Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, kanalia36 napisał:

Mohyl zobacz jaki piękny szantaż. Jak byk będzie miał 31 miesięcy to zapłacą ci za klase P krowy ( krowa po wycieleniu 2 dni do zdechniecia) a za krowę 10 letnią normalna cenne z cennika. 

a swoją droga klasa P krowy ze Stycznia to chyba więcej wynosiła niż klasa E rasowego byka teraz))

Chcą zastraszyc rolników żeby sprzedawali. Coś mi tu śmierdzi spekulacją ta cała sytuacja na rynku wołowiny. 

• Like 2
Opublikowano

Rozmawiałem kilka dni temu z kolegą który pracuje u Biernackiego mówi że cały czas na okrągło biją 700 sztuk i nic się nie zmienia towar schodzi jest wszystko cały czas po staremu

• Like 1
Opublikowano

rok dwa do tylu Biernacki wstawiał ludziom opasy i placil 5zł netto za kg przyrostu wydawało sie ze to malo ale przy tych cenach to pewnie tak zle nie wyjdzie tylko jakosc cielaków niewiadomo jaka jest i jak z przyrostami

Opublikowano
25 minut temu, nexeqadore napisał:

Rozmawiałem kilka dni temu z kolegą który pracuje u Biernackiego mówi że cały czas na okrągło biją 700 sztuk i nic się nie zmienia towar schodzi jest wszystko cały czas po staremu

Sokołów to samo,wszyscy biorą co przed aferą i dawaj ile byś nie miał.to jest numer stulecia,ta cała afera z kamienicami to k**wa Pikuś w porównaniu do wołowina gate

Opublikowano (edytowane)

Dużo osób z forum ma podpisane umowy z gwarantowaną ceną minimalną.nikt się z nich nie wypowie ile ma za byka a ile za jałówkę gwarantowane, k**wa jak i kowiarzy zaczyna się robić

Edytowane przez bobienko
Opublikowano
13 minut temu, bobienko napisał:

Dużo osób z forum ma podpisane umowy z gwarantowaną ceną minimalną.nikt się z nich nie wypowie ile ma za byka a ile za jałówkę gwarantowane, k**wa jak i kowiarzy zaczyna się robić

A co jest u krowiarzy? Sokołów kontaktował po 12.8 czy po 12.6 jak cena była 13.3 za o klasę. 

Opublikowano
4 godziny temu, slawekz1975 napisał:

rok dwa do tylu Biernacki wstawiał ludziom opasy i placil 5zł netto za kg przyrostu wydawało sie ze to malo ale przy tych cenach to pewnie tak zle nie wyjdzie tylko jakosc cielaków niewiadomo jaka jest i jak z przyrostami

Mialem w zeszlym roku i w kwietniu pojechaly. Tragedi nie bylo. Teraz mam jalowki i z ich odchowalni i wg mnie towar duzo lepszy

Opublikowano
6 godzin temu, lem1991 napisał:

Ja, od jesieni redukuję stado krów o 50 %. Rodzina truje, a dopłaty te same wyjdą... nie będę dziadom łąk kosił za darmo, nie @ogarek ?.

To ci zostanie 2,5 mini krówki... Hehe 

Lorowiaczek też likwiduje? ... Ja pierziu ale kryzys na rynku wywolasz hehe

Opublikowano

Zaden zaklad aktualnie nie narzeka na brak towaru, maja od groma pelen stan ciagle, nie musza nikogo straszyc. A co do tego, ze ktos pisal, ze mieso z krowy 20 letniej jest ok a z byka 31miesiecy  juz nie. To akurat fakt. Porozmawiaj z kims kto pracuje w rzezni. Ojciec mial kiedys mala rzeznie to o ile z 3 letniego byka bedzie jeszcze w miare normalne to juz mieso z byka ktory ma 4-5 lat podobno nie nadaje sie do niczego. Kiedys jak zabili byka 5 letniego to psy nie chcialy tego jesc.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Kentar napisał:

Zaden zaklad aktualnie nie narzeka na brak towaru, maja od groma pelen stan ciagle, nie musza nikogo straszyc. A co do tego, ze ktos pisal, ze mieso z krowy 20 letniej jest ok a z byka 31miesiecy  juz nie. To akurat fakt. Porozmawiaj z kims kto pracuje w rzezni. Ojciec mial kiedys mala rzeznie to o ile z 3 letniego byka bedzie jeszcze w miare normalne to juz mieso z byka ktory ma 4-5 lat podobno nie nadaje sie do niczego. Kiedys jak zabili byka 5 letniego to psy nie chcialy tego jesc.

Przestań bajki pisać... Bajki to mało... Bzdur nie wymyślaj i nie powielaj, 20 letnia krowa ok, a 31 miesięczny byk nie... Szkoda słów na takiego specjalistę 

Edytowane przez Berthold
  • Like 2
Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz post i zobacz, ze sie odwoluje do tego co pisal ktos wczesniej. Przypierdolic sie potrafisz aczkolwiek czytanie ze zrozumieniem cie przerasta.

Opublikowano

Szwagier sprzedano w piątek byki do ubojni małej koło Częstochowy handluje z nim już 20 lat i właśnie kazałem mu się zapytać jak to u nich jest z tymi miesiącami powiedziała że nic takiego nie ma A oni biorą do 36 miesięcy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v