Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

trzeba ropy szukac a nie w bydło sie pchac xd 6,80 za kilo byka Boże to litr paliwa i nawet na browara nie wystarczy :O 

Opublikowano (edytowane)

Ja już pare miesiecy temu mówiłem ze bydło w porównaniu ze świniami to gówniany interes.   bo cene to mają Niemcy  a my tylko ochłapy dlatego nasza wołowina taka poszukiwana, a cena ( wtedy wysoka) jest o co najmniej 1 zł za mała. To mnie chcieli na tym forum zagryź. 

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

znajomy jakiś czas temu zlikwidował całkowicie hodowle i teraz gada ze w końcu jest wolnym człowiekiem.  Ma niedziele i świętą dla siebie a nie w oborze zapie.... Przy tych cenach trzeba się poważnie zastanowić czy nie iść w jego ślady..

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, jasiuhonda napisał:

znajomy jakiś czas temu zlikwidował całkowicie hodowle i teraz gada ze w końcu jest wolnym człowiekiem.  Ma niedziele i świętą dla siebie a nie w oborze zapie.... Przy tych cenach trzeba się poważnie zastanowić czy nie iść w jego ślady..

Ja ci powiem tak przy bykach jako takiej roboty nie ma bo raz dziennie pasze rozdajesz a raz na tydz obornik i wsio to niedziele tez możesz miec wolna jak rano dasz żreć bydlu. Ja mam 25 lat i pracowałem w firmie na wlasnej dzialalonsci i to byll dopiero brak czasu ma wszystko bo na 3 zmiany jechane. Miedzy czasie tata mi jeszcze zachorowal i musialem sie zajasc gospodarstwem i z czegos trzeba bylo zrezygnowac albo z pracy albo z gospodarstwa, zrezygnowalem z pracy u kogos a dzisiaj przerabiam stodole na obore na krowy i stawiam wiate na byki bo chce sie rozwijac i sa z tego jakies pieniadze. Wiec także do góry łeb i sie nie zamartwiac! Teraz jest do d*py a za trzy miechy moze cena wróci !

Opublikowano
1 godzinę temu, Adamqq3 napisał:

Ja ci powiem tak przy bykach jako takiej roboty nie ma bo raz dziennie pasze rozdajesz a raz na tydz obornik i wsio to niedziele tez możesz miec wolna jak rano dasz żreć bydlu. Ja mam 25 lat i pracowałem w firmie na wlasnej dzialalonsci i to byll dopiero brak czasu ma wszystko bo na 3 zmiany jechane. Miedzy czasie tata mi jeszcze zachorowal i musialem sie zajasc gospodarstwem i z czegos trzeba bylo zrezygnowac albo z pracy albo z gospodarstwa, zrezygnowalem z pracy u kogos a dzisiaj przerabiam stodole na obore na krowy i stawiam wiate na byki bo chce sie rozwijac i sa z tego jakies pieniadze. Wiec także do góry łeb i sie nie zamartwiac! Teraz jest do d*py a za trzy miechy moze cena wróci !

kolego ty pracowałeś u kogos czy miałeś swoia działalnosc bo juz sam nierozumiem twoiej wypowiedzi.

Opublikowano

Z bykami jest teraz jak parę  miesięcy temu u świń. Kto wytrzyma ten później  będzie się cieszył jak teraz trzodziaże. Mam taką nadzieję przynajmniej. Ja świnie zlikwidowałem, wstawiam powoli bydło z nadzieją, że ta cena jednak wróci. Bo do świń już nie wrócę.

Opublikowano

ja na siebie sprzedaje od 2011 i wtedy cena była taka jak dzisiaj poznie do konca roku 2012 w góre i najdrozsze sprzedałem po 8.3netto pozniej cały czas w dół bo ubój rytualny hf po 5,8 mm 6.5... w 2015 mm szły po  ponad 7 zalezy co sie wyneocjowało, w 2016 cena była ok. na wiosne 2017 znowu była kiepska cena podobna do dzisiejszej i pozniej cały czas szła do góry do sierpnia 2018 od tego czasu idzie na dół. Takie małe podsumowanie hehe

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, John23 napisał:

kolego ty pracowałeś u kogos czy miałeś swoia działalnosc bo juz sam nierozumiem twoiej wypowiedzi.

Samozatrudnie=wlasna działalność i pracowałem u kogoś nie na umowe o prace a na kontrakt i nie mialem urlopu ani nic

Edytowane przez Gość
Opublikowano
30 minut temu, nikolas29 napisał:

Tylko na takie mieszance nie ma ceny. Czyste lm to na zabój biora

I po dobrej cenie

Kto tak dużo za LM płaci w łódzkim? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v