Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
59 minut temu, SerafinKot napisał:

Paczka z mlekovity jest tylko cos w tym roku słaba 

Ta paczka, za którą doliczają przy kolejnej fakturze? czy dostajecie jako prezent za darmo??

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, aderus napisał:

u nas paczka  100 zl  potracenie z wyplaty

😑

To może ja im zrobię jakąś paczkę i zażądam pieniędzy? 

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano

Obiło mi się o uszy że w mlekpolu za grudzień 20 gr, pewnie z tego 10 na udział 

Opublikowano
43 minuty temu, aderus napisał:

u nas paczka  100 zl  potracenie z wyplaty

Dokladnie. Wstyd zeby nie zrobic paczki chlopu co wytwarza im surowiec i ta 100 podarowac. Ludzie w robotach dostaja bony na swieta czy jakies upominki a tu wspolczesne niewolnictwo i cykaja po pare groszy a byle gowno w telewizji sponsoruje mlekovitka. Po nowym roku ruszy energia do gory i tak sie zastanawiam czy kolejny raz na polkach zdrozeje a w naszych chlodniach nie.. 

Opublikowano
28 minut temu, Sativa napisał:

Dokladnie. Wstyd zeby nie zrobic paczki chlopu co wytwarza im surowiec i ta 100 podarowac. Ludzie w robotach dostaja bony na swieta czy jakies upominki a tu wspolczesne niewolnictwo i cykaja po pare groszy a byle gowno w telewizji sponsoruje mlekovitka. Po nowym roku ruszy energia do gory i tak sie zastanawiam czy kolejny raz na polkach zdrozeje a w naszych chlodniach nie.. 

A wysłał,choć z raz  Ty,im, kartkę z życzeniami ? Tymi ,, ładnymi'' ?,Tocz o Twoim istnieniu nie wiedzą. Jak kamyczek leży na drodze,to go nikt nie zauważy,co innego jak wyląduje w trampku ?  No zacznij pisać,tylko nie pisz ,,jaśnistych''. Co oprócz adresu  będzie na kartce  ,   Wy  ...........:ph34r: i dalej pusta👀😁

Opublikowano

Żeby dawać paczki na święta i pozniej pobierac za to z wyplaty, to jest to chore... i mleczarnie nie maja wstydu... Zarabiaja na rolnikach z rolnikow żyją i jeszcze takie cos... nie doceniają wgl tej ciezkiej pracy...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

W oddziale w Baranowie paczek nie dostaję, choć słyszałem przy odbiorze faktury, że jednak komuś mieli te paczki rozwozić. Ja i bez tego mam rachunki za nabiał na 250-350 zł. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Thomas2135 napisał:

W oddziale w Baranowie paczek nie dostaję, choć słyszałem przy odbiorze faktury, że jednak komuś mieli te paczki rozwozić. Ja i bez tego mam rachunki za nabiał na 250-350 zł. 

Ja na sanoku nic nie biore bo swoje maslo w sklepie czesto taniej kupie na promce niz w mleczarni...

10 minut temu, radekz200 napisał:

To już firmy paszowe bardziej o nas dbają 😂😂

Haha a jak ostatnio bylem na zywieniu bydla mlecznego z agroloku...bardziej to byl marketing ich produktow. Wiedza tez nie zaskoczyli ale pyszny obiadek no i kilku znajomych z branzy uswietnilo ten czas 😂😂

Edytowane przez Sativa
Opublikowano

trzebownisko juz robi wszystko zeby  nie dodac nic z tej przewidzianej premii  na grudzien,dzis dostalem 4 sms   trzy nie dotyczyly mojej osoby  bylo tak o 8.52 sms  dotyczacy  mikro  innego dostawcy,,8,59 sms dotyczacy innego dostawcy mikro, po drugim  dzwonie do trzebowniska i dowiaduje sie ze nie o mnie chodzi  ,o 9,11 trzeci, o 9,12 czwarty  ostatni juz do mnie  mikrobiologia   we wszystkich smsach  mikrobiologia 103000  dzwonie do trzebowniska  i dowiaduje sie ze musze cos z tym zrobic  na pytanie dlaczego wszystkie  wiadomosci maja te sama ilosc mikro  ha,ha,ha zdarza sie, po prostu a bez komentarza

• Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, Xawier napisał:

Jutro zebranie o 10 to ciekawe co powiedzą hehehe, zobaczymy co Prezes Kogut powie

Pewnie pięknie zapieje jak to te ptaki mają w zwyczaju. Daj znać co ciekawego.

Opublikowano

Mam pytanie trochę nie w temacie, czy jak stosujecie preparat na minotoksyny to przez miesiąc, czy cały czas i czy nie jest to szkodliwe takie dłuższe podawanie?

Opublikowano

martin0000 ja musiałem dostarczyć zaświadczenie że konto jest firmowe, tyle że zakładałem drugie bo nie można było przenieść numeru konta prywatnego na firmowe więc była też zmiana rachunku do wypłaty

Opublikowano

Jeżeli nie zmienia się numer rachunku do wypłaty to nie trzeba 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v