Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

w mlekovicie trzebownisko  juz dodatek za grudzien  nie bedzie wynosil co najmniej 15 gr do litra, tylko 2 g do jed,tl  i 2 gr do jed bialka dodatek bedzie zalezal od parametrow mleka

Opublikowano
11 godzin temu, Łolek napisał:

Jeśli  złożyles pismo przed walnym w2019 to kase dostaniesz przed walnym w 2020 tak jest w statucie i żadne  pismo tego nie zmieni ,ja muszę czekać 5 lat także lepiej zeby nie upadli

A co sie po walnym 2019 zmieniło? 

11 godzin temu, Łolek napisał:

Jeśli  złożyles pismo przed walnym w2019 to kase dostaniesz przed walnym w 2020 tak jest w statucie i żadne  pismo tego nie zmieni ,ja muszę czekać 5 lat także lepiej zeby nie upadli

A co sie po walnym 2019 zmieniło? 

Opublikowano
13 godzin temu, aderus napisał:

w mlekovicie trzebownisko  juz dodatek za grudzien  nie bedzie wynosil co najmniej 15 gr do litra, tylko 2 g do jed,tl  i 2 gr do jed bialka dodatek bedzie zalezal od parametrow mleka

To oszukali, bo jak ktoś ma kiepskie parametry to nie dostanie conajmniej15 gr.

Opublikowano

o ile jeszcze tłuszczu nie zaniżą u mnie  przy parametrach tłuszcz 4.1 biało 3.45 wyjdzie 14-15gr chyba ze prezes bedzie dokladal do tych 15gr. 😁

Opublikowano (edytowane)

Poprostu ktoś w tej firmie jest nie poważny, jak się daje słowo to powinno się go dotrzymać a nie kombinować jak  tu  dać żeby nie dać 

Edytowane przez Jaro70
Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

To oszukali, bo jak ktoś ma kiepskie parametry to nie dostanie conajmniej15 gr.

Racja, ale dla mnie to lepiej bo po parametrach wyjdzie mi 16 groszy :D

Opublikowano

Ale jak mają zamienić te 15 groszy na 2 gr za tłuszcz i białko to to żadna premia tylko zamiana. Premia to dodatkowo chyba jaką dadzą. Jeszcze zaproszenia/powiadomienia na zebranie do Trzebowniska nie przysłali... może zapomnieli że jestem ich dostawcą huehuehue

Opublikowano

Wie ktos coś czy będzie ta premia 40-50 groszy w Piatnicy? 

Opublikowano
4 godziny temu, kr9292 napisał:

Ja nigdy żadnego zaproszenia nie dostałem, a jeszcze mój ojciec całe życie tam mleko oddawał

Chyba nikt z centrali takich informacji nie dostaje poza radnymi 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v