Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
agroFakt.pl
Tylko na agroFakt.pl:

Ceny mięsa w dół

Opublikowano
4 minuty temu, AdamRo napisał:

Z łódzkiego to nawet 10% handlarzy nie znasz.

A co to mam do rzeczy czy zna 10% albo 15% ,pyta o tego konkretnego 

Opublikowano
11 godzin temu, johny1991 napisał:

no nie wiem czy mm dobry...w poprzednich cenach chciałbym za takiego ok 9 brutto...a teraz  jest 8.2

na obecna chwile cena ok bo u mnie max 7.3 na dzis za byka

Opublikowano

Już piszą że jak brytole wyjdą z uni to cena znowu poleci

Opublikowano
1 godzinę temu, Gringo1 napisał:

Co to za handlarz i skąd on jestsbo tez jestem z łódzkiego i nic nie słyszałem 

oni mają ubojnie .wies nazywa się chyba troniny... pierwszy raz im sprzedawałem...jestem na vacie i gotówką do ręki to nie był problem.

Opublikowano

Co do Waleński- Pieta  działali przecież 2 lata.  wiec wiadomo z  ze w 2 roku ogłoszą upadłość. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sokol2 napisał:

walenski pieta własnie napisał sms ze konczy swoją działalnośc...

A ten gówniarz do końca ściemę walił. Mało mu para uszami nie poszła jak go wyśmiano. Ciekawe ilu osobom wiszą kasę?

Opublikowano

Proszę Państwa  to zaplanowane bankructwo. Pan Waleński to gmina Pepowo obok jest wies Magdalenki   i kuzyn Krzysztof, obaj współpracowali z niejakim Przemysławem Kuźnickim z Magdalenek. wpiszcie sobie tego Pana w googla  to zobaczycie kto to jest poczytajcie sobie o nim. 

http://nowoczesnafarma.pl/Czekala-na-pieniadze-za-byki.html

http://nowoczesnafarma.pl/Rolnicy-czekaja-na-pieniadze--Przedsiebiorca-deklaruje--ze-ich-splaci.html

Teraz Pan Przemysław  prowadzi interesy  poprzez inne osoby reszte sobie dośpiewajcie.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, AdamRo napisał:

Jedno trzeba przyznać. Mieli rozmach...

A Darek nie miał?

teraz tych dwóch panów którzy tak jechali na @Thomas2135 jeśli mają choć kapkę honoru powinni Go wszem i wobec przeprosić....

Wywołać Was??????

Edytowane przez soltys48
Opublikowano

A czy gdzieś napisalem kto ma Go przepraszać?

O tym że jesteś osobą bez honoru wiedziałem od dawna a teraz tylko potwierdzasz to .....

Myślisz że odwrócisz uwagę od siebie obrażające innych?

......A przydupasem to jesteś ty-tatusia

• Like 2
Opublikowano

Panowie sołtys i jarekbazzylo ja jestem tu nowy ale dlaczego śmiecicie forum ?????  tu poważne sprawy teraz są omawiane. Panowie Waleński - Pieta  mieli samochody po 20 sztuk w przeliczeniu na pieniążki jeden transport  wart 100 tys zł jeżeli nie płacili ludziom  przynajmniej 2 miesiące to na jednym samochodzie  zebrali przez ten czas ok 5 milionów złotych teraz sobie Państwo pomnóżcie przez ilość samochodów i macie mega sumę. To wychodzi ze mamy potężną aferę, masę rolników niezapłaconych a dwa durnie się publicznie kłócą zamiast się ignorować.

Proszę Państwa ja tylko mówię ze to bankructwo najprawdopodobniej jest zaplanowane 

Opublikowano

To działanie handlarzy bardziej w tej branży. Mnie śmieszy na tym forum pytanie czy handlarz jest wypłacalny. Handlarz w piatek jest wypłacalny a w poniedziałek już nie. Dlatego tylko jak sprzedajecie to gotówka, albo przedpłata nawet od handlarza tzw. zaufanego, dawanie na tzw przelew cokolwiek to czysty hazard.  Sady w Polsce nie działają a prokuratura takie sprawy umarza. Więc jak ktoś wam nie zapłaci  nigdy nic nie odzyskacie a oszust i tak bezkarny pozostanie. Kto raz chociaż egzekwował dług przez Sąd ten to wie. 

Opublikowano
15 godzin temu, rolnik34 napisał:

w mojej okolicy kazdy placze na ceny ale wstawiajo cielaki non stop wienc tragedi nie ma

Moze masz racje, ja widzę trochę to inaczej, żeby mieć ten sam pieniądz kiedyś sie trzymało 20 byków teraz trzeba mieć 30. Wszystko drożeje do produkcji rolnej a ceny za bydło spadają. Zarabiają pośrednicy coraz więcej.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, kanalia36 napisał:

To działanie handlarzy bardziej w tej branży. Mnie śmieszy na tym forum pytanie czy handlarz jest wypłacalny. Handlarz w piatek jest wypłacalny a w poniedziałek już nie. Dlatego tylko jak sprzedajecie to gotówka, albo przedpłata nawet od handlarza tzw. zaufanego, dawanie na tzw przelew cokolwiek to czysty hazard.  Sady w Polsce nie działają a prokuratura takie sprawy umarza. Więc jak ktoś wam nie zapłaci  nigdy nic nie odzyskacie a oszust i tak bezkarny pozostanie. Kto raz chociaż egzekwował dług przez Sąd ten to wie. 

swięte słowa tylko ze nie wszyscy chcą tak płacic

Opublikowano

Panie Kaziku to lepiej sprzedać za mniej ale gotówka. A Ci co nie chcą płacić gotówką to albo oszuści albo handlarze tzw. dziady  zapłacą jak im ubojnia zapłaci a jak nie zapłaci to  rozkłada ręce i nie płaci rolnikom macie tutaj kolegę handlarza dziada  Dariusza Węcławiaka. Ktoś mu nie zapłacił  i masa rolników jest na skraju bankructwa przez niego.

Jak handlarza nie stać na zapłacenie gotówką i poczekanie 2 tygodnie za pieniędzmi z ubojni  to dziad nie pośrednik

Ktoś mi kiedyś powiedział dobitnie  każdego handlarza  który mówi o płaceniu przelewem traktuj jak złodzieja. 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

A czy gdzieś napisalem kto ma Go przepraszać?

O tym że jesteś osobą bez honoru wiedziałem od dawna a teraz tylko potwierdzasz to .....

Myślisz że odwrócisz uwagę od siebie obrażające innych?

......A przydupasem to jesteś ty-tatusia

Oj widze zabolalo:) A juz pokazywałem ze z tym tatusiem sie osmieszacie:) Juz go tak nie bron jak handlujesz z nim bo tez go dobrze w h..ja robisz:) Pozdrawiam Ciebie i twojego przydupasa:) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v