Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, ekologicznie napisał:

A po co go kupiłeś? Czy etykietę przeczytałeś dopiero w domu?

Do pracy sobie kupiłem z braku laku, w  małym sklepie,  a etykietę czytałem na przerwie. Osobiście pierwszy raz się z taką metką spotkałem

Opublikowano

Może są zajęci liczeniem zysku z byka i ważą obornik :D

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Promocja w lydlu pewnie

Nie kupuje mięsa w dyskontach typu Lidl Biedra Lewiatan, kupuje prosiaka z bratem na spółkę i jest okazja wypić coś przy szlachtowaniu, a wędliny kupuje u co tydzień u znajomego co się zajmuje swojską robotą.

Opublikowano

ponoć sokołów w zeszłym tygodniu podniósł o 30gr na wbc bo mało kto do nich oddawał to musieli podnieść skiba O klasę miał po 10plnów sokołów niby O po 10.70pln

Opublikowano

Dokładnie. Ludzie w zeszłym roku polikwidowali świnki A powstawiali opasów. Bo ceny na tuczniki brak, bo to nowe przepisy(zwłaszcza o trzymaniu bydła i świń razem w jednym pomieszczeniu), już nie mówię o suszy. Zanim to ludzie sprzedadzą to trochę czasu musi minąć. 

• Like 1
Opublikowano

Patologią jest teraźniejsza cena bydła a jeszcze większa tylko rynek świń.. w kraju spożycia głównie świniny takie kabarety. Nie ma się co dziwić że ludzie uciekali od procholi ma rzecz bydlaków. 

Tylko w co teraz wchodzić?🤔

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, TheRolnik1992 napisał:

Dziś pojechały dwa byczki  po 5.70 +vat 640kg i 630kg 😞😞😞😭

Może przy kolejnych sztukach będzie lepiej.

Po co takie małe koty sprzedawać?

Opublikowano

a ja dzisiaj zakupiłem 40 belek siana i jescze pewno z 40 bede musiał dokupićale dla krów , taki rok drugi suszy i zapasy sie konczą , a jeszcze 2 lata temu zostawiałem potrawy ładne bo miałem nadmiar .i to moze być powód brak paszy takze

Opublikowano
25 minut temu, jarecki napisał:

a ja dzisiaj zakupiłem 40 belek siana i jescze pewno z 40 bede musiał dokupićale dla krów , taki rok drugi suszy i zapasy sie konczą , a jeszcze 2 lata temu zostawiałem potrawy ładne bo miałem nadmiar .i to moze być powód brak paszy takze

Dopiero 2 lata suszy?

Opublikowano (edytowane)

ale w tym  roku praktycznie cała wiosna jeden deszcz w okolicach wielkiej nocy a potem nawet ciezko było rozsiać nawozy azotowe na łąke bo zero deszczu .były tez wczesniej ale zawsze 1 pokos i 2 były dobre a w tym 1 pokos 70 % drugi 25% a dalej szans brak na trawe i na poplon na ornym po żnniwach .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, damian007 napisał:

w kraju spożycia głównie świniny takie kabarety. 

A co to za nowy rodzaj mięsa 😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v