Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
52 minuty temu, staszek131415 napisał:

No jak zabiorą jak patologia podatków nie płaci oj oj nie ładnie

A VAT to nie podatek? 

41 minut temu, Bananek napisał:

pytanie dnia: kto we wniosku suszowym podawal numer konta do wyplaty pomocy suszowej?

Ja nawet nie kojarzę żeby była tam gdzieś taka rubryka 

Opublikowano

daron64 napisał:

41 minut temu, Bananek napisał: pytanie dnia: kto we wniosku suszowym podawal numer konta do wyplaty pomocy suszowej? Ja nawet nie kojarzę żeby była tam gdzieś taka rubryka 

otoz to. jak oni teraz chca wyplacac jakiekolwiek pieniadze. z gory wiadomo, ze kasy zadnej nie bedzie tylko kredyty.

daron64 napisał:

41 minut temu, Bananek napisał: pytanie dnia: kto we wniosku suszowym podawal numer konta do wyplaty pomocy suszowej? Ja nawet nie kojarzę żeby była tam gdzieś taka rubryka 

otoz to. jak oni teraz chca wyplacac jakiekolwiek pieniadze. z gory wiadomo, ze kasy zadnej nie bedzie tylko kredyty.

zetorki12 napisał:

Wyjątek od reguły . POLSKIE NAJLEPSZE !

dlatego jezdze czeskim Zetorem. ;)

Gość marekfarmer
Opublikowano
pisane było już nie raz pomoc do ha będzie wypłacać. ARIMR do nich będą składane wnioski a żeby ogłosić nabór muszą komisję skończyć szacować straty i wysłać wszystko do wojewodów
Opublikowano
34 minuty temu, staszek131415 napisał:

A Ty się wstydzisz? Jkoś nie widać tego

Nie mam czego bo w przeciwieństwie do ciebie to podatki płacę i o socjal nie upominam się .

Opublikowano
44 minuty temu, PRIMO napisał:

Nie mam czego bo w przeciwieństwie do ciebie to podatki płacę i o socjal nie upominam się .

Impotent? To może sąsiad by pomógł

Jakie to podatki płacisz w przeciwieństwie do mnie ? Od nieruchomości 😛

Opublikowano

staszek131415 napisał:

44 minuty temu, PRIMO napisał:

moze poprostu uprawia sex na wlasna reke :)

Opublikowano
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

Jakie to podatki płacisz w przeciwieństwie do mnie ? Od nieruchomości 😛

No to pochwal się swoim potomstwem? 

Sąsiad to może jedynie przy flaszeczce 🍼 

Widać żeś cymbał skoro nie wiesz jakie to podatki płacisz ty czy ja 😪

@Bananek jak tam Wiesia Rączkowska 😎

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A jak tam staszku z tymi podatkami? VAT to nie podatek? 

No ale kto go płaci konsument a patologia przecież darmo dostaje to jak może vat płacić 🤪

Opublikowano

No kupuje ale za pieniądze z Twoich podatków to Ty płacisz i dziękuj Bogu bo by Twojej produkcji nikt nie kupił

Gość marekfarmer
Opublikowano

Wy tu  o podatkach  patologiach   a   u germańca   340 Euro do ha będzie  z powodu suszy.  Gdyby  u nas   komisje szacowały straty   rzetelnie  to pewnie  też  by tyle  wyszło :)  

Opublikowano (edytowane)

Ale u Nas pięć razy tańsze , to i tak się nachapieta . Trzeba było zrobić tak jak JA . Nie składałem wniosku , bo ukosiłem ... tyle co trzeba i nie wyciągam ręki z napisem PANDA . Chcecie wspomóc rząd , a wyrywali byśta ile się da - próżniaki . Tym którzy modlili się o grad , to powinni jeszcze dopłacać kazać , bo widocznie i tak mają za dużo że w główkach im się poprzewracało .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

odebrałem protokół z gminy, nie uwzględniają strat na glebach dobrych i średnich, dla gmin na tych działkach jest szkoda 0%. Zgłaszając we wniosku straty w uprawach na poziomie 40-60%. Gmina wyliczyła moje straty na 21%. Mało kto dostanie pomoc w tym roku. Zastanawiam się komu należy podziękować. A jak u was jest na protokole?

Opublikowano
11 minut temu, zetorki12 napisał:

Skoro prawie bez strat , to czego chcesz ?

czy ty nie potrafisz czytać, czy masz problem ze zrozumieniem? Napisałem, że mam straty 40-60%. Nie składałeś Twoja sprawa, może zabrakło Ci czasu lub chęci, może przez lenistwo, nie obchodzi mnie to, nie tłumacz się.

• Like 1
Opublikowano

Ja widzę 21 , Może obrazek mi wstaw , bo nie mogę doczytać skąd taki rozrzut 40-60 .Chłopie , w takich komisjach to sami profesjonaliści .

Opublikowano
2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Ale u Nas pięć razy tańsze , to i tak się nachapieta . Trzeba było zrobić tak jak JA . Nie składałem wniosku , bo ukosiłem ... tyle co trzeba i nie wyciągam ręki z napisem PANDA . Chcecie wspomóc rząd , a wyrywali byśta ile się da - próżniaki . Tym którzy modlili się o grad , to powinni jeszcze dopłacać kazać , bo widocznie i tak mają za dużo że w główkach im się poprzewracało .

Brawo za postawę!!

Oby więcej takich ludzi co by mi żyło się lepiej. Wyrazy uznania dla szanownego kolegi.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, damianzbr napisał:

Tobie nigdy nie będzie żyło się lepiej . Postawa roszczeniowa wymaga zawsze więcej i więcej i ile by nie wydarł od państwa , to takim zawsze za mało .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, SpracowanyPraktyk napisał:

odebrałem protokół z gminy, nie uwzględniają strat na glebach dobrych i średnich, dla gmin na tych działkach jest szkoda 0%. Zgłaszając we wniosku straty w uprawach na poziomie 40-60%. Gmina wyliczyła moje straty na 21%. Mało kto dostanie pomoc w tym roku. Zastanawiam się komu należy podziękować. A jak u was jest na protokole?

Masz zwierzęta jakieś podane w tych wyliczeniach? jeżeli masz to dlatego tak wyszło, ale ma niby być brane pod uwagę straty polowe tym razem, ale jeżeli nie masz żadnych zwierząt, to niestety ale będzie się liczyło tak jak Ci wyliczyli 21% tylko.

Edytowane przez Sean