moja waga na nich tak zadziałała wyniszczające jak na niej chwilkę postaly, dobrze że się ocknoł bo czemu ma tracić na moich rogaczach. 

Uwielbiam takich ludzi.. oblatanych jak Antka trampki w podorywce.😊

W ryj by dostał jak by tak powiedział o moich bydlakach

22 minuty temu, kanalia36 napisał:

Ja pierdziu Ty czasami potrafisz coś normalnego napisać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v