Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, LUKASIU1983 napisał:

No to właśnie w JOGO tak się stało że muszę zapłacić za całe auto 

Z tego co się pytałem kierownika punktu skupu to mówił że wszystkie plotki o przejęciu przez Koło Sieradz i inne mleczarnie to plotki mleczarnia ma się dobrze jest w dobrej kondycji finansowej

Tylko ciekawe czy to mleko pójdzie do utylizacji... Żądaj dokumentu z utylizacji.

• Like 3
Opublikowano

W mlekoplu płacisz około 2,30zł za 1 litr z komory w którym znajduje się twoje mleko. Raczej teraz nie mieszają mleka od jednego rolnika do 2czy 3 komór. Jak wykryto u mnie antybiotyk to w komorze było coś ponad 4900L a komora ma 5500L więc mogli by jeszcze kogoś tam dołożyć a tego nie robią. Druga sprawa że codziennie nie oddajesz takiej samej ilości i jakiś bufor bezpieczeństwa muszą mieć.  Najlepsze jest to, że jeżeli masz wystarczającą ilość udziałów to potrącą Ci z udziałów tą kwotę więc dostajesz normalną wypłatę i nie masz żadnego potrącenia. Najgorsze jest to, że masz zagwarantowaną kontrolę z inspekcji weterynaryjnej. Z własnego doświadczenia powiem wam, że warto samemu się do nich wybrać jeszcze tego samego dnia. U mnie wystarczyło, że zaniosłem kartę leczenia krowy i podałem numer sztuki której omyłkowo został podany antybiotyk no i napisałem krótkie oświadczenie.

• Like 1
Opublikowano

Wielki wuj z podwyżki.

SM MLEKOVITA, Cena mleka na miesiac PAZDZIERNIK 2019 pozostaje bez zmian.

Opublikowano

Kolego @Mistrz18najpierw zastanów się albo poczytaj co to jest skrobia modyfikowana, potem wróć i zobacz jakiego posta wstawiłeś to się razem pośmiejemy :)

Opublikowano

A co to jest te E412 to chyba samo zdrowie jest. Moim zdaniem nagonka na soje modyfikowaną jest bezpodstawna. 

I Mleko z napisem NoGmo jest niezgodne z prawem. Bo nikt nie wykryje mleka GMO. Powinno być napisane Mleko od krów żywionych bez GMO 

Opublikowano

🤦‍♀️ 

To nie ważne jaki jest skład, na moje może mieć milion E..., bo po pierwsze to jest "produkt serowy" - - kazdy ma rozum i w tych czasach powinien patrzeć na skład i pochodzenie dosłownie kazdego produktu, który kupuje. 

Po drugie skrobia modyfikowana...wujek google się kłania.

Po trzecie co do GMO to jest kilka naukowych obiektywnych artykułów na ten temat, warto przyswoić. Przy czym produkt wyżej wspomniany nie ma nic wspólnego z GMO.

A to jest temat ceny mleka 🥳🥳🥳

Mlekpol potwierdzam co kolega wyżej pisał za wrzesień plus 0,04, wróciło potracenie za udziały 0,02 😁 

Opublikowano
1 godzinę temu, Paulina1985 napisał:

🤦‍♀️

To nie ważne jaki jest skład, na moje może mieć milion E..., bo po pierwsze to jest "produkt serowy" - - kazdy ma rozum i w tych czasach powinien patrzeć na skład i pochodzenie dosłownie kazdego produktu, który kupuje. 

Po drugie skrobia modyfikowana...wujek google się kłania.

Po trzecie co do GMO to jest kilka naukowych obiektywnych artykułów na ten temat, warto przyswoić. Przy czym produkt wyżej wspomniany nie ma nic wspólnego z GMO.

A to jest temat ceny mleka 🥳🥳🥳

Mlekpol potwierdzam co kolega wyżej pisał za wrzesień plus 0,04, wróciło potracenie za udziały 0,02 😁 

Zwracam honor, ale dla mnie modyfikowana źle wyglada na składzie produktu

Opublikowano (edytowane)
Dnia 29.09.2019 o 20:54, MarcinZetor8011 napisał:

Tylko ciekawe czy to mleko pójdzie do utylizacji... Żądaj dokumentu z utylizacji.

Dnia 29.09.2019 o 18:38, LUKASIU1983 napisał:

No to właśnie w JOGO tak się stało że muszę zapłacić za całe auto 

Z tego co się pytałem kierownika punktu skupu to mówił że wszystkie plotki o przejęciu przez Koło Sieradz i inne mleczarnie to plotki mleczarnia ma się dobrze jest w dobrej kondycji finansowej

Podpisales deklaracje które  dawali ws antybiotyków  to możesz  mieć  problem . Mleko może  być  najwyzej w 2 komorach bo niby jak się rozlalo na cale auto, jak odchodzilem od nich to celowo do badania oddalem próbkę z kilkoma kroplami bofloxsu wynik mleko czyste ,najdłużej antybiotyk utrzymuje sie po stosowaniu kilku antybiotyków jeden po drugim .Może Krzyś i reszta nygusow próbuje nadrobić  kase bo cenę mają nędzna a dostawców tylko od  nas kilku oodeszło 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, LUKASIU1983 napisał:

Mi w Łodzi obecnie płacą 1.29 brutto jestem na VAT i miesiecznie oddaje ok 26-28 tysięcy 

To ja w polmleku i parametry nie za bardzo przy 16 tys 1,35 ryczałt dlatego twierdze że Jogo przy tym zarządzaniu daleko nie zajadzie

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Też miałem chęć odejść i przejść do polmleku ale gość do którego dzwoniłem obiecał że się odezwie po świętach Wielkanocnych i do tej pory cisza 😂

Też miałem chęć odejść i przejść do polmleku ale gość do którego dzwoniłem obiecał że się odezwie po świętach Wielkanocnych i do tej pory cisza 😂

Opublikowano
2 godziny temu, LUKASIU1983 napisał:

Ale nie powiedział po których 😉  a serio to może już nalapali dostawców, mówią że to też dziady ale ja narazie nie narzekam 

Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

No a którzy to nie są dziady? Chyba Piątnica.

Oto trzeba zapytać dostawców jak tam słodko w gazecie federacji jest cennik i Piątnica 3500 l 1,81 netto🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v