Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Był u mnie ostatnio gość który nie chce młodszego jak 18 miesięcy bo mu się gorzej biją od takich 24. 

Tyle tylko że ten wiek to ściema i jak za stary źle za młody źle za wysoki za krótki za wąski za tłusty za chudy i tak w koło.. 

Z 22 sztuk w środę usłyszałem że mam 1 dobrą sztukę. W czwartek że 6 byków to U klasa w piątek że same R i O. Tak że ten..

Opublikowano (edytowane)

W OSI w tym tygodniu byki 11,80 od poniedziałku 11,60. Krowa i jałówka bez zmian. ABP byki też 20 groszy w dół na 11,40. 

Edytowane przez boogii
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, boogii napisał:

W OSI w tym tygodniu byki 11,80 od poniedziałku 11,60. Krowa i jałówka bez zmian. ABP byki też 20 groszy w dół na 11,40. 

Jaka klasa, netto brutto, skąd te wiadomości ktoś znajomy tam pracuje? 

Opublikowano

Klasy sa zawsze podawane dla klasy O. Normalnie bym powiedzial, ze cena na 100% netto ale spotkalem sie z paroma osobami ktorym OSI mowilo od razu cene brutto i tacy szczesliwi byli.

• Haha 1
Opublikowano

jak wam się wybijają średnio hf-y i mieszance z sm bo w ubiegłym tyg sprzedawałem i mnie namawiali na wbc ,wiem ze każdy przypadek inny ale orientacyjnie 

Opublikowano

Mieszance z sim bez rewelacji gruba skóra Wielki łeb i nogi często wychodzi słabiej jak gładki hf bez bebecha,a wbc jak uczciwy to na każdym zostaje  handlarz nie doklada a wszyscy oddają na wbc.

Opublikowano
50 minut temu, HF86 napisał:

Mieszance z sim bez rewelacji gruba skóra Wielki łeb i nogi często wychodzi słabiej jak gładki hf bez bebecha,

Jak bym słyszał Kowalczyka z ZM. Bargly

Opublikowano

Henryk kowalczyk kolo czestochowy

37 minut temu, nikolas29 napisał:

Kazik w oborze widać rury Dojarki.czy byki z krowami trzymasz?

kiedyś były krowy ale już nie ma 

51 minut temu, ab23 napisał:

Jak bym słyszał Kowalczyka z ZM. Bargly

bo oni odbierali to bydlo

od Ciebie tez biorą?

Opublikowano

Widac po zdjeciach i wypisanych wagach, ze waga sie zgadza. To jak waga sie zgadza to cena zaraz bez rewelacji... :) No ale niektorzy chyba lubia zobaczyc 30gr wiecej i -100kg na sztuce.

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

te zdj były w maju robione a sprzedane w tamtym tyg 

no w uja se poleciał klasyfikator na jałówki wyskoczyl najpierw 6,5 potem podniosl na 6,8 i 7 

58 minut temu, Kentar napisał:

Widac po zdjeciach i wypisanych wagach, ze waga sie zgadza. To jak waga sie zgadza to cena zaraz bez rewelacji... :) No ale niektorzy chyba lubia zobaczyc 30gr wiecej i -100kg na sztuce.

byliśmy na ogolnej przewazyc

Opublikowano

a co dobrze?przelicz sobie na wbc chociaż tego burego byka co miał 781kg po 6,5 netto daj mu 57% wybicia R klase by zlapal po 13.2 netto tyle placa    albo tego 920 kg z biała glowa przecież to nie hf zobacz zad na zdj a dali mi 6zl netto a zaczynal od 5,8 i jeszcze ci powie ciesz się ze przyjechaliśmy bo bydla mamy dosyć tylko k...rwa poczekajmy jeszcze zrok i sami będą dzwonic

ludzie szanujmy siebie i swoja prace przy której tracimy zdrowie a oni się bogaca 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v