Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Panie i Panowie pilna sprawa. Czy ktoś sie wypowie co sie dzieje w firmie Waleński&Pięta? Dwa miesiące temu wzieli bydła za 50 tys. jakiś czas przynajmniej zwodzili a teraz już nawet telefonu nie odbierają! Dodam tylko że to nie jest firma istniejáca od "wczoraj", kolega współpracował z nimi wcześniej i bardzo ich chwalił.

Opublikowano
19 minut temu, jimmy871 napisał:

Panie i Panowie pilna sprawa. Czy ktoś sie wypowie co sie dzieje w firmie Waleński&Pięta? Dwa miesiące temu wzieli bydła za 50 tys. jakiś czas przynajmniej zwodzili a teraz już nawet telefonu nie odbierają! Dodam tylko że to nie jest firma istniejáca od "wczoraj", kolega współpracował z nimi wcześniej i bardzo ich chwalił.

Jeśli tak jest zeczywiscie to smutna sprawa gorzej jak Jimmy pod nickiem nazywa się Waleński

Opublikowano

Bo tam się nie pier**lą,tylko czemu eko zjeby  siezą cicho?

Opublikowano
23 minuty temu, jimmy871 napisał:

Na forum nie zaglądałeś? Już to ostrzegano, że mogą nie wypłacić. @TelefonyRadom może wiesz co się u twoich kolegów dzieje? Wyjaśnij koledze.

Opublikowano
Przed chwilą, Thomas2135 napisał:

Na forum nie zaglądałeś? Już to ostrzegano, że mogą nie wypłacić. @TelefonyRadom może wiesz co się u twoich kolegów dzieje? Wyjaśnij koledze.

Że chyba to jeden z jego kolegów kopie dołki pod drugim... Bo coś dziwny wpis... 

Opublikowano

Konto ma od dawna i nick kojarzę z obecności na forum.

Opublikowano
25 minut temu, Thomas2135 napisał:

Dawno nie zaglądałem bo jak wcześniej mówiłem namiar na firme był z polecenia kolegi który od dawna z przedstawicielem firmy współptacował stąd mój brak podejrzeń. Ktoś coś wyjaśni!?

Opublikowano

Rolnicy trzymają jeszcze byki nie sprzedają  licząc na odbicie ceny,  a cena w porównaniu do początku roku  2 zł w dół za hf czy nawet za mieszańca MM  można było otrzymać 7-7,2- hf czy 7,5-8 za mm bez problemu dzisiaj 5,3- 5,5 HF 6,00-MM jak jeszcze nie odjemna czego za wiek pow 24 miesięcy czy wagę... w tym roku na 11 sztukach sprzedawanych w marcu, maju i lipcu straciłem ok 5 tysiecy

Opublikowano
12 minut temu, Berthold napisał:

Ogłoszenie znaczy? Dawaj telefon? 

Na fb znalazłem.ze niby u Niemca tyle byk 

Opublikowano
8 minut temu, jimmy871 napisał:

Dawno nie zaglądałem bo jak wcześniej mówiłem namiar na firme był z polecenia kolegi który od dawna z przedstawicielem firmy współptacował stąd mój brak podejrzeń. Ktoś coś wyjaśni!?

Są tu osoby co lepiej znają temat. Tylko publicznie raczej za dużo nie napiszą a sam nie chcę Cię w błąd wprowadzać.

Opublikowano

Skoro to taki świetny interes , to czemu i kupować ostatnio nie chcą ? Coś jest nie tak , Coś się przytkało .

Opublikowano

Celowe zagrywki. Przetrzymają, byki przyrosną, przekroczą np 450 kg na wbc i bum cenę jak za krowę lub złotówa w dół. 

Opublikowano

Ja zawsze przestrzegam przed pośrednikami a tu na forum są tacy którzy twierdzą że gdyby nie pośrednicy to zakłady robiłyby co chciały. A jest tak że byłoby stabilnie a nie jak teraz że odbijają sobie wysokie ceny nakręcone przez handlarzy.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jimmy871 napisał:

Kolego poczytaj sobie moje posty z maja dowiesz się wszystkiego. 

wklejam linki z artykułów  prasowych to ciągle ta sama banda

http://wiescirolnicze.pl/uwaga-na-nieuczciwe-skupy-zywca/

http://nowoczesnafarma.pl/Czekala-na-pieniadze-za-byki.html

http://nowoczesnafarma.pl/Rolnicy-czekaja-na-pieniadze--Przedsiebiorca-deklaruje--ze-ich-splaci.html

Jak masz nie zapłacone to juz mieć nie będziesz  zapewne twoja kasa kupuje bydło pod inna nazwą firmy

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, rolnik34 napisał:

od poniedzialku byk tanieje o 50 gr na wbc

Gdzie?

Masz to potwierdzone? Czy kolejna gra na zniżki?

1 godzinę temu, jimmy871 napisał:

Niemożliwe, przecież to bardzo prężnie działająca firma.....od miesiąca pierwsza część nazwy nagania dla MC

5 minut temu, AdamRo napisał:

Ja zawsze przestrzegam przed pośrednikami a tu na forum są tacy którzy twierdzą że gdyby nie pośrednicy to zakłady robiłyby co chciały. A jest tak że byłoby stabilnie a nie jak teraz że odbijają sobie wysokie ceny nakręcone przez handlarzy.

pier**lisz tyran.....

Co jest pokręcone przez handlarza to jest ale najwięcej jest w tym winy ubojni

• Thanks 1
Opublikowano
32 minuty temu, zetorki12 napisał:

Skoro to taki świetny interes , to czemu i kupować ostatnio nie chcą ? Coś jest nie tak , Coś się przytkało .

Widocznie nie wszyscy zasłużyli na ten deal stulecia. Lody kręcą wybrani,im mniej się tym trudniej będzie to udowodnić 

Opublikowano

wszyscy bydlo skupuja oporowo a ze jest go duzo na ta chwile to robia co chca.

Przed chwila pojechala jalowka 550 kg po 5.5 netto....

Co bedzie nikt nic noe wie czeski film, ktos wyzej rozdaje karty.

Boernacki juz nie bierze na wage zywa tylko wbc a wiec wiadomo kasa za 2 miechy i wymagania odnosnie tuszy to 480 kg a powyzej 1 zl nizej a bija caly czas pelna parą. Od srody u nich 10.8 za O klase na wbc.

Oj ktos sie odkuje tylko ze nasza robota z 2 lat poszla sie yebac a zniwa i susza dobija wiekszosc z nas do reszty.

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, artek27 napisał:

W agrobiznesie mowili ze Francja juz protestuje w zwiazku z umowa z Ameryka

tam sie nie pierdzielą tam już słoma idzie na ulice i blokady także na pewno zaraz gnój i gnojowica pójdzie na ulice

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v