Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zobaczysz , że w końcu coś pierd.olnie... za dużo tej niesprawiedliwości..

Opublikowano
11 minut temu, zetorki12 napisał:

Jak zwykle - rolnik wszystkiemu winien i to On powinien za to zapłacić . Mają z czego , tyle dopłat za darmo biorą , to mogą płacić .... A do .... to wszystko .O.o

Kuźwa , tak jakby miasta to na innych terenach stały niż terany wiejskie . Tam zwierzynie się nie należy ...

ooo . Jakim cudem te artykuły mi się wkleiły ???

Screenshot_2019-01-09-20-25-06.jpg

Screenshot_2019-01-09-20-22-57.jpg

Screenshot_2019-01-09-20-20-57.jpg

Dzięki kolego ,że zamieściłeś te wypowiedzi miastowych ,czy kogo tam .Teraz wiem ,że czas na zawijanie interesu i glebę trza podzielić na działki .A cwaniaki z miasta między innymi z Tucholi ,bo to moje strony niech wpier...dala...ją mięsiwo naładowane sterydami z Niemiec .

Kij im w du..e 🙂

• Like 1
Opublikowano

top agar to pismo dla  obszarników nie dla rolników. choć jedno trzeba przyznać brak konkretów. sumek666 wrzucił mi video ze spotkania  i o ile Agrounia dobrze zdjagnozowała problemy o tyle rozwiazań zadnych nikt nic niezaproponował((((((( 

Opublikowano (edytowane)

Damian pewnie zazdrości, że kuzyn odwozi ziarno z pola latem nowym klimatyzowanym traktorem,  a on w tym czasie jedzie nad morze na weekend Volkswagenem zakupionym po narodzinach drugiego dziecka... Trzeba takich zrozumieć, to zawistna hołota... Jak rolnik jeździł starym Ursusem i wieczorem ledwo słyszał, to był głupim chłopkiem traktowanym z politowaniem, a teraz tego samego rolnika się od byznesmenów wyzywa, bo po latach harówy odłożył na nowy ciągnik. Zresztą nie trzeba od razu szukać w mieście, wystarczy poczytać posty Rolnika1973 jak hejtuje każdą nową maszynę.  Kiedyś taki światły miastowy powiedział mojej mamie, że on to sobie pójdzie na emeryturę, a ona do śmierci będzie ryć w ziemi. Miastowi sami się brzydzą tej pracy, ale odrobiny luksusu już zazdroszczą, bo jak to jest, że on sobie jeździ po polu i wieczorem nie jest umorusany jak murzyn. A i jeszcze dopłaty za to dostaje!

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, RafaKdziela napisał:

Dzięki kolego ,że zamieściłeś te wypowiedzi miastowych ,czy kogo tam .Teraz wiem ,że czas na zawijanie interesu i glebę trza podzielić na działki .A cwaniaki z miasta między innymi z Tucholi ,bo to moje strony niech wpier...dala...ją mięsiwo naładowane sterydami z Niemiec .

Kij im w du..e 🙂

No właśnie to nie ja to wstawiałem . Po edycji posta nagle mi wyskoczyły . Ktoś inny wstawił , a ja złapałem przez przypadek .

Opublikowano

@tyran3 nie do końca. Chociaż jest w tym troszkę racji. Na samym wczorajszym spotkaniu nic nie padło choć ludzie oczekiwali, że w jeden wieczór zostaną rozwiązane wszystkie problemy. Tak się nie da. Wiem To ja, wie to AU i wiecie to Wy. Michał to taki sam człowiek jak my. Uczy się na błędach. Brak zaufania w nas jeden do drugiego, kłótnie ot chociażby dlaczego krowiarz ma 30 litrów więcej niż świniarz? To świniarz ma widłami wywalić gnój? Czy ma przerobić wszystko na resztą a później słuchać, że świnie są trzymane jak w fabryce? 

Jutro tj. 10.01 jest zaplanowane kolejne już spotkanie z ministrem Ja nic nie mogę. Na pewno jego efekty będą na profilu AU na FB. Spotkanie ma dotyczyć m.in. znakowania produktów wieprzowych oraz ziemniaków czy i w jaki sposób zostało to zrealizowane. Będę omawiane i egzekwowane kolejne punkty naprawy rolnictwa. Minister  dobrze wie że rolnicy strajkuja zima i trzeba przeczekać do kwietnia-maja i ma spokój do wyborów. Ale ni ch*ja. Nie można mu odpuścić.

Opublikowano

No nic, skomentowałem raz, zobaczymy jaki będzie odzew. Odświeżyłem facebooka i oczom nie wierzę, k...uwa, znajomy z gimnazjum, syn jednego z większych trzodziarzy w swojej wiosce udostępnia petycję w obronie dzika, poza tym jeszcze kilku roztropków. Jeśli to ma takie zasięgi to z odstrzałów chooooj dooopa i kamieni kupa bo "nie można zabijać dzika, w tym prośnych loch "

Opublikowano

W każdym razie widać gołym okiem ,że te działania rządu są specjalnie tak zrobione ,żeby ludzi z miasta napuścić na gospodarzy .To jest celowe działanie .Tak samo sprowadzanie mięsa z Niemiec i warchlaków ,etc .Byłem zwolennikiem obecnej władzy ,lecz widzę ,że oni teraz chcą świadomie niszczyć rolnictwo w PL i to robią .

• Like 2
Opublikowano

sumek ale tam sami badylarze   filip pawlik nigdy w zyciu świni nie miał u siebie, heheheh wiec o czym oni bedą z ministrem gadać. To trzeba z gotowymi rozwiazaniami jachać i domagać sie ich wprowadzenia inaczej to próżne gadanie

Opublikowano

Miastowi nie mają pojęcia jak się przenosi wirus czy co robi dzik,podpuszczają miastowych i ekologów że populacja bd wybita do 0 a to nie prawda zmniejszyć populacje.Gdzie byli ekolodzy jak rolnik musiał zabić swoje świnie kur.... no nóż się otwiera w kieszeni banda debili i głupków.Dzik ma ogromną rolę w lesie no tak hahaha przeoruję ściółkę w poszukiwaniu pędraków tym samym siejąc dziką trawę i las zarasta,nie wspomnę na łąkach to samo dzieje.

Opublikowano
13 godzin temu, kopin napisał:

jak bardzo południowa ,skąd jesteś?

Okolice Ostrowa Wlkp. Ogólnie aut z żywcem jeździ w pizdu, ale trzeba się zapisywać i może łaskawie odbiorą.

Opublikowano
Przed chwilą, RafaKdziela napisał:

W każdym razie widać gołym okiem ,że te działania rządu są specjalnie tak zrobione ,żeby ludzi z miasta napuścić na gospodarzy .To jest celowe działanie .Tak samo sprowadzanie mięsa z Niemiec i warchlaków ,etc .Byłem zwolennikiem obecnej władzy ,lecz widzę ,że oni teraz chcą świadomie niszczyć rolnictwo w PL i to robią .

Pieniędzy ci przecież nie dadzą, bo nie mają więc... "dziel i rządź" :) . Wielkie mieszczuchy jeszcze po kolanach przyjdą do wsioków, wystarczy 1 dzień bez prądu i internetu. Wtedy są odcięci od jedzenia i pieniędzy (karty płatnicze i różne inne bzdetne płatności zbliżeniowe)...

Opublikowano

Tyran przy stole może tak. Akurat samego FP nie znam ale innego aktywnego chłopaka znam osobiście i zwierzęta ma. Więc nie do końca to tak jak mówisz. Masz gotowe rozwiązania? To dawaj. Tylko realne a nie oderwane o rzeczywistości. I odstaw piwo ;)

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, chuck00 napisał:

Okolice Ostrowa Wlkp. Ogólnie aut z żywcem jeździ w pizdu, ale trzeba się zapisywać i może łaskawie odbiorą.

ja następne miasto na 11 za Ostrowem,tez czekałem za odbiorem od świąt

Opublikowano

tak,to miasto ,brawo;-)

Przed chwilą, sumek666 napisał:

Kopin to jak wyjdę na ulice i będę jechał na plď to mnie zatrzymasz? :D

napisz tylko kiedy,mam 100 m do 11

Opublikowano
5 minut temu, sumek666 napisał:

Tyran przy stole może tak. Akurat samego FP nie znam ale innego aktywnego chłopaka znam osobiście i zwierzęta ma. Więc nie do końca to tak jak mówisz. Masz gotowe rozwiązania? To dawaj. Tylko realne a nie oderwane o rzeczywistości. I odstaw piwo ;)

sumek pierwsze z brzegu  odrócony vat. Brak zwrotu 8 %/7% (  dla rycałtowca)dla ubojni i masarni  jezeli nie kupi zywca od rolnika indywidualnego. Kupowanie od handlarzy i posredników wiazało by sie z brakiem zwrotu vatu dla ubojni. skończyli by sie handlarze i tucz kontraktowy jeszcze by budrzet zarobił.  To jest konkretne rozwiazanie

Opublikowano
Przed chwilą, tyran3 napisał:

sumek pierwsze z brzegu  odrócony vat. Brak zwrotu 8 %/7% (  dla rycałtowca)dla ubojni i masarni  jezeli nie kupi zywca od rolnika indywidualnego. Kupowanie od handlarzy i posredników wiazało by sie z brakiem zwrotu vatu dla ubojni. skończyli by sie handlarze i tucz kontraktowy jeszcze by budrzet zarobił.  To jest konkretne rozwiazanie

Gdyby to wprowadzili to handlarzyny by Ci gospodarstwo spaliły. ;) Osobiście dla mnie pomysł bomba, a nie te protezy Ardanowskiego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v