Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://tarnow.grupaazoty.com/pl/relacje/spolka/struktura.html

https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/GRUPAAZOTY,kupno-akci-przez-rainbee-holding-ltd-2014-11-01,ESPI,20141101_162457_0000021733

* spółka bezpośrednio zależna od Norica Holding S.à r.l.

kto to sprzedal i kiedy, robia co chca dorwa sie do wladzy i $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

nasi pracownicy to sprzedali, pytali sie ?

a powinni, jak ktos nie pracuje jak nalezy to kopa w du.pe

nie, oni wiedza lepiej, nasi pracownicy niz my ich pracodawcy

i tak jest ze wszystkim po koleji,

my nie jestesmy ich poddanymi! chyba ze wlasnie zyjemy w panstwie totalitarnym,

suwerenem jest naród

nie moze byc tak ze robia co chca

Opublikowano
3 godziny temu, Yoda napisał:

Nie ale z tymi związkami które są nie można sobie poradzić a kolejnych cwaniakow chcecie za własne pieniądze tuczyc?

A to nie zauważyłem gdzie "chłopaki" o wsparcie finansowe proszą . Myślałem że jedynie zauważyli , ze coś jest nie tak , że w Polsce trzeba "germańskie" wpierdzielać i próbują się jakoś przeciwstawić .

Gość marekfarmer
Opublikowano
6 godzin temu, Yoda napisał:

Nie ale z tymi związkami które są nie można sobie poradzić a kolejnych cwaniakow chcecie za własne pieniądze tuczyc?

Dokładnie   na FB  już  biedni ogrodnicy    na  sprzęt  do nagrywania  ,,smartfona,,  prowadzili    

Teraz  są fajne  hasła  trzeba się  jednoczyć  by  naciskać  na Ministra  itd.   z  w lipcu  sierpniu   będą  opowiadać  że  naciski  nic  nie dają    i  muszą  wystartować  do  sejmu   by mieć realny wpływ.   I jestem pewny w 100%   takiego scenariusza.  

Po prostu  chcą  na  garbach  zwykłych  chłopów  do  Sejmu  na ciepłe  posadki  się  wdrapać.

Opublikowano (edytowane)

eee pisMARK  gumowe ucho  a nawet jak by powstała "rolnicza partia" i się dostała do sejmu czy gdzie tam, to czy to źle, może by było lepiej   a nie od X lat rządzą CI sami tylko się zmieniają stołkami  i nic dobrego nie wychodzi z tego dla rolnictwa

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Gość marekfarmer
Opublikowano
7 minut temu, Szczepanitoo napisał:

Dałeś coś, że Cię tak boli? Zrobiłeś coś dla dobra ogółu? Tylko krytyka, nic więcej.

Nic mnie nie boli  

Tylko  Pisze  Jak  jest  :)  i  jak  będzie  to wyglądać  

Opublikowano

Miałem coś pisać... ale jest tyle bełkotu że szkoda gadać.

Tak mamy totalitaryzm, komu się poskarżysz???

Jedynie Ojcu prowadzącemu.

Gadają dużo ale czyny mówią co innego ze wszyskim wzasadzie.

Opublikowano

nie rozumie o co wam chodzi- wrocilem dzis z roboty,jem kolacje-mialem jeszcz isc do obory, zapalic w piecu i troche w internecie posiedziec -wiec zeby cisnienie mi wzroslo, wlaczylem kurwizje-dziennik telewizyjny wlasnie szedl,a tu miod na moje chlopskie serce- na poczatku temat jak dobrze jest rolnikom, ile miliardow rocznie za darmo na wies idzie, jakie doplaty,odszkodowani szuszowe, na koniec najlepszy minister rolnictwa w historii,to samo powtarza -a wy cos pieprzycie o kryzysie i biedzie, w d*pach sie wam poprzewracalo, ciurlac sie zachcialo....

jesli w wiadomosciach nagle przypomnieli sobie o rolnictwie-to znaczy jedno- przeczuwaja klopoty, boja sie was i juz mysla jak was zneutralizowac.

jak dla mnie ten rok byl jednym z najlepszych w historii,ale znam smak kryzysu-po powodzi w 2010 kilka lat nie moglem sie podniesc[dobrze ze mam inne zrodla dochodu]

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

na dzien dobry brakuje zjednoczonych rolnikow, takich ze jak zaczynaja fikac obojetnie z czym

to wystarczy tupnac noga i siedza cichutko-tak jak np w Norwegii

nawet nie wiemy ilu nas jest....

w sumie, ilu w danej grupie, branży.....

w obecnym systemie, tylko partia moze cos zmienic

zadna unia, stowazyszenie nie zmieni niczego,

mozna jedynie punktowac prawde, na kazdym poziomie

podzielic sie zadaniami, jedna grupa drąży temat drobiu, dobra ile wyjechalo, ile przyjechalo, vat, rachunki,kontrola masarni,sklepy,etykiety,utylizacje,wagi,import zboza z ukrainy(z bardzo dokladna informacja,czy z pod czarnobyla,od jakiego producenta,badania jakosci ziarna),rejestr ilosci antybiotyków,kontrola weterynarii,laboratorium...

słowem wszystko co jest z tym zwiazane,

jezeli oni nie chca tego robic a powinni to kto to zrobi?jezeli my sami tego nie zrobimy

do tego pelna rejestracja wideo,

za czyje pieniadze?i kto? otóż kontrola wieloosobowa obywatelska która zagoni do roboty te łajzy które maja to robić

cala chmara ludzi i przygladanie sie na łapki, rzetelne 8 godzin, kontrola labolatoriow czywiscie 24/h

MY MAMY PRAWO DO TEGO!!!!

ja mam czas moge to robić,dojechac dojade nie ma problemu

i tak z kazda branża czyli setki

po jakims czasie, wyniki badań trafiaja do opinii publicznej

i wtedy ten system sie wali

tylko co potem?

zorganizowane dzialanie i wspolna praca doprowadza do normalnosci w tym kraju, w kraju tak uciemiezonym od dawien dawna

wolnym

---------------------------------------------------------------------------------------

ta propaganda sukcesu w rolnictwie poleci wkrotce na marsa

Edytowane przez ziutek1234
polaczenie wypowiedzi
Opublikowano (edytowane)

Mam dla was mięso armatnie. Szykować widły i kosy, bo firma niby POLSKA a pisze na swoim portfolio że handluje belgijską gruszką:

http://www.ffs.com.pl/owoce.html

Albo przynajmniej omówcie na tym spotkaniu w jaki sposób dyskryminować firmy które postępują w ten sposób. Bardzo jestem ciekaw waszych propozycji co zrobić z firmami, jak je zmusić aby kupowały płody tylko od PL rolników.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
W mojej okolicy jest mała ubojnia z masarnią. Ubijają tuczniki i półtusze gdzieś sprzedają a wyroby robią z belgijskiego syfu. Jeden pracownik opowiadał, że te sprowadzone półtusze śmierdzą jakby rybami i że trzeba walić kupę przypraw aby to było jadalne.
Opublikowano
Właśnie z warzywami też jest podobnie. Nie wiem jak to działa, ale taki towar co wozimy na skupy, wychuchany, super duper hiper piękny a w tych marketach czasami jak w skrzynkach leżą to aż dziw gdzie ten piękny towar jest 😐