Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kanalia36 napisał:

Kolego bez wołowiny jak dodasz 10 kg wołowiny i dolejszesz wody to tak jak sołtys mówi pod 100 kg kiełbasy.

Ostatnio na około 50 kg mięsa wody dodane max 2 litry.

Aby było 100 kg to trzeba jeszcze z 15 litrów wody dodać a to już będzie za dużo względem mnie.

Opublikowano
3 minuty temu, Sadek napisał:

Aby było 100 kg to trzeba jeszcze z 15 litrów wody dodać a to już będzie za dużo względem mnie.

80 kg wieprzowiny plus 10 kg wołowiny plus troszkę wody= ok. 100 kg kiełbasy od uznania rzeźnika ile chce dać 

W każdym razie ja poszedł bym w jakość  i sprzedał drożej. Jezeli ktoś ceni jakośc to te 30 zł za dobrą kiełbase zapłaci skoro w supermarketach  dającą się zjeść poniżej 25 zł obecnie nie kupi a jeżeli ktoś wybrzydza ze drogo niech kupuje chłam i mi tyłka nie zawraca.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 27.12.2019 o 21:17, kanalia36 napisał:

To się odwołuj. 

Niestety sokołów mnie też ze 4 razy tak uwalił  250 zł poszło w cholere, dlatego jak mam takiego poza limitem to w ucho daje i do lodówy

Dostałem odpowiedź że ich system nie uznaje przecinków i tak 120,0 na fakturze ważyło np 120.4 i zostało potraktowane jako klasa C. A inny przedział - na fakturze 110.0 jest traktowane wszystko jako klasa E, gdzie zgodnie z tym tokiem myślenia też powinno zaliczać się do E1, bo powyżej 110kg już jest E1, taki paradoks.

Dodam, że w umowie nie ma nic wspomniane o tym, że system nie uznaje przecinków 

Edytowane przez krilan06
Opublikowano

Tak nie bardzo łapię ,waga jest zaokrąglana do pełnych kilogramów na fakturze a na linii ubojowej ważą półtusze do dziesiętnych kilograma i stąd nieścisłości,miałem przypadki półtusz 115,0 cena normalna,waga 115,4 cena -10%

Opublikowano (edytowane)

W umowie mam przedziały np od 110,1 do 115 i 115,1 do 120 a okazuje się że system wpisuje tylko np 109.0; 106.0; 110.0 - po przecinku zawsze jest zero.

Radca prawny przejrzał moją umowę i stwierdził, że jest duża nieścisłość bo np 110,5kg jest zaokrąglane do 110kg a 120,5 już do 120 nie i jest traktowane poza klasą i nie ma o tym wspomniane w umowie, ale standardowo będzie to bardzo trudne do wygrania w sądzie. Mogę jedynie na przyszłość upominać się o zmianę tego w przyszłej umowie. 

Edytowane przez krilan06
Opublikowano
2 minuty temu, 90210grzesiu napisał:

Jak masz tą umowę to odbierali terminowo świnie rok temu jak się zastój zrobił, czy mieli problem i nie chcieli wziąć?

Musiałem zapisywać z dużym wyprzedzeniem

Opublikowano
kanalia36 napisał:

3 minuty temu, Sadek napisał:

80 kg wieprzowiny plus 10 kg wołowiny plus troszkę wody= ok. 100 kg kiełbasy od uznania rzeźnika ile chce dać 

W każdym razie ja poszedł bym w jakość  i sprzedał drożej. Jezeli ktoś ceni jakośc to te 30 zł za dobrą kiełbase zapłaci skoro w supermarketach  dającą się zjeść poniżej 25 zł obecnie nie kupi a jeżeli ktoś wybrzydza ze drogo niech kupuje chłam i mi tyłka nie zawraca.

jak byś do tradycyjnej polskiej kiełbasy dodał wody to już żadnej kiełbasy od ciebie bym nie kupił

• Like 1
Opublikowano

Pisałem o kiełbasie na handel jak robi mój rzeźnik.  A co bys kupił a co nie to wiesz jak jesz 20  lat kiełbase z Dino to  zjesz nawet kiełbase swojską polską z psa:D mieszczuchy kupują jak widze  nieraz to co mój kot nawet osikac nie chce)))))

Opublikowano
3 minuty temu, kanalia36 napisał:

Pisałem o kiełbasie na handel jak robi mój rzeźnik.  A co bys kupił a co nie to wiesz jak jesz 20  lat kiełbase z Dino to  zjesz nawet kiełbase swojską polską z psa:D mieszczuchy kupują jak widze  nieraz to co mój kot nawet osikac nie chce)))))

Jest jakas grupa spoleczna ktora ci krzywdy nie zrobila?

Ktos trzyma opasy- debil, doklada. Ktos trzyma na mleko- debil, doklada. Handlarz- zlodziej. Ludzie z miasta chcacy kupic swojska kielbase- mieszczuchy z mniejszymi wymaganiami od kota.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Kentar napisał:

Jest jakas grupa spoleczna ktora ci krzywdy nie zrobila?

Ktos trzyma opasy- debil, doklada. Ktos trzyma na mleko- debil, doklada. Handlarz- zlodziej. Ludzie z miasta chcacy kupic swojska kielbase- mieszczuchy z mniejszymi wymaganiami od kota.

Kentar o mleku nigdy sie nie wypowiadałem,  opasy masz racje ,handlarz = złodziej, a ludzie z miasta poprostu zapomnieli jak smakuje dobra żywność, są tak przyzwyczajeni do chłamu z supermarketu ze kupują za duże pieniadze to co mój kot nie traci łapą. Dlatego podejżewam ze 90 % nie wyczuje ze je stara maciore z wodą.  

Uważam ze wystarczy robić jak do siebie wyroby i masz klienta na zawsze   lepiej mniej wyrobów robić a drożej ale o super jakości

Opublikowano
kanalia36 napisał:

kiełbasy mam swoje i wiem jak smakuje A jak bym miał kupić kiszkę z wodą i po rozmrożeniu ją jeść to dziękuję

Opublikowano
1 minutę temu, mikcom20 napisał:

kiełbasy mam swoje i wiem jak smakuje A jak bym miał kupić kiszkę z wodą i po rozmrożeniu ją jeść to dziękuję

Bo ty jestes smakosz jak ja, ale 90 % klientów supermarketów by zjadło jeszcze pochwaliło smak))))

Opublikowano
4 minuty temu, AdamRo napisał:

kanalia36. Ty gorszy oszust niż Kentar :)

Adaś ja nie sprzedaje wyrobów ale  mój osobisty rzeźnik to robi i kozysta z mojej zamrażarki to orientuje się co i  jak

Opublikowano
3 minuty temu, Kentar napisał:

Czyli jestes i tak zaangazowany w caly proceder, prawie jak naganiacz bydla dla handlarza, a to przeciez jeden i ten sam ch*j na rowni co handlarz!

ja nie naganiam klienta tylko urzyczam zamrazarki , Kolega kentar retoryke Putina stosuje, heheh

Opublikowano

do wiejskiej zawsze sie dawalo wode-a dokladnie do wolowiny,jesli sama wieprzowa to nie znam technologii, ciekawe jak mozna zrobic kiszke bez wody ??? jak utaic kasze ??

z innej beczki-swina ma rozyce,weterynarz dal mi trzy strzykawki,jedna to antybiotyk a te dwie  z przezroczysta zawartoscia-to surowica czy cos ?????-spieszylo mi sie i nie dopytalem , tyle pisal ze zapomnial dopisac dawkowanie, tyle lat nie mialem tej choroby ze juz nie pamietam szczegolow,  zaaplikowac jej oby dwie czy co, o tej porze nie bede dzwonil..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v