Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, Berthold napisał:

Skąd jesteś i jaka cena, wiek? To mieszanka Srb, RW, Hf? 

PÓLNOCNO-zachodnia część mazowieckiego,2 RW ,2 RP i 2 HO -nie hf.Pisz na priv

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

tak z wlkp ale sama północ, odezwij się na priv dam Ci kilka namiarów może ktoś jeździ w Twoje strony

Ja też potrzebuję namiar na skupujących jestem też wielkopolskie.

Opublikowano

pytałem kiedy ostatnio dzwoniles do kowalczyka to nie odpisałeś,mam zamiar im cos sprzedać w tym tygodniu to może jak bd więcej sztuk to przyjadą ja z kaliskiego Ty z konińskiego to nie daleko od siebie

Opublikowano
1 godzinę temu, kazik6 napisał:

pytałem kiedy ostatnio dzwoniles do kowalczyka to nie odpisałeś,mam zamiar im cos sprzedać w tym tygodniu to może jak bd więcej sztuk to przyjadą ja z kaliskiego Ty z konińskiego to nie daleko od siebie

Napisałem na pr

Opublikowano

Najwięcej robią tak że wpinaja kostkę na kable i wtedy np od 400kg waga będzie zaniżać np 5% i to jest prawie nie do wykrycia. Albo wkładają dętke od roweru lekko napompowana i wtedy waga nie do końca zbiera kilogramy. Jest tego sporo poszukaj na necie napewno coś znajdziesz. Bez swojej wagi i tak nie zauważysz że Cię skrobneli na 50kg.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Podobnie. Słyszałem że z samochodu przez drogę nawet wpuszczają wodę z zbiorników. Najlepiej zainwestować 3tys na wagę i wiedzieć dokładnie ile ma każda sztuka kg. Przy sprzedaży kilku sztuk rocznie szybko się koszt wagi zwróci.

• Haha 1
Opublikowano

Na ogólnej to mało prawdopodobne żeby oszukali 

Tylko zbiorniki z płynem 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Wystarczy że popada w nocy a rano złapie mrozek albo jak nie będą czyścić wagi tak samo będzie przymarzac i wtedy cuda wianki wychodzą.

U mnie raz było dwóch kierowców, jeden wszedł ze  mną do kanciapy sprawdzić odczyt wagi elektronicznej, a drugiego przylapal kolega jak "omyłkowo" buty wiązał przykucniety zawyżając wagę samochodu... Co do zbiorników na fekalia to zawsze jadę za samochodem a drogę pokazuje mu migaczami albo przez telefon... Nie ma mowy o swojej wadze że chyba samochodowej... Stado wchodzi z luzu po kilka sztuk, auto napakowane, nie ma mowy o pojedynczym ważeniu. Ale tak popieram... Swoja waga samochodowa to dobra inwestycja, kto może polecam koszt podobno 50-70 tysi... 

Edytowane przez Berthold
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, AdamRo napisał:

Ursus, od pięciu lat nie kupuje bydła i zapomniałem jak się oszukuje a technika idzie do przodu 😁

To co robisz kolego? Biurowe stanowisko biurowe? Logistyka? 

Opublikowano
AdamRo napisał:

Ursus, od pięciu lat nie kupuje bydła i zapomniałem jak się oszukuje a technika idzie do przodu 😁

Tzn znasz stare różne techniki;) Trzeba sołtysa spytać on teraz bydłem handluje to będzie wiedział.

Opublikowano
4 minuty temu, JarekBazydlo napisał:

Mam kolegę co skupuje bydlo to się nieraz naslucham. Nieraz z jednego byka ma dobra wypłatę a rolnik zadowolny że byk i tak tyle ważył... :/

Ja bym się k**wa nie chwalił że mam takiego kolege ,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v