Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Związki za wasze pieniądze robią wały na miliony. A tutaj cisza i zbiórki na kolejne protesty. Zróbcie porządek na własnych podworkach z nierobami a nie od razu do Sejmu.
Opublikowano
No pstryknę palcem i zmienię wszystko na już 😉 Człowieku, cały czas dopuszczasz się perfidnych i paskudnych manipulacji, kłamiesz. Piszesz to co wygodne dla Ciebie a nie odpowiadasz. Dokładnie jak bym rozmawiał z ministrem rolnictwa, ja mu konkretne pytanie a on mówi swoje.
Opublikowano (edytowane)

A w sejmie to jedynie podwórko dla jednych i tych samych ? Może już czas na nowe twarze ? Czy nowi jakichś dodatkowych pieniędzy potrzebują , czy martwisz się tym że obecnie zajmujący miejsce w ławach nie odnajdą się w szarej rzeczywistości , którą zgotowali innym ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Ja czysto teoretycznie . Nie mam związków z żadną partią .

Opublikowano

Yoda to do mnie ? Ja chętnie bym widział młode twarze w sejmie . Jeżeli tylko zechcą startować , to mogą liczyć na mój głos .

Opublikowano
To ma być ruch rolniczy. Taki, że jak idziemy w 3 trzy osoby gadać z ministrem to on nie oleje nas ciepłym moczem tylko będzie wiedział, że za tymi trzema osobami stoi kilka tysięcy rolników i jeśli by olał to będą tego konsekwencje.
  • Like 1
Opublikowano
A ja chciałbym fachowców a nie golodupcow którzy idą się dorobić. Wyobrażacie sobie obrady Sejmu z tą zgraja z protestu? Cały świat miałby niezły ubaw.
Opublikowano

Jestem za. Ale nie może to być ruch wszystkich branż bo każdy ma inny interes.

Szczepanitoo napisał:

To ma być ruch rolniczy. Taki, że jak idziemy w 3 trzy osoby gadać z ministrem to on nie oleje nas ciepłym moczem tylko będzie wiedział, że za tymi trzema osobami stoi kilka tysięcy rolników i jeśli by olał to będą tego konsekwencje.

Opublikowano

Nie gorszy jak np z Macierewicza na stanowisku ministra obrony .

Po za tym chłopaki potrafili nakierować Ardanowskiego na dobre tropy , to kto miał lepsze informacje i orientował się w stanie faktycznym ?

Opublikowano
A to nie mogą być ludzie z każdej branży? To ja jako warzywnik jakoś Ci przeszkadzam w opasie bydła? Kłócą się nasze interesy? Ktoś tu pisał, że drobiarze mają się dobrze i nie strajkują. Już do mnie dwóch dzwoniło jak wygląda sytuacja, człowiek tłumaczył jak to wygląda, mówił że jeden rok może dołożyć, drugi jakoś też ale więcej się nie da. A mówił, że od nowego roku chcą otworzyć nasz rynek na drób z Wietnamu i Brazylii. Dzisiaj też ma być protest drobiarzy. Czy będzie zobaczymy. Zrozum, że ważna jest równowaga tak jak napisałem, jak Tobie będzie źle, to mają za Tobą pójść inni bo to też w ich interesie, żeby ta równowaga była zachowana.
Opublikowano
Co do izb na tą chwilę Ci nie odpowiem. Co do związków musimy wpłynąć na zmianę ustawy. Bo siedzą tam ludzie którzy zrobili sobie z tego zawód. Trzeba zmienić sposób rozliczania związków. Bo na tę chwilę muszą się rozliczyć tylko z 70% dotacji itp. Fundusze promocji żywności, ogromna defraudacja pieniędzy. Każdy wie, jak to wygląda. Ale sam tego nie zrobię, do tego potrzeba ludzi i pomysłów. Ja też nie jestem alfą i omegą.
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kolego wyjeżdzasz z izbami a bez zmiany prawa tego nie da się ruszyć,a kto zmienia prawo,nikt normalny nie kandyduje do izby,kumaci którzy byli  jedna kadencję mówią nigdy więcej ,normalnie kwadratura koła,zresztą dominują tam starzy wyjadacze,którzy praktycznie od 89 roku zaliczyli wszystkie partie po kolei

Edytowane przez ws71
  • Like 1
Opublikowano
Bo tam też siedzi klika. Na najniższym szczeblu są rolnicy, którym zależy do dobru rolnictwa i chcą działać, ale ile moi koledzy złożyli pism, wniosków, propozycji i nic. Wszystko ginęło na wyższym szczeblu.
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

ze 2 lata ciagnie sie temat w PFHBIPM [ federacja mleczna ] wypłaty po kilka dziesiat tysiecy a banachowi  i tak nic niezrobią a honoru niema aby odejsc tak samo w innych zwiazkach te same mordy od tylu lat dopiero serafin troche beknął  tam trza granat rzucić i dopiero wybrac nowych a jak popróbują  nowi dobrego koryta to i znich bedzie              ,,  ch... d*pa i kamieni kupa ''  .   Raz w miesiącU    artytkuł w TPR  na temat federacji mlecznej jak kase robią 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
I dalej ma siedzieć? Kolega kargo napisał że jak podniósł temat przekretow to 33 z45 było za tym żeby go uciszyc. Rolników nie parlamentarzystów. O czym to świadczy?