Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie doceniasz tego narodu oni jeszcze pedałami i palikotami skarzeni nie są, a po drugie a jakie my mamy dowódstwo??? 100% sztabu co widziało wojne na misjach jest na emeryturze a teraz są dowódcy Macierewicza co wojny zaden nie widział. 

Opublikowano
55 minut temu, kanalia36 napisał:

Nie doceniasz tego narodu

to nie jest naród. to zlepek bandy nieudaczników, którzy przez setki lat byli albo pod naszym albo pod ruskim butem

naród ma tożsamość i bohaterów a oni mają tylko jednego bohatera

Opublikowano (edytowane)

a tak dopytam od kiedy polska jest eksporterem miesa wiepszowego netto ?                             ukraina to specyficzny kraj i te swoje czarnoziemy też mogą wyjałowić jak bedą tylko ciągnąć a nic w zamian nie dawać .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Dorwą się do tego Duńczycy i Niemcy to nas zaleją żywnością.

Oni już tam dawno są niektóre firmy od lat 90 ,np Goodvalleyzaklady Sokołów,wedlug różnych danych  w Rosji i na Ukrainie poprzez spółki zoo  mają po kilkaset tyś hektarów, cena dzisiaj odstawionych 7szt 6zł/netto, kolego @jarecki w profilu glebowym w zach Ukrainie grubość warstwy czarnoziemu wynosi ok 6m do ok 11 m w ok morza czarnego , żeby go trwale zdegradować potrzeba kilkudziesięciu lat,dzisiaj już są technologie  aby temu zapobiec,ewentualnie spowolnić ten proces[najprostszy to orka na głębokość 1m co kilkanaście lat]

Edytowane przez ws71
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

a tak dopytam od kiedy polska jest eksporterem miesa wiepszowego netto ?                             ukraina to specyficzny kraj i te swoje czarnoziemy też mogą wyjałowić jak bedą tylko ciągnąć a nic w zamian nie dawać .

Ukrainę rozbiorą na części kilka państw już o tą ziemię zadbają , aby to pokojowo się skończyło .

Opublikowano

Jak ładnie   idzie  na zachód .....      jak Ruskie  w 45-,      https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/asf-w-lubuskiem-wirus-40-km-od-granicy-z-niemcami,90254.html

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Y635 napisał:

a czego nie wiesz??? data - jakim środkiem robiłeś ile tego było i czym robiłeś.  

Ja na maty leje virkon oczywiście tak od oka, natomiast dezyfekuje na sucho dezosanem po wywalaniu obornika z komory, a wywalam po sprzedaży albo raz na miesiąc.

Edytowane przez kanalia36
Opublikowano

Możliwie jak najwyższy odstrzał dzików, zabezpieczenie przez służby porządkowe możliwości polowań i zapewnienie środków finansowych na bioasekurację i odszkodowania, to główne postulaty KRIR w związku z szerzącym się w naszym kraju afrykańskim pomorem świń

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/krir-apeluje-o-calkowita-depopulacje-dzikow,90278.html

Opublikowano
4 godziny temu, QuQurydza napisał:

Możliwie jak najwyższy odstrzał dzików, zabezpieczenie przez służby porządkowe możliwości polowań i zapewnienie środków finansowych na bioasekurację i odszkodowania, to główne postulaty KRIR w związku z szerzącym się w naszym kraju afrykańskim pomorem świń

https://www.agrofoto.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/krir-apeluje-o-calkowita-depopulacje-dzikow,90278.html

Kiedy te odstrzały by niby miały być , w Grudniu raczej nie , styczeń ale czy  ekolodzy pozwolą na to to jest pytanie ?  .

Opublikowano

Odszkodowanie to fikcja. Pod publiczkę dla tv i mieszczuchów.

Bioasekuracja bioasekuracją ale sprawiedliwość musi być po PIW stronie. 

Nie ma sensu się szarpać. Najprawdopodobniej od jutra bedziemy już w żółtej strefie. 

• Like 1
Opublikowano

a co miałem uśmiech wkleić ,mój już stary byk to pinset nie dostane wiec musze zapier....ć  i w du...e mam ich obietnice i srebrniki,aby żeby mi nie przeszkadzali swoją głupotą i kretyńskimi pomysłami

• Like 1
Opublikowano

I o to przeszkadzanie się rozchodzi. Przyjedzie strefa i jak masz małe prosiaka to w miarę ok. Jak masz takie większe do sprzedaży to Ci zablokują sprzedaz na 40 dni i w 39 ubiją bo nie masz dobrostanu

Opublikowano (edytowane)

My , ludzie wschodu już od dawna o tym pisaliśmy . Reszta teraz dopiero się budzi ? Wszyscy w d*pie mieli jak niszczono hodowlę świń na wschodzie . Co teraz ??

Edytowane przez zetorki12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v