Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, krzysieek napisał:

Dobrze gadasz. Choć to ryzyko. Za jakiś czas kupisz tanio cielaki, a za dwa lata może być wołowina w cenie bo sporo ludzi może zrezygnować z produkcji. Zresztą stara zasada mówi aby inwestować w produkcję w czasie dołka.

No o ile jeszcze taki tvn nie będzie pilnować tematu wołowiny aby tu sie nam produkcja znów nie rozkręciła...

Czemu nie stawiasz chlewni? Świnia 3.5 zanim postawisz może akurat będzie po 7zł

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

46 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Jeden kolega napisał że sokołów od poniedziałku +50gr na WBC zobaczymy co ten tydzień przyniesie

zacytuj proszę bo chyba mi to umknęło

Kolega już to zrobił.

Opublikowano

Jarek ja nie będe na ciebie psy wieszał jak inni  powiem tylko jak niezobacze faktury to nie uwierze w podwyżki.

Opublikowano
5 minut temu, karolr2 napisał:

Dadzą dodatki a na wybiciu i klasie zrobią swoje.. 

dokładnie

wiem jak mnie trzepią na świniach. Jak nie na mięsności to na wybojowosci ale zawsze na 10 sztukach 200 zł mnie skroją. podejżewam ze na bydle jest tak samo

Opublikowano
7 godzin temu, tyran3 napisał:

Piter tu niechodzi czym handlować tylko z kim. Polska wołowina ma opinie zepsutą  wiec ubojnie niebędą miały komu śprzedać miesa

jeśli mi udowodnią że nasza wołowina jest gorsza od jakiej kolwiek z innego kraju, jeśli mi ktoś pokaże że w innych krajach nie ma tego zabijania krowy leżącej na mięso to wtedy przyznam że nasza wołowina jest zepsuta.już był tutaj na forum film z niemieckiej ubojni ale przyjaciele z tvn-u swoich panów nie będą opluwać i nie przytoczyli że taka sytuacja była odnotowana w niemczech.wszędzie gdzie jest hodowla, niewazne jaki to kraj są takie przypadki tylko nikt nie sra we własne gniazdo i nie robi afery z tego tylko półmózgi z tvn-u widzą u nas problem i działają na szkode naszego kraju.i niech nikt nie gada że nasza wołowina jest gorsza bo te wielkie tuczarnie na zachodzie czy w usa to dopiero syf nie mięso.nie ważne że ta sztuka normalnie weszła na ubojnie ale nafaszerowana jest wszystkim od cielaka.u nas w miare ekologiczne to jest, pomijając niektórych magików.takze wyzwanie jest dla tych "wspaniałych" i "dbających o nas" reporterków z pierwszej łapanki z tvn-u żeby udowodnić że nasze jest gorsze niż syf z zachodu

• Thanks 2
Opublikowano

tajwan w jakim swiecie ty zyjesz??? nieważne są dowody ważne co w mediach. W mediach mamy najgorszą wołowinne w europie, zabijamy nie humanitarnie, i sprzedajemy padline. Za taki obraz ubojnie w niemczech, Francji i włoszech  tvn zapłacili i taki obraz  bedziesz widział. 

Opublikowano
4 godziny temu, krzysieek napisał:

Dobrze gadasz. Choć to ryzyko. Za jakiś czas kupisz tanio cielaki, a za dwa lata może być wołowina w cenie bo sporo ludzi może zrezygnować z produkcji. Zresztą stara zasada mówi aby inwestować w produkcję w czasie dołka.

No o ile jeszcze taki tvn nie będzie pilnować tematu wołowiny aby tu sie nam produkcja znów nie rozkręciła...

Nie ważne czy "kryzys" czy nie jak trzeba sprzedać to trzeba ... mleko jak było po 70 groszy to też trzeba było sprzedawać nikt nie czekał na lepszą cene
Mleko było po 70 gorszy po czasie jak zaczęło iść do góry to później była lepsza cena niż przed obniżką do tych 70 groszy może być podobnie z bydłem

Opublikowano
40 minut temu, tyran3 napisał:

tajwan w jakim swiecie ty zyjesz??? nieważne są dowody ważne co w mediach. W mediach mamy najgorszą wołowinne w europie, zabijamy nie humanitarnie, i sprzedajemy padline. Za taki obraz ubojnie w niemczech, Francji i włoszech  tvn zapłacili i taki obraz  bedziesz widział. 

krew mnie zalewa jak widzę jak pseudo redaktorek oczernia to co polskie.wszędzie, w każdym kraju to samo się dzieje a niepełnosprytny człowiek myśli że znalazł sensacje.na pewno będzie zadowolony jak pojdzie i w niemieckim markecie kupi niemiecką wołowinkę z niemieckiego leżaka.wtedy będzie mu smakowało i wszystko będzie ok

• Like 3
Opublikowano

Bo taka wołowina będzie z marketu , a nie ze zwierzaka . :ph34r:

Opublikowano
46 minut temu, tyran3 napisał:

Za taki obraz ubojnie w niemczech, Francji i włoszech  tvn zapłacili i taki obraz  bedziesz widział. 

Amerykanie a TVN to ich stacja. Dbają o swój interes. A jak wiadomo ich wołowina jest mocno promowana i wchodzi na rynek europejski. Prawdopodobnie trzeba było nasza wykosić aby dla tamtej zrobić miejsce. Tylko z drugiej strony nasza jest bezkonkurencyjnie tania to czemu mieliby jej nie kupować?

Opublikowano

Nie wiesz jak to jest Adamowicz zabity wina pisu i TVP bo szerzy mowe nienawiści, Ogórek prawie zlinczowana sama sobie winna bo wspiera pis i łamanie konstytucji  i ludzie zdzierzyć tego niemogli i ja przywołali do porządku.

Opublikowano
4 minuty temu, krzysieek napisał:

Amerykanie a TVN to ich stacja. Dbają o swój interes. A jak wiadomo ich wołowina jest mocno promowana i wchodzi na rynek europejski. Prawdopodobnie trzeba było nasza wykosić aby dla tamtej zrobić miejsce. Tylko z drugiej strony nasza jest bezkonkurencyjnie tania to czemu mieliby jej nie kupować?

temu że przecież nasza jest trująca

Opublikowano

Czytam, czytam i czytam, wszędzie przebija się propozycja łączenia się. I co? g g g gunwo. Myślę, że inna rozmowa byłaby gdyby zrzeszyć w grupę rolników ze wsi/kilku wsi, dogadać się ile rocznie sztuk jesteśmy w stanie dostarczyć ubojni po czym skontaktować się z kilkoma, przedstawić ofertę grupy i oczywiście wybrać najkorzystniejszą opcję. Pomijamy tu handlarzyny, mamy większą ilość towaru, a przy większych ilościach zawsze jest inna rozmowa w kwestii ceny itepe itede. Tylko TU JEST POLSKA, nie idzie się dogadać, temu nie pasuje to, temu tamto, na WBC nie sprzeda bo go oszukają na wadze i mięsności i tu również itepe itede. Żadne zrywy, powstania nic tu nie dadzą, komuna gdzie być może byłoby to skuteczne skończyła się 30 lat temu.

To jedna kwestia. Druga kwestia przewijająca się przez ostanie kilkanaście stron to wybory. Ludzie! Pisząc tu, że nie uczestniczycie w wyborach pokazujecie tylko swoją biedę umysłową! Jeśli głosujecie macie prawo być niezadowoleni ze swojego wyboru, ale jeśli nie głosowaliście wcale to przyzwoitość kazałaby milczeć w tym temacie. Tu nie trzeba słuchać propagandy polityków z żadnego obozu w stylu, że głosując na partię X de facto wspieramy partię Y i vice versa. To mrzonka! Tym mącicielom w sumie o to chodzi.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v