Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Każdy portal rolniczy zgłasza ten problem do ministerstwa, już mi czacha dymi od tych intetwencji do ministerstwa. Byłem i u komisji w gminie i powiedział że z Lublina był nakaz pisania daty.

Jest miesiąc to się wyjaśni, ja czekam z wnioskiem, wszak 5000zł na drodze nie leży. 

Edytowane przez Rolnik1973
  • Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Jak nie masz  polisy  to  chyba 1%  

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Każdy portal rolniczy zgłasza ten problem do ministerstwa, już mi czacha dymi od tych intetwencji do ministerstwa. Byłem i u komisji w gminie i powiedział że z Lublina był nakaz pisania daty.

rczej z tych interwencji nic nie wyniknie bo teraz warunki spelnia maly procent rolnikow, jesli to zmienia to wiekszosc dostanie 100% stawki. A to duzo wiecej kasy niz maja na to przeznaczone

• Like 1
Opublikowano

Ogólny bałagan i tyle . Podenerwowali wielu rolników , a mogli sobie na laury zasłużyć ...

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Wiadomo  że do winy się  nie przyznają 

1 minutę temu, ws71 napisał:

Nie  masz napisane wyraźnie  to jest  okres    raportowania   a komisje  niektóre  wzięły  to  za okres  suszy  

Opublikowano (edytowane)

Nie no cyrk jakiś, żeby klęska suszy była jednodniowa??? To co Marek suszę miałeś tylko 11 czerwca?:) Oj, będą mieli radcowie prawni uciechę i używanie jak tego typu sprawy do nich trafią. Odwołujcie się do sądów, jak Wam ARiMR nie będzie chciało klepnąć. Bo wytyczne wytycznymi, a prawo jest jednakie, a jego  interpretacja winna być spójna i jednolita na terenie całego kraju. No i przypomnę tylko, że ,,data wystąpienia szkody" z Protokołu to nie to samo co ,,dzień wystąpienia szkody" z rozporządzenia. Gdzie susza była i kiedy o tym wszystkim w raportach IUNG-u. Wystarczy wpisać swoją gminę. W mojej od 21.04. 2018 do 11.07.2018 (za raportem)

Edytowane przez agricolus
błąd
Opublikowano

Mało ważne . Przekaz już poszedł -"Największa pomoc w historii" .

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

PO-PSL dawało  324zł/ha  dla  50%  ubezpieczonych  i  162zł/ha  dla nieubezpieczonych  więc  różnica  jest  porażająca  

Warto zaznaczyć  że za PO-PSL  dostali tylko ci  co mieli  powyżej 30%  strat  w gospodarstwie   

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
10 minut temu, marekfarmer napisał:

Wiadomo  że do winy się  nie przyznają 

Nie  masz napisane wyraźnie  to jest  okres    raportowania   a komisje  niektóre  wzięły  to  za okres  suszy  

Umiesz czytać  ze zrozumieniem  przeczytanego tekstu jak byk jest napisane że w  tym okresie notuje się suszę,wymienione są wojewodztwa gdzie występuje, w przypadku kuj-pom jest to powierzchnia 100% województwa

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, ws71 napisał:

Umiesz czytać  ze zrozumieniem  przeczytanego tekstu jak byk jest napisane że w  tym okresie notuje się suszę,wymienione są wojewodztwa gdzie występuje, w przypadku kuj-pom jest to powierzchnia 100% województwa

To jest  okres  dla  którego dotyczy Raport   anie  początek  i  koniec  suszy 

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, zetorki12 napisał:

Mało ważne . Przekaz już poszedł -"Największa pomoc w historii" .

T7 jakiś nawiedzony jesteś? Wszędzie widzisz jkiś przekaz

Gość marekfarmer
Opublikowano

Staszek  nie przejmuj się tym  ....   on  jest chory  z nienawiści   podobno  leczą  takich w Choroszczy  ale  skutki  terapii  nie  są  do końca  jasne 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Stawki to 

1000zł/ha  przy stratach  powyżej 70% 

500zł/ha  przy stratach  między  30%-69% 

Pomniejszone o  50%  jeśli  ktoś nie miał  ubezpieczone  50%  upraw.

Opublikowano

Zapomniałeś dodać że takie stawki tylko dla swoich.Dla tych co są podwieszeni pod kogoś w województwie albo i wyżej

Dla tych też co zboże wypaliło w ciągu 16godzin słońca i 8godzin księżyca-czytaj 1dzień

• Like 1
Opublikowano

wincenty5 napisał:

Dla tych też co zboże wypaliło w ciągu 16godzin słońca i 8godzin księżyca-czytaj 1dzień

wyczuwam znaczny bol odbytu w Twoim poscie. zazdroscisz, ze ktos juz dostal kase? jesli zlozyles wniosek to i Ty dostaniesz pieniadz.

Opublikowano

Dawno po terminie na straaty 70%termin składania wniosków jutro ostatni dzień ?

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 godziny temu, wincenty5 napisał:

Zapomniałeś dodać że takie stawki tylko dla swoich.Dla tych co są podwieszeni pod kogoś w województwie albo i wyżej

Nie masz pojęcia  o tym co piszesz  

w 2015   także  był  jeden dzień wpisany  

w 2016   tak samo  1 dzień  

2018   tak samo 1 dzień  

Tak wygląda prawidłowo wypełniony protokół