Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

juzek89 ale zrozum  zeby porownać cene WBC i cene handlarza tak musisz liczyć zeby wiedzieć co się bardziej opłaca.

mati dostał propozycje od handlarza 7,1 zł netto i 6 % skity

i na WBC cena mu wyszła 7,1 zł netto

ale kasy na koncie ma 40 gr wiecej za kg .

Opublikowano

Zrozum na wbc dostał 7,49 netto i 6 skity. Prosto, czytelnie, szybko do przeliczenia a nie matematyka kwantowa , bo za granicą niema skitki. Zarobił 39 gr/kg netto. Brawo dla niego.

• Like 3
Opublikowano

jużek nie dostał 7,49 netto dostał 7,10  netto( tak ma na fakturze)  a 7,49 handlarz powinien mu dać aby wyszło na to samo. Zysk 39 gr i oczywiście brawo dla niego.

Opublikowano

Przykro samemu na własnej fakturze pisać wagę netto i się do tego przyznać? A jeśli ktoś cię okrada na skitce to zgłoś to na policję to zamkną dziada.

Opublikowano (edytowane)

kurde juzek  trudno mi się tobie tłumaczy skoro nic a nic z matmy.

Odpowiedz mi na pytanie sprzedałbyś mi byka za 7 zł z 5 % skitą czy za 7,10 z 8%????- powiedzmy ze jestem handlarz cwaniak  który chce Ciebie wydymać

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

Odpowiedz na moje pytanie

5 minut temu, juzek89 napisał:

Przykro samemu na własnej fakturze pisać wagę netto i się do tego przyznać? A jeśli ktoś cię okrada na skitce to zgłoś to na policję to zamkną dziada.

Na forum ludzie piszą waga brutto minus skita razy cena brutto bądź netto. Więc człowiek cywilizowany i rozumny poruwnuje wagę netto bo to przez nią mnożymy cenę 

U nas skitki daje się 7 procent i niema zbędnego liczenia proste szybkie rozumne łatwe do porównania

Opublikowano

wolałbym abyś przyjoł drugą ofertę

bo 5% skity to 35 gr mniej a 8 % przy cenie7,10  to prawie 57 gr. czyli dokøadam Ci niby 10 gr a okradam cie 22 gr czyli i tak jestem 12 gr do przodu.

1% skity to 1% ceny przy 7 zl to 7 gr razy np. 7% to 49 gr. 

WBC skity niema wiec zeby porownac cene trzeba tak robic .7 zl od handlarza i 7 % skity  to tyle samo kasy na koncie co po przeliczeniu z WBC 6,51.

Opublikowano

Sam sprzedajesz byki piszesz na fakturze wagę netto a ludziom mówisz żeby przeliczali na wagę brutto. Brawo ty i twoja matematyka.

Wiem że trudno przyznać się do błędu ale cóż taki masz charakter i nic tego nie zmieni. 

Opublikowano

juzek89 daj spokój.. jemu nie wytłumaczysz.. przecież niech sprzedaje swoje hfy po 6 zł i dalej narzeka że jest zle.. czekać jeszcze jak się zacznie o wadze legalizacji..o tym jak to jest w Danii i gdziekolwiek na zachodzie...on wszystko wie taki mądry.. A siedzi tu i narzeka:D 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

czlowieku ale ja pisze jak porownac ceny wbc i ceny od handlarza jezeli byki sa tak samo napasione naprawde tego nie rozumiesz?

mati mial propozycje 7,1 zl i 6 %skity od handlarza  i przed sprzedaza mógl sobie obliczyc ze jak mu wyjdzie 6,67 z wbc to tyle samo kasy dostanie i mogl zadecydowac przyjmuje propozycje handlarza czy ryzykuje wbc i jak bede mial chociaz 6,7 to wyjde na swoje 

matiemu wyszlo realnie 7,10 wiec handlarz musialby mu zaproponowac 7,49 aby wyszlo na to samo.

Ludzie % to 4 klasa podstawówki a tu stare chlopy i nie rozumieja

jak nastepnym razem przyjedzie do wasz handlarz i zaproponuje za byka np.  7 zl i 7 % skity to spytajcie sie ile wam obnizy ceny aby skity nie bylo wcale  odpowie wam mniej 70 gr.   i zarobi na was jeszcze 21 gr ale widze na tym forum ludzie tego policzyc nie umiom,.

Edytowane przez tyran3
Opublikowano

kiedy ci się znudzi tyran? Kazdy liczy po swojemu Tak samo jak do mnie przyjeżdżają "kupcyki" po krowy czy jałówki po wycieleniu i przeliczają na to co na spędzie dostaną. Teraz jak tylko który zacznie mnie uświadamiać ile to on dostanie "w razie by musiał sprzedać " to kończymy gadkę i dowidzenia. 

Jeździłem za jalowkami 3szt po 200kg max, daję 1600 za szt a on do mnie z mordą, że dał za cielaka 50kg 800zl, rok chowa i ja mu daje 800zl zarobku. H... mnie obchodzi, że przepłaciłeś 3x i w rok osiągnąłeś niebotyczny przyrost 150kg. 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, tyran3 napisał:

czlowieku ale ja pisze jak porownac ceny wbc i ceny od handlarza jezeli byki sa tak samo napasione naprawde tego nie rozumiesz?

mati mial propozycje 7,1 zl i 6 %skity od handlarza  i przed sprzedaza mógl sobie obliczyc ze jak mu wyjdzie 6,67 z wbc to tyle samo kasy dostanie i mogl zadecydowac przyjmuje propozycje handlarza czy ryzykuje wbc i jak bede mial chociaz 6,7 to wyjde na swoje 

matiemu wyszlo realnie 7,10 wiec handlarz musialby mu zaproponowac 7,49 aby wyszlo na to samo

Rozpisałeś się na całą stronę i na końcu 7.49 netto. A wystarczy samo " wyszły po 7.49 netto na żywo" prościej i przyjemniej. Pozdrawiam

17 minut temu, johny1991 napisał:

juzek89 daj spokój.. jemu nie wytłumaczysz.. przecież niech sprzedaje swoje hfy po 6 zł i dalej narzeka że jest zle.. czekać jeszcze jak się zacznie o wadze legalizacji..o tym jak to jest w Danii i gdziekolwiek na zachodzie...on wszystko wie taki mądry.. A siedzi tu i narzeka:D 

Lubię wyciągać ludzi z ciemnoty komunizmu i ułatwiać im życie. Takie zboczenie.

Opublikowano

wow tylko ja nie pojmuje o co mu chodzi? na wbc wyszło mi 7,49 żadne inne nic. I tak to były czarno-białe może hf może ncb fakt że były ciężkie i wyglądały raczej na dobre NCB

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

kiedy ci się znudzi tyran? Kazdy liczy po swojemu Tak samo jak do mnie przyjeżdżają "kupcyki" po krowy czy jałówki po wycieleniu i przeliczają na to co na spędzie dostaną. Teraz jak tylko który zacznie mnie uświadamiać ile to on dostanie "w razie by musiał sprzedać " to kończymy gadkę i dowidzenia. 

Jeździłem za jalowkami 3szt po 200kg max, daję 1600 za szt a on do mnie z mordą, że dał za cielaka 50kg 800zl, rok chowa i ja mu daje 800zl zarobku. H... mnie obchodzi, że przepłaciłeś 3x i w rok osiągnąłeś niebotyczny przyrost 150kg. 

Szanuje podejscie. Tez mnie ch*j strzela jak ktos wylicza ile na tym zarobil, ile stracil, ile zarobi. ch*j kogo obchodzi czyjas sytuacja i czy mu sie to oplaca. Albo sie zgadza na dana cene za towar/ usluge albo nie i dziekuje do widzenia. Pelno jest takich meczennikow.

Opublikowano

mat dostales 32541,71 / 4250 kg = 7,10 netto 7,66 brutto 

Tu nie chodzi o wymawianie ile kto dostal ale o rzetelne podawanie cen na forum 

mat aby wiadomosc na forum byla wiarygodna i porownywalna twoja wiadomosc powinna brzmiec

sprzedalem na wbc wyszlo mnie za kg 7,1 netto 7,66 brutto

zeby handlarz mi tyle samo  mial zaplacic musial by mi  dac 7,49 netto 8,14 brutto bo bral 6 % skity.

wtedy mozna porownac cene

Opublikowano
7 minut temu, tyran3 napisał:

mat dostales 32541,71 / 4250 kg = 7,10 netto 7,66 brutto 

Tu nie chodzi o wymawianie ile kto dostal ale o rzetelne podawanie cen na forum 

To nie jest żetelna cena. To oszustwo, nawet sędzia Anna Maria Wesołowska o tym wie.

Opublikowano

Jakie oszustwo??? ubojnia matowi % miesnosci liczyla od wagi 4250 a nie od wagi 3995. To ubojnia liczy miesnosc od wagi brutto  a wy swoje ceny liczycie od wagi netto to kto oszukuje ubojnia czy wy sami siebie

Opublikowano

Bo do cholery nie mozna skity liczyc przy wbc  a wy liczycie  i zamiast otrzymana kase dzielic przez wage bydlakow brutto to odliczacie jeszcze skite i piszecie pierdoly o 8 zl za hf

Opublikowano

Chyba skopiuje ta dyskusje i wydam biuletyn pt. Przeliczanie byka z żywej na wbc i odwrotnie ,ze strączką i bez w różnych konfiguracjach ,uwzględniając wiarygodność wagi i uczciwość kupującego Mam nadzieje że to będzie hit 2019  

• Haha 3
Opublikowano

Cenę niech sobie każdy liczy jak chce, ważne żeby był zadowolony, Ważniejsze jest, że niektórzy wybicie liczą po odjęciu okarmienia i to najlepiej 8%.

P.S. Za komuny wyliczyli (na pewno po części naukowo), że na okarmienie można potrącić max 5%.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v