Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

chciałbym tez jednak przypomnieć dla sprawiedliwości czyimi głosami był wprowadzony zakaz uboju rytualnego w Polsce ostatnio. głosował za zakazem cały pis jak jeden mąż i część tylko po. Po i psl rekomendowały swoim poslom - oslom glosowanie za jego odrzuceniem.

sytacja była analogiczna. pis chciał zrobić na złość po kosztem rolników. Pamiętam jak dziś obrazy z sejmu gdy biegali z aktywistami z vivy podnieceni jak szczury w rui

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, bobienko napisał:

Oświadczam,jeżeli spotkam dziennikarza TVN na terenie mojego gospodarstwa,wybebeszę i kichy oddam psom do żarcia. wstęp na moje gospodarstwo grozi trwałym kalectwem,okaleczaniem,ranami szarpanymi oraz ciętymi,wchodzisz dziadu na własne ryzyko

Gdybyś zamawiał takie ładne tabliczki z tym napisem zamów proszę więcej dla mnie 😉

• Haha 4
Opublikowano
8 godzin temu, tyran3 napisał:

misio ja chodzę na każde wybory ( poza PE i w tym roku na samorządowych nie byłem bo sie wkurwiłem jak prawie cała rada gminy była wybrana bez głosowania)  i co ?? gówno. W listopadzie zagłosujesz na PIS  nic niezrobią, na PSL lub PO zakaz uboju rytualnego na 100%  wiec po co chodzić???? 

Poczytaj kto jak głosował w poprzednich latach za zakazem uboju rytualnego. Obecnie możliwość dokonywania takiego uboju gwarantuje wyrok trybunału konstytucyjnego z roku 2014. Jest to też tak jakby przykład, czemu jednak Polsce coś takiego jak trybunał konstytucyjny jest potrzebne. Wybory się skończą, i jak Kaczyńskiemu znów się zamarzy wprowadzenia trochę lewicowej dyktatury, to ruszy z powrotem np. temat zakazu hodowli zwierząt futerkowych, czy uboju rytualnego. Tylko tym razem trybunał nie stanie po stronie społeczeństwa. 

Opublikowano (edytowane)

Cały czas piszecie afera TVN i od tygodnia to samo  wiecie co to jest wyciągniecie wniosków był afera kilka lat temu z padłymi krowami z pod łodzi która rozeszła się bez wiekszego echa . ico dalej to samo ,  chcieli byscie tez wiedzieć jakie mieso do was trafia , a napewno jakaś bomba na dunską wiepszowine czy hiszpanską by sie przydała , ale jak sie zyje z eksportu to trzeba sie pilnowac podwójnie . znając zycie temat przycichnie ale za kilka lat znowu coś sie pojawi .       A i jescze jedno ta afera dotkneła także pracowników budek z kiebabem  bo sporo  spadła sprzedarz w niektórych punktach a kilka nawet sie zamkneło .

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Skąd wy bierzecie informacje o tym że gdy będzie rządzić PO cz PSL to będzie zakaz uboju rytualnego , ktoś porządnie wam wyprał mózg przecież to PIS- owcy głosowali za zakazem uboju rytualnego 

A co do TVN , to ich praca i zrobili bardzo dobrą robotę ktoś im płaci więc robią to za co im płacą , oczywiście to bardzo wkur****ące  też mam byki akurat do sprzedaży ale teraz rząd powinien zastanowić się że coś jest nie tak i wybrnąć z sytuacji , no i zrobić podobną aferę np. u germańców , mamy u siebie najlepszych skur***yńskich reporterów z TVN więc mamy od kogo się uczyć 

Edytowane przez Marecki2922
Opublikowano

Jakoś jak w TVP pokazywali jak we Francji zabijano chore krowy to TVN milczał

Opublikowano
9 godzin temu, misio3p napisał:

A ziemia jest płaska i mieszka na niej 7 milionów ludzi ;) 

@tyran3 Statystyka jest nieubłagana. Obecnie w Polsce miłościwie nam panuje partia prezesa Kaczyńskiego, która zdobyła 5,7 mln głosów na 30,7 mln głosów możliwych do zdobycia (pi razy drzwi to tylko 25%) . Dlaczego ma większość w sejmie? Prawie 50% obywateli stwierdziło że ich głos nic nie da. Smutne nie? Nikt nie każe głosować na partie które wymieniłeś, dla mnie możesz głosować na Biedronia, Zandberga, Korwina, Stonogę czy kogokolwiek innego, którego program polityczny partii którą przewodzi spełnia Twoje oczekiwania. Jeśli taka partia się nie znalazła to postaw kilka krzyżyków na karcie do głosowania - jest to forma obywatelskiego nieposłuszeństwa (wpisz w wyszukiwarkę jak chcesz coś więcej o tym wiedzieć). To temat o cenach bydła więc o wyborach więcej nie będę wspominał w tym wątku.

50 % stwierdziło że reszta ma wybrać za nich to oczywiste że rządzą samodzielnie jak zdobyli większość głosów

Opublikowano

@jarecki mój odbiorca na dzień dzisiejszy płaci do 7,5zl brutto (handlarz). Więc ceny spadły chociaż jak na mój rozum to płaci więcej jak lokalna ubojnia i inni handlarze. Dzwonilem do znajomego do ubojni to mówi że max 6,5zl brutto.. aż nóż się w kieszeni otwiera. Tak się kształtują ceny na dzień dzisiejszy.

Krówka 3,5zl - 5,5zl

Byk  do 7,5zl

Oczywiście ceny brutto.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, misio3p napisał:

A ziemia jest płaska i mieszka na niej 7 milionów ludzi ;) 

@tyran3 Statystyka jest nieubłagana. Obecnie w Polsce miłościwie nam panuje partia prezesa Kaczyńskiego, która zdobyła 5,7 mln głosów na 30,7 mln głosów możliwych do zdobycia (pi razy drzwi to tylko 25%) . Dlaczego ma większość w sejmie? Prawie 50% obywateli stwierdziło że ich głos nic nie da. Smutne nie? Nikt nie każe głosować na partie które wymieniłeś, dla mnie możesz głosować na Biedronia, Zandberga, Korwina, Stonogę czy kogokolwiek innego, którego program polityczny partii którą przewodzi spełnia Twoje oczekiwania. Jeśli taka partia się nie znalazła to postaw kilka krzyżyków na karcie do głosowania - jest to forma obywatelskiego nieposłuszeństwa (wpisz w wyszukiwarkę jak chcesz coś więcej o tym wiedzieć). To temat o cenach bydła więc o wyborach więcej nie będę wspominał w tym wątku.

Nie głosowanie to jest jakaś forma protestu, A jak nie mam partii która odpowiada moim poglądom to co wtedy?A te co wymieniłeś u wyżej to k*rwa dopiero patologia 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Po 6.5 oddać to wolę sam bydlaka  zachlastac zawieść do miasta i rozdać ludziom na ulicy . Ciekawe czy  taka akcja promocyjna odbilaby się echem w mediach?

Opublikowano
54 minuty temu, Marecki2922 napisał:

Skąd wy bierzecie informacje o tym że gdy będzie rządzić PO cz PSL to będzie zakaz uboju rytualnego , ktoś porządnie wam wyprał mózg przecież to PIS- owcy głosowali za zakazem uboju rytualnego 

A co do TVN , to ich praca i zrobili bardzo dobrą robotę ktoś im płaci więc robią to za co im płacą , oczywiście to bardzo wkur****ące  też mam byki akurat do sprzedaży ale teraz rząd powinien zastanowić się że coś jest nie tak i wybrnąć z sytuacji , no i zrobić podobną aferę np. u germańców , mamy u siebie najlepszych skur***yńskich reporterów z TVN więc mamy od kogo się uczyć 

Po prostu niemcy i inne "mocniejsze" kraje rządzą unią i takie kraje jak my (polska) boją sie im podskoczyć

Opublikowano
5 minut temu, Gigus napisał:

Po 6.5 oddać to wolę sam bydlaka  zachlastac zawieść do miasta i rozdać ludziom na ulicy . Ciekawe czy  taka akcja promocyjna odbilaby się echem w mediach?

Oczywiście że by się odbiła, bo TVN by Cię nagrał i byś był sławny że rozdajesz mięso niewiadomego pochodzenia bez badań 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Gigus napisał:

to moze tak https://www.money.pl/gospodarka/afera-miesna-mieso-wyrzucone-na-pole-sprawa-zajmie-sie-prokuratura-6346910045746817a.html            dziwne dziwy jak ktoś napisze ze bydło tanieje to kazdy zgodnie chórem  przytakuje a na posty o podwyzkach to nikt niewierzy i chce dowodu  

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
42 minuty temu, sylwekbarca2 napisał:

przed chwilą sprzedane terrorysta mały, waga netto 711 kg, cena 8 netto, odbiorca Kowalczyk Częstochowa.

to on bierze też na żywa wage? jakieś pół roku temu dzwoniłem do niego to tylko WBC

Opublikowano (edytowane)

przed chwila dzwonione na sokolow od dzisiaj +50 gr . O 11.60 r 11.83 . 

Do Sylwekbarca ten maly terrorysta nie byl  taki maly jak ci sie wydawalo. "Troche" cie skubnoeli na wadze

Edytowane przez Gigus
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v