Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Organizacja, kontrola kosztów efekt skali. A u nas "dziadek miał 5 macior i żył, ojciec miał 5 i żył to ja też będę miał 5 a jak nie to zablokuje autostradę bo chłop potęgą jest i basta!!".
Opublikowano

Witam

Zobaczcie jaki mamy problem... za jakiś czas bedzie zadyma z ekologią i wogóle... a te cwaniaki z smietfilda i inni przeszli z prowadzenia ferm własnych,

na wynajmowanie parobków np w Polsce?? My zostaniemy z problemem syfu jak to wszystko pizdnie.

A uwierzcie że pizdnie.

Tylko skąd wezmiesz maciorę na odbudowanie hodowli jeśli jej poprostu nie będzie. zdechną w ciągu tygodnia wyjadając siebie lub głodując zamknięte w klatkach:(

Pomyślcie KUR..A Wyje...ać te firmy poprostu... W całej uni jest ten sam problem.

Problemem nie jest chłop w europie tylko mafia trzymająca przemysł i banki.

Pozdrawiam

Opublikowano
41 minut temu, Yoda napisał:

Organizacja, kontrola kosztów efekt skali. A u nas "dziadek miał 5 macior i żył, ojciec miał 5 i żył to ja też będę miał 5 a jak nie to zablokuje autostradę bo chłop potęgą jest i basta!!".

Jeszcze troszku i dzięki Mercosurowi też przestaniesz opasać te swoje byczki na ukraińskim zbożu, byznesmenie. Tylko przypadkiem autostrady nie blokuj, bo rozjadę!

Opublikowano

Kazik80 napisał:

41 minut temu, Yoda napisał:

Jeszcze troszku i dzięki Mercosurowi też przestaniesz opasać te swoje byczki na ukraińskim zbożu, byznesmenie. Tylko przypadkiem autostrady nie blokuj, bo rozjadę!

Jak okaże się że trzeba dołożyć to na pewno. Wtedy trzeba będzie zmienić branże a nie robić z siebie nieudacznika.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Yoda napisał:

Jak okaże się że trzeba dołożyć to na pewno. Wtedy trzeba będzie zmienić branże a nie robić z siebie nieudacznika.

Czyli jak nie opłaca się produkować wieprzowiny to nie produkujemy i sprowadzamy wszystko z zachodu? Aby niemiec miał monopol i wprowadzał ceny jakie chce? I tak już wiozą tu najgorszą padline. A wiesz Ty co to bezpieczeństwo żywnościowe kraju?

Edytowane przez krzysieek
Opublikowano

Rolnik, ta nazwa za bardzo ogólna. Dzielimy się na różne działy produkcji i nigdy nie będziemy mieć takiej siły przekazu jak górnicy, pielęgniarki, psiaki itd. Polepszy się jednemu to pogorszy drugiemu. Protesty Tak. Nie, dla improwizacji. Dawno takiego kabaretu jak w środę nie oglądałem. "miasto" i tak za nami nie przepada to teraz napewno się to zmieni. Świnki zablokowali, to i nam jekies produkty zablokuja. Żadne państwo nie jest samo wystarczalne. Jesteśmy od siebie uzależnieni. (co by nie było to popieram tą inicjatywę, ale nie w takiej postaci) kto im zwróci za paliwo bo musieli czymś d.. grzać?

Opublikowano

Z założenia po to właśnie powstała Agro Unia aby zjednoczyć rolników i mieć tą siłę przekazu. A jak na siebie zwrócić uwagę żeby media nagłośniły sprawę? Michał organizował manifestacje wczesniej w Warszawie to nawet tego telewizja nie pokazała. Dlaczego to był kabaret? Uważam przeciwnie

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, sumek666 napisał:

Śmieszny trochę ten artykuł napisany przez bezkrytycznych zwolenników PIS-U. Tak samo wygląda sprawa sądów i żeby nie było 10 razy wolę PIS niż PO ,PSL, NO, SLD jednak mimo to nie darzę ich zbyt wielkim szacunkiem bo widzę o co im chodzi. Oni wcale nie chcą zreformować sądów oni chcą je po prostu przejąć ,chca zeby ich partia miala w jednym ręku wszystko prokuraturę,  sądy, sejm. Oni nie chcą oddać sądów ludziom żeby to ludzie wybierali sędziów w wolnych wyborach A moim zdaniem jest to najbardziej demokratyczna forma. Według tych wszystkich PIS PO PSL SLD NO ludzie sa zbyt glupi aby sami mieli  decydować bo w ten sposób odebrano by im sznurki za które mogą pociągać.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

krzysieek napisał: Z założenia po to właśnie powstała Agro Unia aby zjednoczyć rolników i mieć tą siłę przekazu. A jak na siebie zwrócić uwagę żeby media nagłośniły sprawę? Michał organizował manifestacje wczesniej w Warszawie to nawet tego telewizja nie pokazała. Dlaczego to był kabaret? Uważam przeciwnie 1.flaga Portugalii 🇵🇹 (będziemy się uczyć) 2.Jeden chce jakiś rekompensat za świnie a drugi chce czegoś innego(razem protestują a dwa odmienne zdania) 3.Dziki ukradli (rozjebal system tym zdaniem) 4.gdyby nie ten temat to za chu... Bym się nie domyslil po co oni tam stali. PS. Kto kierowcom stojącym w korku zwróci za paliwo?

Opublikowano

Akurat na A2 mieli postulaty sprecyzowane i zapisane ale co zrobisz że mało który chłop umie się wypowiedzieć A pierwszy się rwie do kamery.

Opublikowano

Takie postulaty że minister odpowiada na pierwszy a oni pierdziela o 9tym. "Ardanowski, rzeznik polskiej wsi." A co On ma rznac jak Sawicki wszystko szwabom sprzedał. Tego ch.. Było za jaja powiesić to by przynajmniej Polak Polaka okradal a nie hitler w spódnicy.

Opublikowano

Była lista 10 postulatów więc walczą w wielu sprawach. To się zainteresuj co to za organizacja, kogo zrzesza i o co walczy. Z telewizji niczego się nie dowiesz, bo w interesie telewizji jest ośmieszanie rolników od lat i robienie z nich durniów.

Co do tego paliwa... Już nie bądź taki poprawny. Jakieś ktoś straty musi ponieść. Przepraszali za to rolnicy publicznie wielokrotnie. Czyżby telewizja tego nie pokazała....? Walcza też o lepsze monitorowanie jakości sprowadzanych produktów spożywczych więc w interesie wszystkich konsumentów był też ten protest.

Opublikowano
Co by nie było to jestem za tą inicjatywą ale nie w takiej postaci. Czyż nie można było przyjąć zaproszenia od ministra i normalnie pogadać a nie robić cyrk na autostradzie.
Opublikowano

Interesujcie się trochę co się dzieje w Polsce, oglądacie niezależne media a nie tylko TV i piwerko. Telewizja oprócz tvppis jest zagraniczna więc nic sie z niej nie dowiecie o co chodzi naprawdę.

Screenshot_2018-12-15-07-14-47-993_com.android.browser.png

2 minuty temu, fenix30 napisał:

Co by nie było to jestem za tą inicjatywą ale nie w takiej postaci. Czyż nie można było przyjąć zaproszenia od ministra i normalnie pogadać a nie robić cyrk na autostradzie.

No widzisz. Michał był zapraszany do ministerstwa wielokrotnie, rozmawiali i g..no to dało.Wiec wyszli na drogę.

Opublikowano
5 minut temu, fenix30 napisał:

Śledzę UWZ od marca jeździli na wszystkie komisje rolnictwa spotykali sie z ministrem przedstawiali mu gotowe rozwiązania, pomysły A oni im tylko przytakiwał i mówił że mają rację i że postarają się to wdrożyć i co ano NIC totalna olewka. I to nie są ich wymysły bo sam to widziałem bo zawsze robili transmisję na żywo na FB. 

Opublikowano (edytowane)

Przecież każdy martwi się o swój elektorat PIS by tu najwięcej stracił później PSL z resztą zawsze kazdy nowy niezależny  twór będzie atakowany z obu stron bo w koło rządzą te same osoby tylko  nazwy partii się zmienialy. Ile osób poszło do więzienia za te afery o których krzyczał PIS przed wyborami ?? Ani jedna bo oni są dogadani że wy rzadzicie  raz  później my i nikt nikogo nie więzienia nie wsadza  bo to by działało w obie strony.

Dokładnie tak samo jest z KUKIZ 15 w TVPPIS mówią że to przystawka PO w TVN znowu że to zaplecze PIS

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Ja telewizji nie oglądam, ale domyślam się, że w TV z autostrady zostały same powybierane wypowiedzi "Mietków" którzy zdania nie potrafią złożyć poprawnie? A przekaz medialny poszedł taki ,że banda durniów blokuje A2 i sami nie wiedzą o co im chodzi? Typowe