Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, motorader18 napisał:

Szukać innych odbiorców . Animex nawet po 30 sztuk przyjedzie

Animex przynajmniej na Pomorzu się wypiął na indywidualnych rolników,bierze tylko od kontraktowych,nawet oni muszą czekać dłużej na odbiór

Opublikowano
13 godzin temu, Kazik80 napisał:

Jak już Stasiu będzie tak, że musiałbym podpierać się kredytami, to zostawiam ziemię i idę do roboty. Wolałbym sprzedać sam niż komornik ma mi zlicytować gospodarstwo. Przy spadającej opłacalności duże kredyty oznaczają jeszcze większe kłopoty. W dzisiejszych czasach najgorsze jest nastawienie się na konkretną produkcję, tak jak zrobili to hodowcy loch, postawili wielkie porodówki na kredyt, a teraz mają gigantyczny problem i zanim sytuacja się ustabilizuje, to ich już na rynku może nie być...

Ci z wielkimi porodówkami już szykują miejsce na następne chlewnie. Ciągle nieźle zarabiają na warchlakach.

Opublikowano

Jakie pieniadze? Kto dostaje? Byłeś na spotkaniu? Płaciłeś za nie? Bo ja byłem na 2 i za nic nie płaciłem. Jedyna rzecz za jaką się płaci to wpisowe w kwocie 100 zł nowych polskich. Możesz również kupić czapkę zimową za 50 zł. Jak ma być AU niezależna to musi sama się finansować. Bo skąd niby ma brać kasę!? Niemiecki związek rolniczy pobiera opłaty miesięczne od każdego zrzeszonego rolnika przez co ma swój własny budżet! Działa w taki sposób, że nie muszą strajkować a wszystko co muszą to egzekwują od rządu na swoją korzyść. Tylko tam wiedzą, że trzeba się jednoczyć i terenie innych krajow wydaja swoje miesieczniki rolnicze. Ale widzę, że w Polsce to każdy mądry siedzi przed komputerem i umie narzekać i krytykować. Bo tamten wziął pieniądze. Bo Owsiak zły bo oddaje na dzieci 90% a nie 110%. Ludzie opanujcie. Chcesz pomóc nie przeszkadzaj! 

• Like 2
Opublikowano
13 godzin temu, motorader18 napisał:

Szukać innych odbiorców . Animex nawet po 30 sztuk przyjedzie

i co tak zamilkłeś ze swoimi mądrościami,nie umiesz odpowiedzieć bo Twoje brednie by koledzy z forum zgasili?

Rałał a Ty się tak nie wyrywaj z tym że na Kołodziejczaka nie będziesz głosował bo to nie będzie trudne jak gość słowa dotrzyma że nie będzie Lepperem i za stołek do sejmu nie pójdzie ;-))))

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Bartek933 napisał:

@RafaKdziela ile? Od kogo? Za co? Skąd to wiesz?

Nazwiska nie mogę podać na forum .Sprawa wygląda tak ,że Michałowi dają ludzie pieniądze i to jest fakt na spotkaniach .Delegaci też jemu płacą .Są na to listy z  sumami podanymi .Pan Sławek widział to na własne oczy w zeszłym tygodniu na spotkaniu .Dobrze ,że Michał K chce coś zrobić ,,,kurczę ,ale dlaczego tak się zachowuje i za co tą kasę bierze ?.

1 godzinę temu, kopin napisał:

i co tak zamilkłeś ze swoimi mądrościami,nie umiesz odpowiedzieć bo Twoje brednie by koledzy z forum zgasili?

Rałał a Ty się tak nie wyrywaj z tym że na Kołodziejczaka nie będziesz głosował bo to nie będzie trudne jak gość słowa dotrzyma że nie będzie Lepperem i za stołek do sejmu nie pójdzie ;-))))

Spokojnie kolego ,ale się wkurzyłem ,że Michał takiego orła wywija .Ja rozumiem ,że są koszta dojazdu etc .Ale to powinno być publicznie rozliczone ,że wszystko będzie jasne ,a nie gdzieś pod stołem .Dlaczego rolnicy na spotkaniu z Michałem jak jeden mówią ,ze nie dostali rekompensaty suszowej ???? jedni dostali inni nie .A to ,ze nikt nie dostał to jest bzdura .Kolejna sprawa to właśnie kwestia przyznawania rekompensat suszowych dla osób zajmujących się tylko uprawą zbóż i tych ,którzy mają też zwierzęta ...tak jak ja .Dlaczego Michał sobie przypisuje ,ze załatwił takie rozdysponowanie środków ...skoro w tej sprawie nawet jednego pisma nie wysłał do ministra rolnictwa ????? a przypisuje sobie na spotkaniach ,ze załatwił ludziom kasę ,co mają zwierzęta na równych zasadach ,co mają tylko uprawy polowe???? znakowanie zwierząt też jego pomysł jest trudny do ogarnięcia .

Czasami oglądam wywiady z Michałem na necie i dlatego wkurza mnie ,ze ludziom obiecuje złote góry ,a tak się zachowuje ,jak napisałem .

Edytuję z powodu takiego ,że trochę racji Bartek ma .Ja też jestem za tym ,żeby były składki odprowadzane jakieś sensowne i ta nasza gospodarka się kulała .Ale zaznaczam to muszą za tym iść czyny nie tylko obietnice Bartek !!!!!!!

Edytowane przez RafaKdziela
Uzupełnienie danych
  • Like 1
Opublikowano

Jak tak będziemy się czepiać każdego kto coś robi dla rolników i próbuje nas zrzeszyć w jeden związek to nigdy nic nie osiągniemy. Lepiej przyczepić się że wziął kasę zamiast cieszyć się że w końcu coś się dzieje. Zapytałeś go na spotkaniu dlaczego bierze kasę pod stołem?

Opublikowano
  1 godzinę temu, kopin napisał:

Spokojnie kolego ,ale się wkurzyłem ,że Michał takiego orła wywija .Ja rozumiem ,że są koszta dojazdu etc .Ale to powinno być publicznie rozliczone ,że wszystko będzie jasne ,a nie gdzieś pod stołem

Spoko ,Rafał pierwsza część mojego poprzedniego posta nie była skierowana do Ciebie 😉

• Thanks 1
Opublikowano

Żadna kasa nie idzie pod stołem. Są listy osób wpłacających ogólnodostępne dla członków AU. Rafał z Twojej wypowiedzi to zabrzmiało tak jakby ludzie słali mu pieniądze jak Rydzykowi. Chłopak robi dobra robotę. 

ay0sbc.jpg

Opublikowano

Dokładnie ile i od kogo bierze Pan Kołodziejczak? wpisowe do Agro unii kosztuje 100 zł może o to chodziło że ludzie mu dają te pieniądze.... ja nie widzę większego sensu że niby ktoś miałby mu napychać kiebzę przecież chyba nikt nie jest tak głupi?! a Pan Michał jest widać człowiekiem bardzo inteligentnym i raczej nie pozwoliłby sobie w tym momencie na popsucie własnego wizerunku....

Opublikowano
2 godziny temu, RafaKdziela napisał:

Nazwiska nie mogę podać na forum .Sprawa wygląda tak ,że Michałowi dają ludzie pieniądze i to jest fakt na spotkaniach .Delegaci też jemu płacą .Są na to listy z  sumami podanymi .Pan Sławek widział to na własne oczy w zeszłym tygodniu na spotkaniu .Dobrze ,że Michał K chce coś zrobić ,,,kurczę ,ale dlaczego tak się zachowuje i za co tą kasę bierze ?.

Spokojnie kolego ,ale się wkurzyłem ,że Michał takiego orła wywija .Ja rozumiem ,że są koszta dojazdu etc .Ale to powinno być publicznie rozliczone ,że wszystko będzie jasne ,a nie gdzieś pod stołem .Dlaczego rolnicy na spotkaniu z Michałem jak jeden mówią ,ze nie dostali rekompensaty suszowej ???? jedni dostali inni nie .A to ,ze nikt nie dostał to jest bzdura .Kolejna sprawa to właśnie kwestia przyznawania rekompensat suszowych dla osób zajmujących się tylko uprawą zbóż i tych ,którzy mają też zwierzęta ...tak jak ja .Dlaczego Michał sobie przypisuje ,ze załatwił takie rozdysponowanie środków ...skoro w tej sprawie nawet jednego pisma nie wysłał do ministra rolnictwa ????? a przypisuje sobie na spotkaniach ,ze załatwił ludziom kasę ,co mają zwierzęta na równych zasadach ,co mają tylko uprawy polowe???? znakowanie zwierząt też jego pomysł jest trudny do ogarnięcia .

Czasami oglądam wywiady z Michałem na necie i dlatego wkurza mnie ,ze ludziom obiecuje złote góry ,a tak się zachowuje ,jak napisałem .

Edytuję z powodu takiego ,że trochę racji Bartek ma .Ja też jestem za tym ,żeby były składki odprowadzane jakieś sensowne i ta nasza gospodarka się kulała .Ale zaznaczam to muszą za tym iść czyny nie tylko obietnice Bartek !!!!!!!

Przepraszam że nie na  temat ale szlag mnie trafia , niech z rok podziała dopiero wtedy można cokolwiek sensownie powiedzieć ,ocenić.Na razie to wygląda obiecująco, co mnie zaczyna dziwić Twierdzisz że guzik dotychczas zrobił to skąd zaczyna się  szukanie na siłę jakiegoś ,, haka" aby Go zdyskredytować , jak na razie to są prywatne fundusze członków,sympatyków i nam nic do tego[może nawet wydać nawet na panienki],zawsze możesz pójść tą samą drogą i zrobić kasiorę,co do suszowego u nas nikt nie dostał co miał straty pow 30 tyś,cena tuczników od 3 tyg  4-4,05 netto ,oby nie było gorzej,widać słabe,, chińskie"" światełko w tunelu[Chiny na obecną chwilę 7,70 kg zywca]

Opublikowano
2 godziny temu, mateusz1151010 napisał:

Do kogo sprzedawałes?

Do tego co najlepiej płaci 😂😂😂😂😂.Z Wilkucicami jest tak że chyba  jedyni w Polsce podają cene brutto dla RR.Ciekawe czy jakiś vatowiec 

Im sprzedaje i ile mu płacom???

Opublikowano
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Żadna kasa nie idzie pod stołem. Są listy osób wpłacających ogólnodostępne dla członków AU. Rafał z Twojej wypowiedzi to zabrzmiało tak jakby ludzie słali mu pieniądze jak Rydzykowi. Chłopak robi dobra robotę. 

ay0sbc.jpg

Niby jaką dobrą robotę robi ?????? powiedz mi proszę ???

konkretne przedstaw argumenty ????

Opublikowano

Jednoczy ludzi. Co do tej pory wszystkie partie niszczyły z komunizmem na czele. Rządź i dzieł. Hasło naczelne PiS. 

Rafał z calym szacunkiem dla Twojej osoby prosze powiedz jaką kasę dostaje Michał i ile. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v