Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie . Ale to nie oznacza , że krytykować nie można , ani też innymi zastąpić .

Opublikowano
51 minut temu, zetorki12 napisał:

Potwierdza , zaprzecza . Zmienia to coś ? Ważne żeby coś robić dla rolnictwa .

Nie wierzę że jesteś tak naiwny że jedna osoba może cokolwiek zmienić w sejmie....... większość z tych protestujących tyko czeka by stawiać kolejne chlewnie więć nie gadajcie bzdur że w kwesti opłacalności cokolwiek się zmieni

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Kurde , jaka intelygencja - nie oglądać i wiedzieć co było . Normalnie Maciej -wróż .

Ty masz jakieś ciekawe, własne poglądy, bo widzę, że tylko starasz się być blyskotliwy i nic więcej...

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, damianzbr napisał:

1. Zobacz na dyspozycje agrounii

Screenshot_2018-12-15-07-14-47-993_com.android.browser.png

pt. 9

Jak rząd ma wypracować możliwość ponownego eksportu na chłonny rynek wschodni skoro to rosja nałoyła sankcje na nas? Czy minister ma jechać do putina i pistoletem przy skroni na nim wymusić zmiany decyzji?

pt. 10. odnoszący się do swobody wypowiedzi w internecie. jaki bezpośredni związek ma to z rolnikami.

8. pt

bez jakiegokolwiek zarysy sprecyzowania.

2. Poszukaj sobie kilka str. wstecz.

3. Jeśli jest wzrost gospodarczy a ty chcesz zmiany włodarza na jakiegoś krzykacza kołodzejczyka który jest czyjąś marionetką jak petru, to z tobą nie jest dobrze, oj nie jest.

PO  pierwsze to najpierw polska z UE nałożyła sankcje na Rosję A oni odpowiedzieli kontrsankcjami. Ja osobiście to popieram ale dlaczego tyko rolnicy mają płacić za to bo Rosja wprowadziła embargo na naszą żywność i tylko my tracimy. A węgiel i ropę to sprowadzamy ile wlezie. 

Internet to ostatni bastion gdzie można niezależnie więcej powiedzieć bo z TVP i TVN wiadomo jaki przekaz idzie. Ostatnio nawet FB próbowało ograniczać zasięg UWZ nie wyświetlają powiadomień tych co ich polubili.  I raczej to nie przypadek bo takie praktyki są dobrze znane

8 to właśnie znakowanie żywności 

Zabaczyny jaki beziesz kozak jak przyjdzie recesja A przyjdzie bo takiego socialu  jako dziś mamy żadna rozwijająca się gospodarka nie udzwignie i wtedy do tego do samego zlecenia będzie 10 przewoźników startowało i zejdą zestawek i wtedy Ty rozkraczysz się na drodze i będziesz płakał jaką to bieda.  Osobiście ci tego nie życzę ale w życiu bywa różnie także trzeba być człowiekiem A  nie takim bufonem jakim jesteś w tej sytuacji. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A niech siedzą , ale niech też robią . Samo głoszenie sukcesów nie każdemu wystarcza  . Ardanowski jest o wiele lepszy od "świetnego" poprzednika . No ale czy też nie może więcej ?

2 minuty temu, staszek131415 napisał:

Nie wierzę że jesteś tak naiwny że jedna osoba może cokolwiek zmienić w sejmie....... większość z tych protestujących tyko czeka by stawiać kolejne chlewnie więć nie gadajcie bzdur że w kwesti opłacalności cokolwiek się zmieni

Nie wierzysz ? A Kaczyńskiego znasz ? A o Rydzyku słyszałeś ? Jednak Ty jeszcze bardzo młody jesteś .

Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

A niech siedzą , ale niech też robią . Samo głoszenie sukcesów nie każdemu wystarcza  . Ardanowski jest o wiele lepszy od "świetnego" poprzednika . No ale czy też nie może więcej ?

Nie wierzysz ? A Kaczyńskiego znasz ? A o Rydzyku słyszałeś ? Jednak Ty jeszcze bardzo młody jesteś .

Wniosek z tego taki, niech te Kołodziejczyki i spółka biora pasy do reki i leją po plechach tych winnych importu może - coś to da. Od A2 trzymac się z daleka i ludziom niewinnym życia nie utrudniac. Kłopot w tym że towarzystwo musiało by najpierw samych siebie ty,m pasem może wzajemnie jakoś lać :D

Przed chwilą, Yoda napisał:

Chcesz na 5 swiniach zarabiać tyle co na jednym byku?

Jak to wyliczyłeś?

Opublikowano

Tobie jakby ojciec parę przylał tych pasów , to może byś otrzeźwiał ? Już są pierwsze skutki blokady . Wstrzymany import z czerwonej strefy z Litwy i dymisja naczelnego weterynarza . Dobrze że Ardanowski jednak słucha głosu rolników . Mógł jednak wcześniej , to obyło by się bez wyjścia na drogi .

4 minuty temu, staszek131415 napisał:

Wniosek z tego taki, niech te Kołodziejczyki i spółka biora pasy do reki i leją po plechach tych winnych importu może - coś to da. Od A2 trzymac się z daleka i ludziom niewinnym życia nie utrudniac. Kłopot w tym że towarzystwo musiało by najpierw samych siebie ty,m pasem może wzajemnie jakoś lać :D

Jak to wyliczyłeś?

Opublikowano
Ja na byku jak policzę koszty mam w porywach 700 - 800 zł i tańczę koło niego 18 miechów. Świnia rośnie 5-6 przy zużyciu paszy 2,6-2,7 dolicz cenę warchlaka to ile wychodzi? Nie interesuje mnie to że ktoś karmi 8 miesięcy i lupinami z ziemniaka. Taki niech szuka kogoś kto doceni jakość takiego mięsa.
Opublikowano

sumek666 napisał:

Dla mnie opasy to porażka. Na sztuce można zarobić z 1000 zł Jak dobrze pójdzie. Jeżeli nie odstawia się 10 szt miesięcznie to to nie ma sensu. 

A świnie 10 miesięcznie mają sens?

Opublikowano
Ale nie w tej ilości. Proszę Cię. Pracownik zapiepsza 8 godzin dziennie na etacie a tutaj mamy dopłacać bo ktoś w 15 minut nakarmić 20-30 świń i jeczy jakie to ma ciężkie życie w rolnictwie.
  • Confused 1
Opublikowano

Nie dopłacać, jeżeli ktoś ma budynek do wykorzystania i swoją pasze to czemu miałby na tym nie zarabiać? Wiadomo że na sztuce zarobi mniej ale jak ma nadwyżkę czasu to warto wg. Mnie.

@sumek666 z takim myśleniem nie dziwie się że masz tylko roślinna

Opublikowano
16 minut temu, Yoda napisał:

Ja na byku jak policzę koszty mam w porywach 700 - 800 zł i tańczę koło niego 18 miechów. Świnia rośnie 5-6 przy zużyciu paszy 2,6-2,7 dolicz cenę warchlaka to ile wychodzi? Nie interesuje mnie to że ktoś karmi 8 miesięcy i lupinami z ziemniaka. Taki niech szuka kogoś kto doceni jakość takiego mięsa.

W okolicy likwidują byki tacy co po 50 sztuk sprzedali każdy woli obsiać pole i czekać na 1000 zł za tonę ni ż się z biegunkami i płucami urzerać ze świń to już całe wioski się wyleczyły

Opublikowano

Który z postulatów mówił o dopłacie do wyprodukowanego tucznika ? Skoro jest Ci dobrze , to czemu nie pozwalasz innym zadbać o swoje interesy ?

Opublikowano

Lepsze takie podejście niż nie chodzenie na wybory. ;)

Jeżeli miałbym wprowadzać zwierzęta to na taka skalę żebym nie myślał o pracy na etacie.

6 minut temu, zetorki12 napisał:

Który z postulatów mówił o dopłacie do wyprodukowanego tucznika ? Skoro jest Ci dobrze , to czemu nie pozwalasz innym zadbać o swoje interesy ?

Minister krzyczał na jednego z rolników: mam wam dopłacać do tucznika? Ile!? 50!? 100!? Ile chcecie!? 

Opublikowano

Bartek933 napisał:

Nie dopłacać, jeżeli ktoś ma budynek do wykorzystania i swoją pasze to czemu miałby na tym nie zarabiać? Wiadomo że na sztuce zarobi mniej ale jak ma nadwyżkę czasu to warto wg. Mnie.

@sumek666 z takim myśleniem nie dziwie się że masz tylko roślinna

Ma prawo ale nie robić na siłę tak żeby każdemu się opłacało. Dużo ludzi tak ma że robi etat i do tego jako coś dodatkowego byki albo warchlaki importowane plus pasza pelnoporcjowa żeby było mało pracy. A tutaj domagają się żeby mały się nie rozwijał tylko żył z tego co ma od 50 lat.