Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sumek666 napisał:

Wyraźnie powinni byc napisane. 

Już widzę jak starsze osoby widza bez okularów co tan z tylu drobnym maczkiem jest napisane. 

A ilu młodych ludzi czyta? Owszem jest już sporo ludzi którzy patrzą na to co kupują i tacy często kupują produkty ekologiczne lub tzw premium, w mojej okolicy sporo ludzi kupuje od rolników bezpośrednio warzywa, mięso, miód, sezonowo szparagi. To jest szansa żeby więcej zarobić. Sprzedaż w ramach rolniczego handlu detalicznego. Ale trzeba odrobiny przedsiębiorczości i chęci. Reszta jest skazana na masową żywność która jest i będzie coraz tańsza bo koncentracja produkcji musi nastąpić jeśli mamy gonić zachód. Tego się nie zmieni nawet jak będziecie wszystkie autostrady w kraju blokować.

• Like 1
Opublikowano

Co ten napis tak ci przeszkadza ? Żywność przez to zdrożeje ? Ja czasami mam wrażenie że niektórym żadna zmiana nie pasuje , bo jest dobrze i nic nie należy zmieniać . Czują niektórzy że coś nie tak , to chcieli by zmian . Dlaczego boicie się czegoś innego ? Tylko dlatego że PiS jest partią rządzącą , czy dlatego że jak wam jest ok. to inni nie muszą mieć fajnie ?

Opublikowano

Co jest np z polskiego tucznika , a co tylko wyprodukowane w Polsce . Ja np chciał bym wiedzieć co wkładam do pyska .

Opublikowano (edytowane)

To ja zgłaszam wniosek o to aby na opakowaniach był podany także kraj pochodzenia przewoźnika który dostarczył towar do sklepu. :D

A na kałlandzie i lidlu swastyka z dopiskiem: ,,miej świadomość kogo wspierasz,,

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
2 minuty temu, damianzbr napisał:

To ja zgłaszam wniosek o to aby na opakowaniach był podany także kraj pochodzenia przewoźnika który dostarczył towar do sklepu. :D

A na kałlandzie i lidlu swastyka z dopiskiem: ,,miej świadomość kogo wspierasz,,

Niektórym wystarcza gówno ładnie zapakowane , a innym świadomość tego co jedzą .

Opublikowano

A jesteś niedorozwiniety że ktoś musi ci flagi rysować bo czytać nie umiesz? Jak chcesz polskie kupujesz polskie, jak Ci wszystko jedno to kupujesz najtańsze. Wy to byście chcieli żeby zamordyzm wprowadzić i nawet o to żeby się wysrać pytać się kogoś na górze.

Opublikowano

Nieprawda. 

Jeżeli będzie widoczna polska flaga to wtedy będzie to zdecydowanie łatwiejsze i szybsze do zidentyfikowania niż napisy z tylu paczki drobnym druczkiem.

Jestem przekonany, że starsze osoby lub te o słabszym wzroku łatwiej zidentyfikują bialo-czerwona flage niz jakies tam napisy. Większość ludzi to wzrokowy. 

Opublikowano

Taaaa . Najlepiej to - Weźta nierusajta , bo nam pić set zabiorą , jak się zesłoszczą ... Normalnie żal . Żeby jeden pod drugim tak dołki kopał , tak jakby te strajki innych rolników krzywdziły ...

Opublikowano

pamietajcie iz kij ma dwa konce   jakie mamy problemy z nasza zywnoscią w czechach i nic niemoga zrobic . jak unia niewezmie naszego nabiału ,wołowiny , drobiu , szparagow to sie tym zesr....  zdrugiej strony czy warto poswiecic rynek trzody chlewnej dla reszty branzy ? sami sobie odpowiedzcie 

Opublikowano
1 minutę temu, Bartek933 napisał:

Kraj urodzenia, kraj tuczu, miejsce uboju i przetwarzenia. Dwa ostatnie to już konkretne nazwy

Ale jakie ma dla rolnika znaczenie czy sprzeda do ubojni polskiej czy innej? Przecież zarzut jest taki że polskie zaklady od was nie kupują tylko biorą z zachodu mięso. Co jest absurdem bo na mięsie jest napisane czy pochodzi z hodowli pl czy nie. Jeśli taki np Lidl ma umowę z animexem to i tak będzie mial ich wyroby w ofercie. Nawet jak pozytywkę z hymnem Polski dołączysz do każdej kiełbasy.

Opublikowano

Jak wytłumaczycie mi to, że np. w Dino są zawsze gigantyczne kolejki? Za to jak idę do normalnego sklepu z mięsem to prawie zawsze jest pusto, mimo że znajduje się w dobrej lokalizacji, mają dość smaczne wyroby, a ceny są niewygórowane. Możecie zaklinać rzeczywistość, ale ludzie CHCĄ jesć marketowe mięso, nikt z bronią ich tam nie zagania. To samo w Biedronce, ile ludzie noszą wyrobów Kraina Mięs to głowa mała. Tak jak rolnicy wolą zachodnie maszyny o ile mają odpowiedni budżet, tak miastowi wolą tanie mięso z marketu. Sieci marketów przejęły prawie cały rynek mięsa i konsumentom to wcale nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Sam znam jednego gospodarza, który hoduje świnie i wpieprza z rodziną biedronkową kiełbasę :) . To jest zwyczajna trucizna i na grillach u znajomych kiełbasy nie jem, dla własnego bezpieczeństwa.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, damianzbr napisał:

18 minut temu, zetorki12 napisał:

Niektórym wystarcza gówno ładnie zapakowane , a innym świadomość tego co jedzą .

Specjalnie zaproponowałem aby na produkcie była flaga przewoźnika. I teraz zapytaj @Partyzant85 czy z chęcią będzie kupował produkty które przewiózł Polski ,,dziadtrans,, a może wręcz na odwrót, pomyśli: ,,nie będę dorabiał dziadtransów wyzyskujących pracowników i kupie produkt który przewozili Litwini,, xD

Tak samo może być z dużą rzeszą miastowych, który widząc PL flagę na produkcie, powiedzą: ,,nie będę dorabiał tego polskiego rolnika darmozjada który ma dopłaty i całą ojcowiznę zgarnął a mi kazał tyrać w mieście za 3200 brutto,, i wybiorą produkt niemieckiego pochodzenia. ;)

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
3 minuty temu, Yoda napisał:

Ale jakie ma dla rolnika znaczenie czy sprzeda do ubojni polskiej czy innej? Przecież zarzut jest taki że polskie zaklady od was nie kupują tylko biorą z zachodu mięso. Co jest absurdem bo na mięsie jest napisane czy pochodzi z hodowli pl czy nie. Jeśli taki np Lidl ma umowę z animexem to i tak będzie mial ich wyroby w ofercie. Nawet jak pozytywkę z hymnem Polski dołączysz do każdej kiełbasy.

Poprostu wtedy wszystko było by przejrzyste dla konsumenta, czyli dla nas

Opublikowano

Jak zwykle wszystkie problemy sprowadzają się do dwoch rzeczy: 

- brak swiadomosci konsumenta

- brak kasy 

Myślę, że gdyby ludzie wiedzieli jak smakuje prawdziwe mięso a nie duńczyk 85 dni tuczu i byłoby ich stać na lepszej jakości produkty to wybraliby te lepsze. 

Co do polskich maszyn to się nie zgodzę. Zdecydowana większość przyczep, agregatów, rozrzutnikow i opryskiwaczy to polskie. Co do ciągników to mamy tylko Crystala, którego nikt nie zna praktycznie. Tutaj nie ma wyboru. Tak samo jak ze samochodami. Jakosc polskich siewnikow tez jest dyskusyjna, a na Czajkowskiego i Mzuri rzadko kogo stać. 

Opublikowano
5 minut temu, Kazik80 napisał:

znam gospodarza, który hoduje świnie i wpieprza z rodziną biedronkową kiełbasę :) . To jest zwyczajna trucizna i na grillach u znajomych kiełbasy nie jem, dla własnego bezpieczeństwa.

nieznasz sie i nidebasz o własne bezpieczenstwo ! jedząc takie wyroby zapewniasz własne bezpieczenstwo sobie , np .wracasz pogrilu pijany jest ciemno nic niewidzisz   ,  jedzac taka kiełbaske bedziesz się swiecił  i oswietlisz sobą droge , niewpadniesz do rowu  , bedziesz  widoczny dla innych uzytkownikow drogi . działa joko floresntant 

• Haha 1